Bunların ülke yönetiminde kullanacağı şeriat müslümanlıkta tevrata inanmak kadar anlamsız. Şeriat'a kötü demiyorum, bunların beyinleri 70 IQ olduğu için şeriatı cart curta çeviriyorlar.

Peki forum mu seni kurtaracak? Bu hayatta yaşayış biçimini müslümanlığa göre ayarlarsan ölene kadar mutlu olursun. Ekstrem durumlar dışında. Bak eğer Allah olmasa bile sen doğru bir şekilde yaşayıp her gün namaz kılıp alkol, uyuşturucu gibi gereksiz şeylerden kaçınırsan "cenneti göreceğim" düşüncesiyle beyninde dopamin salgılanıp bu yüzden mutlu olursun. Zorunlu din eğitimine ben de karşıyım, bana kalırsa sadece imam hatiplerde zorunlu olmalı.
Kendim için konuşuyorum kimse yanlış anlamasın. Bir dinin elçisi olsam yine bu kadar kendimden emin konuşmam.

Şeriat ayak sesleri derken Fatih te bir kadının kafasını kesip intihar etmiş katili. 2025 daha kötü olacak. İşte bu hiç iyi değil.

Forum mu seni kurtaracak derken imamların vaazları vb. boş diyorsun da bu forum çok mu yararlı. Günde 5 kere namaz kılmak cennete gitmek için yapılması gereken bir şey fakat dünya hayatında mutluluk isteniyorsa o da işlerini aksatma seviyesine geldiği için günde 2 kere kılınsa çalışma hayatı olan bir insanı zorlamaz. Oruç tutmak insanın metabolizmasına göre yarar veya zarar sağlar. Eğer kilolu sayılan biriysen ve iftarda savaştan çıkmışçasına yemek yemek yerine Muhammed gibi karnının 3te 2sini doldurduktan sonra sofradan kalkarsan sana yararı olur fakat zayıf biriysen zararı olur. Onu içme, bunu içme derken sağlığımıza ve cebimize çok zararlı olan şeylerden bahsediyor. Mesela alkol, azı bile zararlı. Giyinişin kapalı olursa hiç bir şey kaybetmiyorsun, kendini güzel
görmek gibi zorunluluğu olmayan bir şey istiyorsan kendi kararın. Faiz konusunu ben de anlamış değilim, Birisi bankadan borç aldığında banka ondan kazandığı paranın birazını bize veriyor. Silah zoruyla yapılan bir şey veya borç çeken birisi için zararlı bir şey değil ki.

Forum tabii ki yararlı. Burada teknoloji hakkında veya farklı konular hakkında yeni şeyler öğreniyorum veya yanlış bildiğim şeyleri doğrusuyla öğreniyorum. Fakat bana camide verilen vaazın faydası yok, kimseye de olduğunu düşünmüyorum. Anca o kukla imamlar siyasetin içine girip Cumhuriyet düşmanlığı yapsın.

Forum tabii ki yararlı. Burada teknoloji hakkında veya farklı konular hakkında yeni şeyler öğreniyorum veya yanlış bildiğim şeyleri doğrusuyla öğreniyorum. Fakat bana camide verilen vaazın faydası yok, kimseye de olduğunu düşünmüyorum. Anca o kukla imamlar siyasetin içine girip Cumhuriyet düşmanlığı yapsın.
Peki bu öğrendiğin bilgiler ne işe yarıyor. Bilgisayarcı, telefoncu olmadıktan sonra en fazla misafirlikle hayatında ilk kez gördüğün akrabanın reklam virüsünü temizlersin. Hafızanı canlı tutmaktan başka işe yaramaz. O verilen vaazlar hayatı adil bir şekilde yaşamayı öğretiyor. Muhammed'in hayatını öğretiyor ki onun yaşadıklarından ders çıkarıp kimse kimsenin hakkını yememesi gerektiğini öğreniyoruz. Onlar (şeriatçı imamlar) düşünüyor ki şu dönemdeki her esnafın birbirine attığı kazık, dinin unutulması, her yerde bira şişeleri dinin yozlaştırılmanın sonucu olduğu. Ama fonlanıp insanları kutuplaştıranlar, keşke yunanlar gelseydi diyenler, atatürke iftira atanlar, cami için bağış toplayıp üzerine konanlar bence kuzey koreye kaçak gönderilmeli. Burada toplama kampından kaçma ihtimalleri olacağı için riskli.