BMW 520i şanzıman arızası verip anahtarı algılamıyor

Dagster3532

Becerikli
BMW 520i 2023 model araba var. Arabayı otoparka normal bir şekilde park ettim ve yürüründe sorun yoktu. Ancak şu an araba start-stop tuşuna basıldığı halde anahtarı algılamıyor.

Şanzıman ve arka arkaya elektronik konularda üst üste arızalar veriyordu. 3-5 sefer tekrar denedikten sonra tüm ekranlar açılmamaya başladı. Yolda kalmadığım için yol yardımı aramadım. Ama araba şu an lazım.

Ne yapabilirim? Akü arızası olma ihtimali var mı? Akü arızası ise bu arızaları arka arkaya neden görüyorum?

Akü azalmıştır muhtemelen, enerji düşük gelince ECU sapıtmaya başlar arıza lambası yakabilir. Anahtarı da görmeme sebebi muhtemelen bu olabilir.

Tekrar okudum, aracın ekranları çalışmıyorsa zaten akü bitmiş demektir, araç anahtarı algılamadığından değil akü bittiği için marş yemediğinden açılmıyor, akünün bittiği kabak gibi belli değil mi

Son düzenleme:
Elektrik-elektronik arızası araba sattırır.

İmkan varsa gerekli standartları karşılayan yeni bir akü kullanmayı deneyin, akü sağlığı kötü ise elektronik arızasına sebep verebilir.
Düzelmezse arıza kodlarını okutun, sigorta-role kontrolü vs... dinamonun bu kadar erken arıza çıkaracağını zannetmiyorum.
Araba su alıyorsa soketlere bakmak lazım.

Akü azalmıştır muhtemelen, enerji düşük gelince ECU sapıtmaya başlar arıza lambası yakabilir. Anahtarı da görmeme sebebi muhtemelen bu olabilir.

Akü için kendim bir şey yapabilir miyim? Yoksa ikinci bir araba ve ikinci bir kişi mi lazım hocam?

Akü için kendim bir şey yapabilir miyim? Yoksa ikinci bir araba ve ikinci bir kişi mi lazım hocam?
Akü sağlığı kötü ise arabanın istediği gerekli voltaj gerilimini karşılayamıyor olabilir, kitapçığa göre yeni akü alabilirsiniz.

Sanırım bazı arabaların beyninde yeni aküyü tanıtmak gerekiyordu, 5.20i için geçerli bir durum olup olmadığı hakkında bilgim yok.

G30'da bildiğim bir kronik yok, büyük ihtimalle sorun aküden. Geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…