Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ethem Efe 69

Üstün
Yer
KKTC | Gazimağusa
Şu videodaki mimikler ve hareketle çok ama çok gerçekçi geldi bana. Yani gerçekte birisi nasıl davranırsa öyle davranıyor gibi, yüz mimikleri, eller kollar vs. Bu tarz animasyonlar yapmak istiyorum. Kolay olmadığını biliyorum ancak bir yerden başlamam gerekirse nereden başlayabilirim?

Çözüm
YouTube tutorial takip etmeni tavsiye etmem. Çok bir şey öğrenemezsin. Adamın yaptığını yaparsın öğrendim sanarsın ama baştan başlamaya çalış hiçbir şey yapamazsın. En iyisi programı aç oyna biraz.

Programı aç rastgele tuşlara bas, ne yaptıklarını gör. Bir tane kare oluştur onu animasyon yapmaya çalış kendi kendine. 1 hafta boyunca programda böyle devam et kendin keşfetmeye çalış sonra dokümandan gidersin. YT videoları izleme İngilizcen varsa Blender documentation üzerinden ilerle.

Hatta şimdi aklıma geldi İngilizcen olmasına bile gerek yok yapay zekaya at Türkçeye cok güzel çeviriyor.

Öğrenmenin en efektif ve kalıcı yolu:
1 - Kendine 3D bir karakter bul.
2 - Mixamo'ya gir karakterini yükle
3 - Otomatik olarak iskelet yaratacak sana.
4 - İndir onu Blender'a aktar
5 - Blenderda automatic key frame aç (
1719426588657.webp
)

6 - Zaman çizelgesinde ilerle. Karakterin iskeletini değiştir
7 - Oynat. Animasyon olmuş oluyor.

Eğer istersen Rokoko vision kullanıp kameranın önüne geçip hareketler yaparsın. Sana otomatik animasyonu yapar yapay zeka yardımıyla. Sonra o animasyonu 3D karakterine aktarırsın.

1 - kendine 3D bir karakter bul.
2 - Mixamo'ya gir karakterini yükle.
3 - otomatik olarak iskelet yaratacak sana.
4 - indir onu Blender'a aktar.
5 - Blender'da automatic key frame aç (Eki Görüntüle 60119)

6 - zaman çizelgesinde ilerle. Karakterin iskeletini değiştir.
7 - oynat. Animasyon olmuş oluyor.

Eğer istersen rokoko vision kullanıp kameranın önüne geçip hareketler yaparsın. Sana otomatik animasyonu yapar yapay zeka yardımıyla. Sonra o animasyonu 3D karakterine aktarırsın.

Rokoko biraz kolaya kaçıyor, kendim öğrenmek istiyorum açıkçası, önce hazır modeller ile başlayıp sonra kendi modelimi tasarlamak, olduğu ortamı kendim oluşturmak istiyorum tamamen. Tabii bunların çok zor olduğunu biliyorum.

Rokoko biraz kolaya kaçıyor, kendim öğrenmek istiyorum açıkçası, önce hazır modeller ile başlayıp sonra kendi modelimi tasarlamak, olduğu ortamı kendim oluşturmak istiyorum tamamen. Tabii bunların çok zor olduğunu biliyorum.
O zaman öğrencen mebur ne diyim :D Blender'da çok şey var her şeyi öğrenmeye çalışma.

YouTube tutorial takip etmeni tavsiye etmem. Çok bir şey öğrenemezsin. Adamın yaptığını yaparsın öğrendim sanarsın ama baştan başlamaya çalış hiçbir şey yapamazsın. En iyisi programı aç oyna biraz.

Programı aç rastgele tuşlara bas, ne yaptıklarını gör. Bir tane kare oluştur onu animasyon yapmaya çalış kendi kendine. 1 hafta boyunca programda böyle devam et kendin keşfetmeye çalış sonra dokümandan gidersin. YT videoları izleme İngilizcen varsa Blender documentation üzerinden ilerle.

Hatta şimdi aklıma geldi İngilizcen olmasına bile gerek yok yapay zekaya at Türkçeye cok güzel çeviriyor.

Öğrenmenin en efektif ve kalıcı yolu:

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm