Ya arkadaşım yıl mı verdin bana? Gelmiş iki bin dizel en sorunsuz 184 beygir diyorsun hey Allah'ım. E60'ta yok diye kendin demişsin.2015'te çıkmıs 190'lık motoru anlatmamın ne gibi bir faydası olabilir?
Detaylar
Kim cevapladı?Araçtaki motorun 150hp versiyonu 3-4 yıl kullandım. Yüklü şekilde. Turbo, pompa ve enjektörlere dikkat edin. En çok masrafı buradan çıkartır. Motor zincirli olduğundan ağır bakımları zamanında yapılmış mı dikkat edin. Ağır bakım sırasında düzgün marka zincir vs. kullanılmadıysa uzak durun. Titreşimi fazladır. İntercooler bağlantı kısımları plastik ve motor titreşiminde ötürü zamanla çatlayıp performans düşüklüğü yapıyor. Gözden kaçırmamak lazım.
Bu yaşta olduğu için illa yağ kaçağı vardır. Uzun süredir aşırı yağ kaçırarak kullanıldıysa almayın derim. Yatakları hassastır ve bir sorun olması durumda krank kesebiliyor. Onun haricinde su hortumları, conta, fren hidroliği vs. komple elden geçmesi gerekecek.
Şehir içi 7-8 litre arası yakar. Uzun yolda sakin kullanımda 5.5 rahat görüyorsunuz. Performansı yerindedir. Kısacası kenarda bir 100-150K paranız varsa alınır. Yoksa hiç bulaşmayın. Bakımsızlıktan yürüyen arızıya döner.
Yüklerseniz de dikkat etmek lazım. Torklu makina şaftı bükebiliyor
Bu yaşta olduğu için illa yağ kaçağı vardır. Uzun süredir aşırı yağ kaçırarak kullanıldıysa almayın derim. Yatakları hassastır ve bir sorun olması durumda krank kesebiliyor. Onun haricinde su hortumları, conta, fren hidroliği vs. komple elden geçmesi gerekecek.
Şehir içi 7-8 litre arası yakar. Uzun yolda sakin kullanımda 5.5 rahat görüyorsunuz. Performansı yerindedir. Kısacası kenarda bir 100-150K paranız varsa alınır. Yoksa hiç bulaşmayın. Bakımsızlıktan yürüyen arızıya döner.
Yüklerseniz de dikkat etmek lazım. Torklu makina şaftı bükebiliyor
100-150K derken arabayı aldıktan sonraki zamandan mı bahsediyorsunuz? Öyleyse bir sorunum olmaz. Ancak ileride açabileceği sorunlardan korkuyorum.Araçtaki motorun 150hp versiyonu 3-4 yıl kullandım. Yüklü şekilde. Turbo, pompa ve enjektörlere dikkat edin. En çok masrafı buradan çıkartır. Motor zincirli olduğundan ağır bakımları zamanında yapılmış mı dikkat edin. Ağır bakım sırasında düzgün marka zincir vs. kullanılmadıysa uzak durun. Titreşimi fazladır. İntercooler bağlantı kısımları plastik ve motor titreşiminde ötürü zamanla çatlayıp performans düşüklüğü yapıyor. Gözden kaçırmamak lazım.
Yüklerseniz de dikkat etmek lazım. Torklu makina şaftı bükebiliyor![]()
Evet arabayı aldıktan sonra. İşte orada ağır bakımları devreye giriyor. Ağır bakımla yağ pompası değiştiyse kolay kolay sorun açmaz. Değişmediyse yanaşılmaz.100-150K derken arabayı aldıktan sonraki zamandan mı bahsediyorsunuz? Öyleyse bir sorunum olmaz. Ancak ileride açabileceği sorunlardan korkuyorum.
Cevabınız için teşekkür ederim. Aracı almadan önce mutlaka yağ pompası ve diğer kritik parçaların geçmişini kontrol ettireceğim. Deneyimlerinizi paylaşırsanız sizden daha fazla bilgi edinmek isterim.Evet arabayı aldıktan sonra. İşte orada ağır bakımları devreye giriyor. Ağır bakımla yağ pompası değiştiyse kolay kolay sorun açmaz. Değişmediyse yanaşılmaz.
BMW'ye bakan ustanız var mı? Motoru ona gösterin derim. Yoksa özel bir BMW servisine gidip bir çaylarını için ve motoru sorun. Bazı şehirlerde yedek parça sorunu çekebilirsiniz. Parça durumunu öğrenmek adına 2-3 parçacıya sorun derim.
Onun dışında aracın elektrik tesisatında oynama varsa alınmasını önermiyorum. Genelde ses tesisatı, Amerikan park veya ayna marka yansıtma modülü falan derken tesisatın içinden geçiyorlar. Elektriği kel alaka bir hattın üzerinden aldığınız için araç arızaya düşüp güç kesiyor. Sonra sanayide uğraşıp duruyorsunuz.
Onun dışında aracın elektrik tesisatında oynama varsa alınmasını önermiyorum. Genelde ses tesisatı, Amerikan park veya ayna marka yansıtma modülü falan derken tesisatın içinden geçiyorlar. Elektriği kel alaka bir hattın üzerinden aldığınız için araç arızaya düşüp güç kesiyor. Sonra sanayide uğraşıp duruyorsunuz.
Cevabınız için tekrardan teşekkür ediyorum. BMW'ye özel olarak bakan bir tanıdığım yok. Bulunduğum bölgenin hemen yanında da BMW servisi var. Sanırım dediğiniz gibi yapacağım. Ayrıca bu dediğiniz sadece BMW'lerde görünen yaygın sorunlar mı yoksa diğer markalar da yaşatabilir mi? Veya başka markalara yönelmeliyim?BMW'ye bakan ustanız var mı? Motoru ona gösterin derim. Yoksa özel bir BMW servisine gidip bir çaylarını için ve motoru sorun. Bazı şehirlerde yedek parça sorunu çekebilirsiniz. Parça durumunu öğrenmek adına 2-3 parçacıya sorun derim.
Neredeyse 20 yaşına girecek bir araç olduğunu düşünürsek BMW'den anlayan usta şart. Yoksa başka markaya yönelin. İşini bilmeyen usta o arabaları rezil eder ki piyandakilerin büyük çoğunluğu öyle. Harcadığınız para ve yıpranan sinirler size kalır.Cevabınız için tekrardan teşekkür ediyorum. BMW'ye özel olarak bakan bir tanıdığım yok. Bulunduğum bölgenin hemen yanında da BMW servisi var. Sanırım dediğiniz gibi yapacağım. Ayrıca bu dediğiniz sadece BMW'lerde görünen yaygın sorunlar mı yoksa diğer markalar da yaşatabilir mi? Veya başka markalara yönelmeliyim?
Başka markalara yönelmek lazım. Burası TR. Enflasyon yüzünden maliyetler her dakika artıyor.
- Makaleler
- 5
177'lik motor sorunlu motor.Temizini bulmak imkansıza yakın, temiz diye bulacağınız da geçmişi temiz değildir.
Onun haricinde 177'likleri daha sorunsuz. Diğerlerinde zincir sorunu var. Güncel araçlara göre yakıt olarak üzebilir dizel deyip ekonomik olur diye düşünmeyin, araç 1800kg civarıydı galiba.
Temiz olduğundan emin olmadığınız E60 işi biraz loto oynamak gibi.
Edit: Yanlış yazmışım 163'lükler daha sorunsuz zincir değişimi de daha kolay. Ama 20D'nin en sorunsuzu 184'lük o da E60'da yok.
Ayrica 2007 model yani eski, dizel, BMW, E60. Masraf acmama ihtimali cok zor. Kumar araba. Eski dizel almaya ben cok sicak bakmiyorum.