EmirhanRadicus

Üstün
Makaleler
1
Kötüsüyle ve daha çok kötüsüyle liseyi sonunda bitirdik. Belki bazılarımız mükemmel 10/10luk bir lise geçirdi, mezara kadar sizinle gelecek onlarca insan tanıdınız ancak belki kimileri benim gibi rezil geçen 4 koca yıl yaşamış olabilir.

Bu konuyu kendi dertlerimi anlatmaktan çok sizin de lise hayatınızın nasıl geçtiğini, memnun olduğunuzun mu yoksa pişman olduğunuzu mu merak ettiğim için açtım. Konuya ilk kendi lise hayatımı anlatarak başlayacak olursak, 9.sınıfın korona ile mevta olması yüzünden saymıyorum. 10. sınıf benim için gayet güzel geçti, herkes samimi ve eğleniyorduk ancak 11.sınıfta sınıfların karılması ile girdiğim sınıf tamamen bir maymunlar cehennemine dönmüştü. Sınıfta kendine hayrı olan en fazla 2 3 tane içine kapanık kız dışında herkes liseye sadece okumak için gelmişti ve o zaman lise hayatımın ne kadar kötü bir yere gittiğini anladım ve gerçekten öyle oldu. 11 ve 12. sınıf gerçekten berbat geçti, 10.sınıfta edindiğim arkaşlarımın %99'u 11. sınıfta benim bile tanıyamadığım insanlara dönüştükleri için konuşmayı kestim ve en nihayetinde lise bitti. Benim liseden ayrılırken sadece 1 bilemedim 2 tane dostum olmuştur, adam olana çok tabii ki de.

Peki sizin lise yılınız nasıl geçti? Benim gibi berbat bir sınıfta yalnız takılarak mı geçti yoksa mükemmel arkadaşlar ve aşırı iyi sohbetler dönen ortamınız mı oldu merak ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Normalde lise hayatım bitmedi 11. sınıfım fakat seneye Co-op (meslek lisesindeki gibi çıraklık) yaparak okula gitmeyip çalışarak mezun olacağım o yüzden son senem sayılır.

Lise benim için aşırı normal geçti ve aşırı normal olması baya sıkıcıydı, 9. sınıfı Türkiye’de okudum 10. ve 11. sınıfı Kanada’da, alışmak biraz zordu ama hallettim onun dışında şimdi okulun bitmesine 7 gün kaldı çok fazla ders girmedim son günlerimde girerek kredi kazanmaya çalışıyorum.

Tebrik ederim Liseden mezun olduğun için, şimdi hayatının en ilginç dönemlerine giriş yapacaksın.

Benim lise yıllarım güzeldi, akademik olarak da eğlence olarak da iyi yıllar geçirdim, hocalarımız çok babacan insanlardı. Müdürümüz her sınavdan sonra bize çiğköfte dağıtırdı, bazı günler beden odasında 20 kişi yoğururduk. :rofl:

Arkadaş konusu bir tek iyi gitmeyen yönüydü, ama aramızın da kötü olduğu birbirini yediğimiz bir durum yoktu, sadece öyle sıkı fıkı bir ortam yoktu.

İyisiyle kötüsüyle bitirdik, mumla ararım o günleri.

Tebrik ederim Liseden mezun olduğun için, şimdi hayatının en ilginç dönemlerine giriş yapacaksın.

Benim lise yıllarım güzeldi, akademik olarak da eğlence olarak da iyi yıllar geçirdim, hocalarımız çok babacan insanlardı. Müdürümüz her sınavdan sonra bize çiğköfte dağıtırdı, bazı günler beden odasında 20 kişi yoğururduk. :rofl:

Arkadaş konusu bir tek iyi gitmeyen yönüydü, ama aramızın da kötü olduğu birbirini yediğimiz bir durum yoktu, sadece öyle sıkı fıkı bir ortam yoktu.

11. Sınıfa geçerken sınıflar karışıyor.

Benim lise hayatım kötüydü.
Bütün zorunlu eğitim hayatım ilkokulda bütün arkadaşların bir sınıfa kendilerini yazdırması benim de arada bi numune olmam sebepli yalnız geçti.
Ortaokulda yine dışlandığım oldu fakat nispeten daha iyiydi dershane vesair.
Lise iyi başladı fakat ben hala temel insan skillerine sahip olmadığım için bazı insanlardan çok etkilendim, bir kızı sevdim reddetti, araya karantina girdi ve ben o ara insanlığımı kavradım. 12.sınıfta hızlandırılmış bir maratonda YKS, insan kazığı, aksiyonlu bir olamayan aşk hayatı ve dişilerle ilk gerçek etkileşimlerim gerçekleşti ve şu an o liseden konuştuğum tek insan var. En yakın iki arkadaşımdan biri.

Üniversite sağ olsun oradaki deneyimlerimle şu anda fazlasıyla sosyal biriyim ve iyi de bi çevrem ve repim var. Şu anda çok iyi olmasa da üniversitem %100 verim almaya çalışıyorum her şeyden. İyi gidiyor.

Şunu fark ettim ki bir yerde insanın bi o dayağı yemesi gerekiyor. O dayağı yemezse sonu iyi olmuyor. Çok değil ufak bi dürtüklemeli lise.

Aynen okul müdürü de Jeff Bezos'muş.

Türkiye'de okumak genel olarak bomboş bir iş. Sadece sosyal yönün gelişmesi için deneyimlemek gerekiyor. Askerlik de profesyonel değilseniz vakit kaybı ama okuldan daha çok şey katıyor. Bu yüzden sınavda başarısız olup tekrar hazırlananlara askere gitmelerini tavsiye ediyorum. Hem büyük yükten kurtulmuş olursunuz, hem üniversite ve iş hayatında belki yüz adım önde olursunuz. Lise sonrası direkt üniversite ve iş hayatına atılanlar ilk senelerini sudan çıkmış balık gibi, genelde başarısız olarak geçiriyorlar. Kendilerine geldikten sonra ciddi vakit kaybı yaşamış oluyorlar.

Benim lise hayatım kötüydü.
Bütün zorunlu eğitim hayatım ilkokulda bütün arkadaşların bir sınıfa kendilerini yazdırması benim de arada bir numune olmam sebepli yalnız geçti.
Ortaokulda yine dışlandığım oldu fakat nispeten daha iyiydi dershane vesair.
Lise iyi başladı fakat ben hala temel insan skillerine sahip olmadığım için bazı insanlardan çok etkilendim, bir kızı sevdim reddetti, araya karantina girdi ve ben o ara insanlığımı kavradım. 12.sınıfta hızlandırılmış bir maratonda YKS, insan kazığı, aksiyonlu bir olamayan aşk hayatı ve dişilerle ilk gerçek etkileşimlerim gerçekleşti ve şu an o liseden konuştuğum tek insan var. En yakın iki arkadaşımdan biri.

Üniversite sağ olsun oradaki deneyimlerimle şu anda fazlasıyla sosyal biriyim ve iyi de bir çevrem ve repim var. Şu anda çok iyi olmasa da üniversitem %100 verim almaya çalışıyorum her şeyden. İyi gidiyor.

Şunu fark ettim ki bir yerde insanın bir o dayağı yemesi gerekiyor. O dayağı yemezse sonu iyi olmuyor. Çok değil ufak bir dürtüklemeli lise.

Hocam ben lise gibi üniversitede de bu tarz insanlar olacağını ve asla kafa dengi iyi insanlar bulamayacağımı düşünerek korkmaya başladım, durum böyle mi, sosyal ortam falan nasıl, herkes çıkarcı falan diyor üniversite için, düzgün kafa dengi insanları nasıl bulacağız üniversitede.

Şahsen memnunum, memnun olmamak -zaman makineniz yoksa- size hayal kırıklığı ve mutsuzluk dışında pek bir şey getirmeyecektir.
Ben de çok kazıklar yedim, yüzüstü bırakıldım, çok sevdiğim arkadaşlarım oldu. Kendi dönemimde çok sevilen birisi olduğumu söyleyemem ancak alt ve üst dönemlerden çok fazla arkadaş edindim. Okulda çok iyi bilgisayar kullanabildiğim için çoğu göreve beni göndermişlerdi, (dersten kaçmama ve farklı dönemden arkadaş edinmeme çok yaradı bilgisayar bilgim ve konu eksiklerimin artmasına da). Sosyal olmak isteyen ancak kısmen içe kapanık biriydim. Hocalarımla aram çok iyiydi, hocalar çatı katında sohbet ederken (normalde çatı katına öğrencilerin çıkışı yasaktı) ben onlarla birlikte çatıda sohbet ediyordum. Öğrencilerden çok hocalarla vakit geçirdiğim dönemler bile olmuştu. Sanırım Fen Lisesinde okumamın en büyük avantajı bu oldu. Hocalarla çok fazla etkileşime geçebildim, çok fazla müfredat dışı bilgi öğrendim, her şeye rağmen lisenin bana bir vizyon kattığını düşünüyorum.