Nedense en fazla dinden çıkma oranları küçük yaşta ağır din dersleri alan insanlardan oluşuyor. Özellikle imam hatip okullarında yaygın olan deizm ve eş cinsellik. Küçük yaşta böyle ağır din dersleri verilince insanlara böyle oluyor. İnsanın doğasına göre kadın ve erkek aynı ortamda bulunabilir, istediği gibi düşünüp kendi mantık çerçevesinde istediği felsefi görüşü veya dini inancı benimseyebilir.

Sen gidip oğlunu imam hatip okuluna verirsen kız ve erkek ayrı olursa erkekler hepsi bir arada abidik gubidik hareketler yapıp sapıtmaya başlar kızların olmadığı ortamda da bol bol eş cinsellik olur. Veya küçükken direkt İslam dayatılan birisi bu inancı benimsemeyebilir ve dinden çıkabilir, günümüz imam hatip okullarının neredeyse hepsinde azımsanamayacak kadar dinden çıkmış insan var. Çevremdeki okullardan da biliyorum.

Bunların ülke yönetiminde kullanacağı şeriat müslümanlıkta tevrata inanmak kadar anlamsız. Şeriat'a kötü demiyorum, bunların beyinleri 70 IQ olduğu için şeriatı cart curta çeviriyorlar.

Din eğitimine köküne kadar karşıyım. Beni imamlar ya da onların saçma vaazları kurtarmayacak, beni bilim kurtaracak. Bu aptallar da artık bunları bilerek yapıyor gibi geliyor. İnsanların sinir uçlarıyla oynadıkça oynuyorlar.

Peki forum mu seni kurtaracak? Bu hayatta yaşayış biçimini müslümanlığa göre ayarlarsan ölene kadar mutlu olursun. Ekstrem durumlar dışında. Bak eğer Allah olmasa bile sen doğru bir şekilde yaşayıp her gün namaz kılıp alkol, uyuşturucu gibi gereksiz şeylerden kaçınırsan "cenneti göreceğim" düşüncesiyle beyninde dopamin salgılanıp bu yüzden mutlu olursun. Zorunlu din eğitimine ben de karşıyım, bana kalırsa sadece imam hatiplerde zorunlu olmalı.

Sanane milletin çocuğunun inancından. Bırak ona kendi ebeveyni karar versin. Çocuğun dindar olup olmamasına belediye mi karar veriyormuş.

Din eğitimi kadar gereksiz bir şey yok. Aklı ermeye başladığı zaman verirsin eline Kuran-ı Kerim'i okur, uygulamak isterse uygular. İstemezse Tevrat verirsin, İncil verirsin. Dünya üzerinde herkes müslüman olacak diye bir kaide yok neticede.

Taşımalı eğitim kapsamında ücretsiz servis hakkı kaldırılan çocuklar eğitimden koparken, Bolu il milli eğitim müdürlüğü “çocuklar camide” diyerek akşam namazına çağırdı.

Bolu il milli eğitim müdürlüğü tarafından okul müdürlerine gönderilen mesajda “aileleriyle birlikte çocuklar camide 2024” projesi kapsamında veli, öğretmen ve öğrencilerin bu akşam bilal-i habeşi camii'nde akşam namazına katılması için gerekli duyurunun yapılması istendi.

İl milli eğitim müdürlüğü tarafından dün okul müdürlerine gönderilen mesajda “değerli müdürlerim, hayırlı sabahlar. Yarın akşam yapacağımız akşam namazı programının tüm veli, öğretmen ve öğrencilerimize ulaştırılması gerekiyor. Hassasiyetiniz için teşekkür ederim. Bekliyoruz” denildi. Ayrıca çağrının okul öncesi eğitimdeki çocukların veli gruplarına da gönderildiği öğrenildi.

Eki Görüntüle 87888

Keşke 10 yaşımda beni camiye yollarsalardı :)(!).

Bunların ülke yönetiminde kullanacağı şeriat müslümanlıkta tevrata inanmak kadar anlamsız. Şeriat'a kötü demiyorum, bunların beyinleri 70 IQ olduğu için şeriatı cart curta çeviriyorlar.

Peki forum mu seni kurtaracak? Bu hayatta yaşayış biçimini müslümanlığa göre ayarlarsan ölene kadar mutlu olursun. Ekstrem durumlar dışında. Bak eğer Allah olmasa bile sen doğru bir şekilde yaşayıp her gün namaz kılıp alkol, uyuşturucu gibi gereksiz şeylerden kaçınırsan "cenneti göreceğim" düşüncesiyle beyninde dopamin salgılanıp bu yüzden mutlu olursun. Zorunlu din eğitimine ben de karşıyım, bana kalırsa sadece imam hatiplerde zorunlu olmalı.

Forumun beni kurtarıp kurtarmaması ne alaka onu anlayamadım? Ben de kendimi belli bir kaba sıkıştırıp köle gibi yaşamak istemiyorum. Her gün 5 kere kalkıp namazını kılacaksın, orucunu tutacaksın, onu içme bunu yeme, bunları yapma günah, böyle giyinme günah... Daha bunun gibi dinin getirdiği insanlık dışı kısıtlamalar mevcut, senin özgürlüğünü kısıtlıyor ileride buraya gideceksin vaadiyle.

Ben de kendimi hiçbir şekilde kısıtlamam, her istediğimi yaparım. Şu dünyaya 1 kere geliyorum ve bu süre içerisinde de kendi istediğim gibi özgürce düşünüp özgürce yaşarım. Kim ne der veya birileri beni cennetine alır mı -varsa eğer- diye düşünmekle ömrümü çürütemem.

Size de biraz rahat takılmanızı ve hayatınızın tadını çıkarmayı tavsiye ederim.

Forumun beni kurtarıp kurtarmaması ne alaka onu anlayamadım? Ben de kendimi belli bir kaba sıkıştırıp köle gibi yaşamak istemiyorum. Her gün 5 kere kalkıp namazını kılacaksın, orucunu tutacaksın, onu içme bunu yeme, bunları yapma günah, böyle giyinme günah... Daha bunun gibi dinin getirdiği insanlık dışı kısıtlamalar mevcut, senin özgürlüğünü kısıtlıyor ileride buraya gideceksin vaadiyle.

Ben de kendimi hiçbir şekilde kısıtlamam, her istediğimi yaparım. Şu dünyaya 1 kere geliyorum ve bu süre içerisinde de kendi istediğim gibi özgürce düşünüp özgürce yaşarım. Kim ne der veya birileri beni cennetine alır mı -varsa eğer- diye düşünmekle ömrümü çürütemem.

Size de biraz rahat takılmanızı ve hayatınızın tadını çıkarmayı tavsiye ederim.
Forum mu seni kurtaracak derken imamların vaazları vb. boş diyorsun da bu forum çok mu yararlı. Günde 5 kere namaz kılmak cennete gitmek için yapılması gereken bir şey fakat dünya hayatında mutluluk isteniyorsa o da işlerini aksatma seviyesine geldiği için günde 2 kere kılınsa çalışma hayatı olan bir insanı zorlamaz. Oruç tutmak insanın metabolizmasına göre yarar veya zarar sağlar. Eğer kilolu sayılan biriysen ve iftarda savaştan çıkmışçasına yemek yemek yerine Muhammed gibi karnının 3te 2sini doldurduktan sonra sofradan kalkarsan sana yararı olur fakat zayıf biriysen zararı olur. Onu içme, bunu içme derken sağlığımıza ve cebimize çok zararlı olan şeylerden bahsediyor. Mesela alkol, azı bile zararlı. Giyinişin kapalı olursa hiç bir şey kaybetmiyorsun, kendini güzel
görmek gibi zorunluluğu olmayan bir şey istiyorsan kendi kararın. Faiz konusunu ben de anlamış değilim, Birisi bankadan borç aldığında banka ondan kazandığı paranın birazını bize veriyor. Silah zoruyla yapılan bir şey veya borç çeken birisi için zararlı bir şey değil ki.