Detaylar
Kim cevapladı?Biraz bakındım sanırım PSA üretimi, benim gözümde hiçbir motorun 1.2 puretech harici kronik sorunu yoktur.
Sürekli yüksek devir çevirmeyen bakımdan 2000 km önce yağ ve filtresi değişen zamanında triger seti değişen motor 1m kilometre rahat yapar.
Arada kurumları temizlemek için zirve devir çevirmek faydalıdır, yaza ve kışa göre yağ kalınlığı bana göre değiştirmek iyidir.
Subap vurmaması ve vuruntu olmaması için belirli aralıklarla kontrol ve ayar aynı zamanda bakım süresinden önce buji değişimi ile motor ömürlük olur.
Bunları yapmayanlar yağ yakıyor falan diye ağlar, bu arada yağa su karışmaması için düzenli aralıklarla üst kapak çonta değişimi ve termostat değişimi iyi olur.
Söylemeyi unuttum, yakıt deposunda zamanla tortu oluşur, bazı kaliteli ve belli markaların jakıt enjektör sistem temizleyici ürünleri tercih edilebilir, enjektörler tıkanmaz ve püskürtme oranları aynı olur, ben tercihen her 15.000 km'de bir deponun %5'i kadar ipa eklerdim. İpa benzinle karışır ve yarı homojen hale gelir.
Sürekli yüksek devir çevirmeyen bakımdan 2000 km önce yağ ve filtresi değişen zamanında triger seti değişen motor 1m kilometre rahat yapar.
Arada kurumları temizlemek için zirve devir çevirmek faydalıdır, yaza ve kışa göre yağ kalınlığı bana göre değiştirmek iyidir.
Subap vurmaması ve vuruntu olmaması için belirli aralıklarla kontrol ve ayar aynı zamanda bakım süresinden önce buji değişimi ile motor ömürlük olur.
Bunları yapmayanlar yağ yakıyor falan diye ağlar, bu arada yağa su karışmaması için düzenli aralıklarla üst kapak çonta değişimi ve termostat değişimi iyi olur.
Söylemeyi unuttum, yakıt deposunda zamanla tortu oluşur, bazı kaliteli ve belli markaların jakıt enjektör sistem temizleyici ürünleri tercih edilebilir, enjektörler tıkanmaz ve püskürtme oranları aynı olur, ben tercihen her 15.000 km'de bir deponun %5'i kadar ipa eklerdim. İpa benzinle karışır ve yarı homojen hale gelir.
Son düzenleme:
Cengiz
Uzman
Biraz bakındım sanırım psa üretimi, benim gözümde hiçbir motorun 1.2 puretech harici kronik sorunu yoktur.
Sürekli yüksek devir çevirmeyen bakımdan 2000 km önce yağ ve filtresi değişen zamanında triger seti değişen motor 1M kilometre rahat yapar.
Söylemeyi unuttum, yakıt deposunda zamanla tortu oluşur, bazı kaliteli ve belli markaların jakıt enjektör sistem temizleyici ürünleri tercih edilebilir, enjektörler tıkanmaz ve püskürtme oranları aynı olur, ben tercihen her 15.000 Km'de bir deponun %5'i kadar IPA eklerdim. IPA benzinle karışır ve yarı homojen hale gelir.
@24169, evet hocam psa motoru Rcz'deki 1.6 thp motor aslında. Ayrıca hocam C200D'lerdeki makyaj öncesi 136'lık reno motoru da kronik. Piston kırıyor.
Piston kırma değilde krank kırma olabilir.@24169, evet hocam psa motoru Rcz'deki 1.6 thp motor aslında. Ayrıca hocam C200D'lerdeki makyaj öncesi 136'lık reno motoru da kronik. Piston kırıyor.