Gerildim

Üyecik
İyi pazarlar herkese,

Kısa süre önce 2017 model 318i aldım. Araç şu an 125km'de ve üçüncü sahibiyim. Aracım temiz kaza tramer falan yok ancak bakım ihtiyacını öğrenmem lazım.

İlk sahibi 80km'ye kadar serviste bakım yaptırmış, ikinci sahibi ise 80-120km arasında dışarıda yaptırmış. Ancak sorun şu ki benim aldığım kişi hiç anlamadığı için neler değiştiğini falan bilmiyor. Muhtemelen sadece periyodik yağ filtre bakımı yaptırmıştır bilemiyorum. Araç ekrandan hatırlatma yapınca ustaya götürmüş işi bitince de almış aracı.

Şimdi benim niyetim; bu aracın motor mekanik sıvı olarak bakıma ihtiyaç duyup duymadığını öğrenmek.
Kısacası araca genel olarak baktıracağım ve bakıldıktan sonra bana şu şu şu değişmeli diye liste çıkartacaklar.
Bunu serviste mi yapmalıyım yoksa ustaya götürsem işimi halleder mi?

*Ben aracı aldığım zaman yağ ve filtre bakımı yaptırmıştım bunu da belirteyim. Hatta trigeride sormuştum ama 150km ye gelene kadar değişmesine gerek yok demişti usta.
Triger ve motor yağı harici ne çıkabilir?

Motorun dizel mi benzin mi ve hangi versiyon olduğu önemli. Tamamen atıyorum N13 mü mesela motorun? Onun dışında bakımlarını Borusan'da yaptırman önemli.

Motorun dizel mi benzin mi ve hangi versiyon olduğu önemli. Tamamen atıyorum N13 mü mesela motorun? Onun dışında bakımlarını Borusan'da yaptırman önemli.
B38 motor 3 silindir 1.5 benzin
Borusan’a da gidebilirim çekecekleri fiyata göre ama öncesinde tahmini olarak hangi parçaların değişebileceğini bilmem gerek.
Benim tek yaptığım şey motor yağı ve filtre bakımı, arka balatalar.
Bunlar haricinde örneğin buji bobin şanzıman yağı hortumlar vs neler değişebilir ?

B38 motor 3 silindir 1.5 benzin.
Borusan'a da gidebilirim çekecekleri fiyata göre ama öncesinde tahmini olarak hangi parçaların değişebileceğini bilmem gerek.
Benim tek yaptığım şey motor yağı ve filtre bakımı, arka balatalar.
Bunlar haricinde örneğin buji bobin şanzıman yağı hortumlar vs neler değişebilir?

Hocam şu makaleyi ve videoları inceleyebilirsiniz:

Borusan'a gidersin cektikleri fiyata bakarsin sonra bir de iyi bir motor ustasina gosterirsin hocam aradaki farka gore karar versin ama ustayi iyi secmen lazim yoksa kafadan su degisecek bu inecek diyen usta cok.

Borusan'a gidersin cektikleri fiyata bakarsin sonra bir de iyi bir motor ustasina gosterirsin hocam aradaki farka gore karar versin ama ustayi iyi secmen lazim yoksa kafadan su degisecek bu inecek diyen usta cok.
Peki borusan’a gidince tam olarak ne demem lazım?
Orda sadece motora bakıp kontrol etmelerini istiyorum. Muayene gibi yani inceleyecekler ve ömrü bitmeye yakın şeyleri not alıp söylesinler istiyorum.

Disk balata falan dışarıda tanıdıklarımdan da değiştirebilirim.

Peki borusan’a gidince tam olarak ne demem lazım?
Orda sadece motora bakıp kontrol etmelerini istiyorum. Muayene gibi yani inceleyecekler ve ömrü bitmeye yakın şeyleri not alıp söylesinler istiyorum.

Disk balata falan dışarıda tanıdıklarımdan da değiştirebilirim.

Tam olarak bu dediklerinizi diyeceksiniz hocam yalniz bu kontrol icin de para alirlar muhtemelen.

Garanti sürecinde serviste yapılmış bakım okey. İkinci sahibi nerede bakım yaptırmış peki? Evrak teslim etti mi sana? Ben evraklara bakarım. Borusan malesef pahalı. Şimdi bu aracın, yetkili servisten sonra özelde bakıma girmesinden dolayı muhtemelen iyi niyet garantide olmayacaktır. İyi niyet garantisi nedir, açıklıyım. Garantisi bitse bile aracın, sorun çıkması halinde işçilik + parça fiyatlarında ciddi indirim uygulanır. Ama bunun için, garantisi bitse bile yetkili servis bakımlı olmasını ister firmalar.

Şimdi en kritik olana, yani Triger kayışına zaten baktırmışsın.

Şimdi araç liftre kaldırılmadan, test sürüşüne çıkmadan, kontrol amaçlı OBD cihazına bağlamadan net bir şey söyleyemeyiz. Şanzımanda vuruntu vs var mı? Şanzımanın da yağı değişebiliyor çünkü.

İyi bir usta bulup, aynı ustadan devam etmen önemli. Usta usta araç gezmemeli. Yada yetkili servisten devam etmen şart.