BMW 3.18i 2001 alınır mı?

Eski arabalar direkten sıkıntı çıkartır sadece BMW değil. Tanıdığımızın Clio Symbol'ü vardı motoru direkten gitmişti. Sanayiye gitmeyen araba yok bu devirde zaten.
Zaten öyle fakat BMW'ler daha bir güvenilmez. Alan kişiler zevk için aldığı için çok hor kullanıyor.

Zaten öyle fakat BMW'ler daha bir güvenilmez. Alan kişiler zevk için aldığı için çok hor kullanıyor.
Her eski araba zevke gidiyor artık zaten neredeyse. Fiat Palio'larada başladılar. Bu devirde direkten eski araba alırken direkten kendi tamirini yapmak şahsen daha mantıklı geliyor.

Hocam şöyle söyleyeyim, elektrik konusunda vasat sayılmam, ne kadar fayda eder bilmiyorum ama kart falan tamiri yapabiliyorum PC konusunda. Zamanında Hyundai i20 vardı ailemde, her şeyine ben bakardım, frenlerinden tut motorun yağı suyuna kadar. Otoparkta az kurcalamadım aracı. Aynısını BMW için gerçekleştirebilirim. Zaten hor kullanıldığını düşünerek alıyorum ve belli bir bütçe kenara koyuyorum, en azından kritik şeyleri hemen çözüp kalan ufak tefek şeyleri bizzat halledebilmek adına. Aracında son kullanıcısı olmayı düşünüyorum, zaten satsam geri 250ye falan gideceğine bende dursun. M43 motorunu da tercih etme sebebim sorunsuzluğu çok ön planda tutuluyor yabancı forumlarda, daha önceden de belirttiğim gibi motor gücü zayıf olduğu için "barzo" tayfa olarak adlandırılan arkadaşların pek yanlayabileceği bir otomobil haline gelemiyor gibime geliyor. İlandaki aracı inceledim birazcık fiziki bir müdahale olmuyor, ben hangi E36 görsem illa bir dış modifiyesi, basmalar, jant ve spoiler gibi gibi şeyler yapılmış oluyor. Ben ne kadar stok görürsem o kadar az içinden geçilmiş olacağına düşünüyorum. Ek olarak şöyle bir ayrıcalığım mevcut, ben Gürcistan vatandaşıyım, senede 1 kere falan gidiyorum memleketime oradayken hurdalıktan ben bu aracın eksiklerini giderebilirim diye düşünüyorum.

Merak ettiğim 6 silindirli 320 neden ısrar ediliyor? Güç aramıyorum hocalarım net bir şekilde konuşayım, konfor biraz stil ve nostalji o kadar. Ayrıca E30-36 konusunda kararsızım,

Maksimum 320i olarak alabileceğim budur mesela.

Her eski araba zevke gidiyor artık zaten neredeyse. Fiat Palio'larada başladılar. Bu devirde direkten eski araba alırken direkten kendi tamirini yapmak şahsen daha mantıklı geliyor.
İlk almak istediğim Palio'idi hocam ama kaç tanesine baktım hepsinin durumu vasattı. İçim kurudu ve el arabası sürmek gibiyidi o aracı.

Ele ayaga dusuyor eski kasa BMW'ler. Senin icin soyluyorum. Acik diferansiyelle yanlamaya calisiyor sonra en yakin elektrik diregine giriyor barzolar. Ben de BMW'ciyim fakat sifir BMW'lerin kitlesi bile barzo tayfa maalesef.
İşte onların elinden alıp adam etmeyi düşünüyorum. En azından kazasız hasar kayıtsız, ufak tefek boyalı değişenliye laf etmem. Yaparım sorununu binerim kafasındayım. Elbette paramparça olmuş her hatunun önünde hava atmak için lastik yakılmış bir otomobil istemiyorum, para zor kazanılıyor.

Ek olarak hocalarım E36 ne zaman görsem hepsi ağaca sarılmış oluyor kötü hissettim kendimi. inline 6 çok güzeldir muhtemelen, hem sesi hem gidişi falan ama hiç içime sinmiyor, çürük olayı hele... Boşuna 600 yazmıyorlardır diğer araçlara bence.

İnan bana bu dediğimiz "Barzo" tayfa motor falan dinlemez çok, yeter ki BMW olsun diyenleri de var bunların. M43 motorun sorunsuzluğunu hiç duymadım açıkçası. Genellikle baktığım kaynaklarda hep M50 M52 motorun önerildiğini duydum. Sebebi hakkında çok bir fikrim yok ama çoğu kaynakta bana 4 silindirli olduğu söylendi. Belli bir bütçeniz varsa da süper ama ne kadar olacağına bağlı. Ayrıca stoktan bir yana KM'si ve LPG yüzü görmemiş olması da önemli. Şahsen ben KM sınırını maksimum 300K'ya kadar tutardım yaşından dolayı. Ayrıca galeriden araba kovalamak yerine sahibinden tarafından satılan arabaları tercih etmenizi öneririm.

İlk almak istediğim Palio'idi hocam ama kaç tanesine baktım hepsinin durumu vasattı. İçim kurudu ve el arabası sürmek gibiyidi o aracı..
Zaten Fiat'ın amacı değil mi o? Seni A noktasında B noktasına götürmesi. O yüzden Fiat konusunda heyecan aramaya gerek yok.

Ayrıca M43 motorun sorunsuzluğunun sebebinide açıklarsanız sevinirim. Gerçekten merak ediyorum.

Son düzenleme:
M50-52 duymuştum ben de bir ara, döküm kara motor diye tutulmuştu sanırsam. M43'i yabancı forumlarda öneriyorlar sebebi basit oluşu, 8 valfli oluşu tek eksantrikli oluşu gibi şeyler yüzünden, dökme demir bloğun oluşuda ayrıcalıkmış sağlamlık açısından. Benim bildiğim bu kadar yani. Genel olarak ufak tefek yağ sızdırmalar keçelerden vs yaşanıyormuş düzgün bakılırsa da uzun kilometreler gidebilirmiş. Baktığım araç 300 bin km'De zaten, elden geçiririm diye düşündüm. Bahsettiğiniz araçlara baktım, motordan ziyade kasada çok sorun olduğu söyleniyor gibi tabii herkes başka sorun yaşıyor. 7 yıl daha genç bir araç misal E46 ve kasa çürük oranı daha düşüktür diye düşünüyorum, ayrıca bütçeme tam oturan bir otomobil. Çok bilmiş gibi konuşmak istemiyorum ama baktığımı söylüyorum hocalarım.

Örnek benimle istanbul ve çevresine yakın bir kaç ilan paylaşır mısınız? Alınabilecek düşündüğünüzü. Yakın bir vakit almayı düşünüyorum, en kötü bu hafta sonu gibi falan alacağım.

Otomatiğin robotizmalarını halledebiliyorsanız veya bütçeniz varsa otomatik alın derim. Daha çok stok duruyor. Ve araştırdığım kadarıyla otomatikler daha temiz duruyor. M43 bulamadım. Çoğu ilan M50,M52 falandı.

Bu ilana bakmaya değer gibi duruyor bence.

Otomatik çok istemiyorum açıkçası, şanzıman dertleri ile uğraşmak istemiyorum, zamanında Mazda Verisa otomatik şanzımanla çok fazla uğraştım sinir krizi geçirttirmişti, attığınız ilanı inceler görüşeceğim sahibi ile sabah ama. Hem benim paylaştığım hem bu attığınızı inceleyip birini tercih edeceğim gibi.

Attığınız ilandaki araca biraz daha baktım, sahibi pek güzel bakmış gibi duruyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…