Boy kaç yaşına kadar uzamaya devam eder?

Yer
Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi
Merhaba, boy takıntısı olan biriyim. Şu an 18 yaşındayım ve boyum 1,78. Amacım hiç değilse 1,83 olmak istiyorum. Sürekli olarak organik süt içiyorum neredeyse her gün ve sürekli olarak boy uzatmak için gerekli hareketler yapıyorum. Kambur duran biri değilim. Kaç yaşına kadar boy uzamayı sürdürebilirim?

6 ay önce bir hemşireye bu konuyu sorduğumda 23-24 yaşlarına kadar uzarsın daha demişti. Bir de ailede sadece amcam uzun diğerleri genel olarak Türkiye ortalamasında.

Harbiden dalga geçmeyin ciddi boy takıntım var. Benden uzun birini görünce moralim bozuluyor .

Spor yap. Esneme hareketleri filan. Futbolcularda mesela 23'de 1.75 olup 27'de 1.80 olabilenler var.

21 yaşına kadar falan çok ekstrem örnekler. Belki vertebralar biraz geç kapanır o da ancak 1-2cm etkiler etkilemez. Çoğu kişinin 16-17-18'inde kemikleşmiş oluyor epifiz plakları. Kesin sonuç istiyorsan ortapediye git sol el bileği ve dizden röntgen çektir doktora sor açık mı kapalı mı diye.

Hastanede ki hemşireye sorduğumda senin vücudun uzamaya elverişli, rahat 1.80 bandını geçersin demişti. Teşekkürler röntgen çektirmeyi düşünebilirim.

İfadeler: Nop
Hastanede ki hemşireye sorduğumda senin vücudun uzamaya elverişli, rahat 1.80 bandını geçersin demişti. Teşekkürler röntgen çektirmeyi düşünebilirim.

Dışarıdan görme ile anlayabildiyse direkt Nobel verelim hemşire ablaya/abiye . Röntgen dışında anlaşılması imkansız bunun. Hatta şöyle diyim bilekten ve dizden çektirdin doktor kapalı dedi gine uzama ihtimali var omurgadan 1-2cm.

Seni üzmek istemem ama bu işin büyük çoğunluğu genetik, sütü gram sevmem 1 bardak bile içmemişimdir kendi irademle, tatlılara vs. katılanı saymıyorum. Çocukluğumda full yattım boyum yaklaşık 2 metre.

Bu triplere girmenize gerek yok. Boyumun üst raflara erişmek perde asmak dışında hiçbir katkısı olmadı şu ana kadar. Artısından fazla eksisi var hatta.

Dizdeki büyüme çizgileriyle vücudun büyümesi arasında fark var. Benim uzama çizgilerim 15 yaşında iken gitti. Boyum 1.74'tü ben de tribe girmiştim senin gibi. Şu an 1.81 filan boyum biraz spor yaptım kamburluk azalınca 1.83'ler civarı takılıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…