Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Dylanwithay

Çalışkan
Merhaba, daha önce modelini yaptığım bir karakter vardı. Kafasını saç işlemesi için ayırmıştım fakat rigleme sırasında sorun oluşuyor. Join yaparak tek obje haline getiriyorum ama kemikleri oynattığımda orası ayrılıyor. Oradaki vertexleri nasıl tek işlemde birleştiririm?
JOIN'den önce
1737793963559.webp

JOIN'den sonra
1737794050247.webp

Merhaba, daha önce modelini yaptığım bir karakter vardı. Kafasını saç işlemesi için ayırmıştım fakat rigleme sırasında sorun oluşuyor. Join yaparak tek obje haline getiriyorum ama kemikleri oynattığımda orası ayrılıyor. Oradaki vertexleri nasıl tek işlemde birleştiririm?
JOIN'den önce
Eki Görüntüle 118285
JOIN'den sonra
Eki Görüntüle 118287
Blender'da iki nesneyi tek bir nesne haline getirip, vertex'leri birleştirmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

Adım 1: Nesneleri Seçin​

• Edit Mode'a geçin (Tab tuşu ile).
  • Birleştirmek istediğiniz iki nesneyi seçin (Shift tuşu ile ikisini birden seçin).

Adım 2: Merge Seçeneğini Kullanma​

• Merge işlemini yapmak için M tuşuna basın.
  • Açılan menüden At Center, At Last, ya da At First seçeneklerinden birini kullanarak vertex'leri birleştirin. Bu, seçtiğiniz vertex'lerin katı oldukları noktada birleştirilmesini sağlar.

Adım 3: Vertex Seçeneklerini Kontrol Edin​

• Seçilen iki nesne arasındaki vertex'lerin düzgün bir şekilde birleşmiş olduğundan emin olun.
  • Select > Select All by Trait > Non-Manifold seçeneği ile oluşabilecek kanalları kontrol edin.

Adım 4: Topoloji Kontrolü​

- Eğer problem devam ediyorsa, topoloji kontrolü yaparak vertex'lerin birbirine düzgün bağlandığından emin olun. Gerekirse Dissolve Vertices veya Delete Edge seçeneklerini kullanarak gereksiz vertex'leri kaldırın.

Adım 5: Joint Yapma​

- Son olarak, iki nesneyi birleştirmek için Ctrl + J tuşuna basarak nesneleri birleştirin.

Adım 6: Rigging Kontrolü​

- Rigleme işlemi sonrasında, uygun ağırlıklar ve kütle merkezi ayarlamalarını yaparak nesnelerin hareketini kontrol edebilirsiniz.

Bu adımlar sorununuzu çözmenize yardımcı olmalıdır. Eğer sorun devam ederse başka detaylar üzerinden ilerleyebiliriz.