Başka düşündüğün bir alternatif model var mı peki? :)
Elektrikli olarak yok. Son zamanlardaki dizelin gereksiz pahalılığı yüzünden direkt elektrikliye geçme kararı verdim ama pişman olur muyum onu da bilmiyorum. Uzun süreli deneyimim yok. IX1'de nadir beğendiğim elektriklilerden diye onu düşünmüştüm. Elektrikli olmazsa aklımda benzinli ve CUV tarzı araç var. Düz TSi Formentor veya X1. Hala kararsızlıktayım.
Yani yeni arabalarda elektronik devre elemanı sayısı aşırı fazla, neticede arıza çıkarma ihtimali artıyor ama arabanın kroniği varsa ve bayi arkasında durmuyorsa durum çok dâhâ vahim.

Elektrikli yerine hibrit araba bakın isterseniz.
2023 model üzeri Cupra Formentor, Alfa Romeo Tonale hibrit olmalıydı ama araştırmak lazım.
Biraz dâhâ yaşlı 5.30i X Drive - Alfa Romeo Giulia gibi oynak sedan arabalar da olmalı o aralıkta.
Hibritle hiç uğraşmak istemiyorum. VW grubunun hibrit'i ilgimi çekmişti de Hibrit yerine benzin veya elektrikli düşünürüm.
5.30 da akıl çelmiyor değil ama bütçeyi aşmakta :(

Hibritle hiç uğraşmak istemiyorum. VW grubunun hibrit'i ilgimi çekmişti de Hibrit yerine benzin veya elektrikli düşünürüm.
Şehiriçi sürüş için hibrit uygun, o sebeple hibrit önermek istedim.
Neticede güncel arabalar şehir dışı yolculuklarda fazla yakmıyor.

Temiz arabadan ziyade oynanacak araba lazımsa E320 CDI veya A5 Sportback Quatro olabilir, bakımı ve yakıtı fazla olur.
5.30 da akıl çelmiyor değil ama bütçeyi aşmakta :(
Seneye seçim olursa piyasaya krediyi verirler, peşine bir 5.30 akar. :) (YTD.)
5.20 G20 kasa koduyla geçiyordu galiba, Giulia karşısında araç devir çevirdikçe motorun sunduğu güç artıyordu, güzel araç.