66 insan ölmüş, hâlâ siyaset yapmaya utanmayanlar var. Ne demek “siyaset yapmayalım”? İnsanlar ölüyor, sorumluluğu sorgulamak yerine susmak mı gerekiyor? Hükümetin hatalarını dile getirmek, acı üzerinden prim yapma değil, tam tersine bu ülkenin geleceğini kurtarmaya yönelik bir adım. Hatalar konuşulmazsa, aynı şeyler tekrar eder. Bu kadar basit. Kimse “bu dönemde siyaset yapmak yakışmaz” falan demesin, kimse görmezden gelip susmasın. Bu sorumluluk.
Susalım diyen yok zaten, sesimizin çıktığı en yüksek şekilde bağıralım ama bırakın da en azından gün bitsin be. Daha yangın söndürülememiş, insanlar tam manasıyla çıkartılamamış orada burada siyaset yapmak mı doğru olan?

Deprem olalı çok olmuyor ne çabuk unuttunuz. Liyakatin olmadığı yerde her şey siyasidir.
Depremi unutan kim? Tanımadığınız insanlar hakkında böyle saçma analizlere girişmeyin.

Susalım diyen yok zaten, sesimizin çıktığı en yüksek şekilde bağıralım ama bırakın da en azından gün bitsin be. Daha yangın söndürülememiş, insanlar tam manasıyla çıkartılamamış orada burada siyaset yapmak mı doğru olan?
Evet şu anda gayet de yeri, benden hayvan gibi vergi alan hükümet bu adamlara peşkeş çekiyor. Ben neden susayım? Ben neden burada siyasetini yapmayayım?
Bu adamlar senin sırtına dünyanın vergisini yükleyip cebe indiriyor, lüks arabalarla geziyor. Bu otel sahipleriyle fotoğraf çekip adamların hiçbir şeyi tam değilken gidip lisansı mıdır artık neyse onu veriyor ve adam iş yapıyor. Bilmem anlatabiliyor muyum?

Evet şu anda gayet de yeri, benden hayvan gibi vergi alan hükümet bu adamlara peşkeş çekiyor. Ben neden susayım? Ben neden burada siyasetini yapmayayım?
Bu adamlar senin sırtına dünyanın vergisini yükleyip cebe indiriyor, lüks arabalarla geziyor. Bu otel sahipleriyle fotoğraf çekip adamların hiçbir şeyi tam değilken gidip lisansı mıdır artık neyse onu veriyor ve adam iş yapıyor. Bilmem anlatabiliyor muyum?
Ekleme olarak ülkenin yargı ve emniyet sistemi tepki üzerine kurulu. Kimse bu duruma ses çıkarıp suçluyu aramaz ise sorumlusu yaptığı ile ortada kalacak bunun örnekleri çok fazla. Bu kadar haber olmasaydı şu an oradaki itfaiyelerin yarısı orada değildi.

Olayların %90'ının sorumlusu belediye. Lisansı veren belediye itfaiyesi. Siz gibi heyecanlı gençleri boş boş kandırıp hayatını kaybeden insanlar üzerinden siyasete sürüklüyorlar. Kaçınız gerçekten hayatını kaybeden insanlara üzülebildiniz? Burada boş konuşmayı bir kenara bırakıp gerçekleri konuşalım. Amaç burada hükümeti savunmak değil, boş boş burada hiçbir şey hakkında gerçekten bilgi sahibi olmadan konuşmanız rahatsız ediyor.