Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ethem Efe 70

Üstün
Yer
KKTC | Gazimağusa
Şu videodaki mimikler ve hareketle çok ama çok gerçekçi geldi bana. Yani gerçekte birisi nasıl davranırsa öyle davranıyor gibi, yüz mimikleri, eller kollar vs. Bu tarz animasyonlar yapmak istiyorum. Kolay olmadığını biliyorum ancak bir yerden başlamam gerekirse nereden başlayabilirim?

Çözüm
YouTube tutorial takip etmeni tavsiye etmem. Çok bir şey öğrenemezsin. Adamın yaptığını yaparsın öğrendim sanarsın ama baştan başlamaya çalış hiçbir şey yapamazsın. En iyisi programı aç oyna biraz.

Programı aç rastgele tuşlara bas, ne yaptıklarını gör. Bir tane kare oluştur onu animasyon yapmaya çalış kendi kendine. 1 hafta boyunca programda böyle devam et kendin keşfetmeye çalış sonra dokümandan gidersin. YT videoları izleme İngilizcen varsa Blender documentation üzerinden ilerle.

Hatta şimdi aklıma geldi İngilizcen olmasına bile gerek yok yapay zekaya at Türkçeye cok güzel çeviriyor.

Öğrenmenin en efektif ve kalıcı yolu:
Zor iş, zaman gerekiyor kurs almayı dene kendi başına öğrenebilir misin emin değilim.

Kurs gibi şeylere param yetmez maalesef, böyle bir hobi edinmek istediğim için sormuştum.

Blender'ın her şeyini bilsen bile bunu yapman 1 ayını alır. Azmin varsa buyur başla.

Biliyorum bu tarz şeylerin uzun sürdüğünü, nereden başlamam gerek, düzgün öğretici bilgiyi nereden bulabilirim bunu soruyordum.

Blender'ın her şeyini bilsen bile bunu yapman 1 ayını alır. Azmin varsa buyur başla.

Biliyorum bu tarz şeylerin uzun sürdüğünü, nereden başlamam gerek, düzgün öğretici bilgiyi nereden bulabilirim bunu soruyordum.

Sadece animasyon yapmak istiyorsan karakter bul bir tane. Riggify ya da auto rig pro ile otomatik rig oluştur karaktere oturt iyice. Sonra auto key frame aç, iskeleti oynat bi keyden diğerine. Al sana animasyon.

Sadece animasyon yapmak istiyorsan karakter bul bir tane. Riggify ya da Auto rig Pro ile otomatik rig oluştur karaktere oturt iyice. Sonra Auto key frame aç, iskeleti oynat bir keyden diğerine. Al sana animasyon.

Daha bu konularda hiçbir bilgim yok, dediğiniz terimlerin çoğunu anlayamıyorum. Başlangıç için sormuştum ben. Önerebileceğiniz kurslar varsa açığım.

Daha bu konularda hiçbir bilgim yok, dediğiniz terimlerin çoğunu anlayamıyorum. Başlangıç için sormuştum ben. Önerebileceğiniz kurslar varsa açığım.
Animasyon yapmak çok basit dostum ama zamanını alır mı alır. Bak burda noktalar var oynatıyorsun.
1719426435070.webp

Zaman çizelgesinde ileri gidiyosun.
1719426498087.webp

Yine oynatıyorsun.

Başlatıyorsun sahneyi. Animasyon olmuş oluyor.