tunaayigit

Çalışkan
Öncelikle hepinize iyi akşamlar diliyorum. Bu konu biraz uzun olacak sonuna kadar okuyup cevap vereceklere şimdiden çok teşekkür ediyorum. Önce kendimden başlamak istiyorum. Ben 16 yaşında 30.07.2008 tarihinde doğmuş yani 4-5 ay sonra 17 yaşına girecek bir çocuğum. Benim boyum 1, 69-1, 70 kilom da 69-70. bundan yaklaşık 2 yıl öncesine kadar boy, kilo gram umurumda olmazdı ve hayatı tamamen kendim için yaşardım. Fakat şu sosyal medya yüzünden gerçekten ister istemez aşağılık kompleksi oluşuyor insanda. Çünkü nereye bakarsanız bakın her yerde neredeyse her kız-kadın boya gereksiz fazla önem veriyor. Daha şu yaşımda ileride bunlarla nasıl uğraşacağımı düşünüyorum öyle söyleyeyim size. Geçen gün bir video gördüm ve videoda kadınla erkek tanışma oyunu gibi bir şey oynuyorlardı. Kadın erkeğe biraz konuştuktan sonra ‘üzgünüm seni reddediyorum çünkü uzun erkeklerden hoşlanıyorum' diyordu. Ulan beyinsiz uzun erkeklerden hoşlanmak nasıl bir mantık? Sağda solda o kadar serseri, vatana millete üç kuruş hayrı olmayan kişi var ve sen sırf bunların boyu uzun olduğu için mi seveceksin? Yani uzun lafın kısası bunlar bana çok ergence geliyor kaç yaşında kadınsın artık çocuk değilsin ve bir insanı boyu, tipi, kasları için seveceksen zaten sevme. Neyse konumuza dönelim. Benim şu an hayatımdaki en büyük sorunum boyum diyebilirim. Ben merdiven olmak istemiyorum ve boyumdan gayet memnunum Allah'a şükürler olsun ki. Fakat şu sosyal medyadaki başıboş TikTok ergenlerinin boy konulu attıkları videolar ve neredeyse tüm Türkiye'deki kızların o videonun yorumlarına o videoyu destekleyecek şeyler yazması insanı gelecek için tedirgin ediyor. Aklımda her gece şu sorular;
Ya hep böyle kalırsam? Ya daha hiç uzamazsam?
Bu arada merak edenler için annemin boyu 1,62 babamın boyu 1,78 tabii gençliklerinde 1,65 ve 1,81 oldukları zamanlar da var mış. Bu konuyu açma sebebim de sizlerden biraz olsun yardım ve akıl almaktı. Kendimi bu kompleksin içinden nasıl çıkarabilirim? Ve ya boyumu nasıl uzatabilirim? Gece yazdığım için biraz uzatmış olabilirim sizleri sıktıysam kusuruma bakmayın sonuçta biz de yazar değiliz :D

Kendimi bu kompleksin içinden nasıl çıkarabilirim? Ve ya boyumu nasıl uzatabilirim?

Kemik kalsiyumdan oluştuğu için, kalsiyuma ihtiyaç duyar ve gelişimini bunun sayesinde gerçekleştirir.

İnternette "18 yaşında boy uzaması durur" diye bir efsane var ama ben 18 iken 177 boyundaydım ve şu an 22 yaşındayım.

Günde 1 litre süt içmek işe yarar mı yoksa zararlı mı?

Her şeyin fazlası zarar hocam, yerinde kullanmak en iyisi. Süt ve süt ürünlerinde yorgunluk asidi olduğundan uykunuz gelebilir veya yorgun düşebilirsiniz. Sadece süt içmekle değil, sağlıklı beslenme ve spor aktiviteleri de buna etki edecektir.

Her şeyin fazlası zarar hocam, yerinde kullanmak en iyisi. Süt ve süt ürünlerinde yorgunluk asidi olduğundan uykunuz gelebilir veya yorgun düşebilirsiniz. Sadece süt içmekle değil, sağlıklı beslenme ve spor aktiviteleri de buna etki edecektir.
2 gün önce şekeri bırakma kararı aldım. Bu şekeri bırakmam bu yaşımdan sonra bırakmam bir fayda eder mi?

Kişinin boyu aşağılık kompleksine neden olmaz, olmamalı. Sosyal medyada erkeklerin boyu ile ilgili yapılan paylaşımların çoğu, erkeklerin öz güvenini düşürmeye yönelik yapılıyordur; başka açıklaması olamaz. Sosyal medyaya değil çevrenize, gerçek hayata bakın; sosyal medyada boy ile ilgili yapılan yorumları kale almayın. Öylesine güzel kızlar var ki boyu 170-175 cm civarı olan erkeklerle birlikte olduklarını görebilirsin. Ayrıca kızların genel olarak birlikte olduğu erkeklere bakarsan pek yakışıklı olmadıklarını fark edersin. Yani kızların çoğunun takılacağı bir erkek olmak için yakışıklı olmanın da şart olmadığını anlıyoruz. Bu erkeklerle niçin beraber oldukları gayet net: Söz konusu erkeklerin çoğu öz güvenlidir, yeri geldiğinde komik olabildikleri gibi ciddi ve cesur da olabiliyorlardır. Kızların genel olarak ağzı laf yapan erkeklerden hoşlandıklarını da belirtelim.

Kızların tercih edeceği bir erkek olmak istiyorsan öz güvenli, bakımlı, komik ve yeri geldiğinde cesur olman ve cebinde az çok paranın olması yeterli. Serseri diye bahsettiğimiz erkeklerin çoğunun ağzı laf yapar, kızların yanında rahat takılırlar; bu erkeklerin kavgacı yapıları olduğundan dolayı kızlar, bu erkeklerle takılırken kendilerini güvende hissediyor olabilir. Bu gibi nedenlerden ötürü genellikle kızların ilgi odağı olurlar.

Diyelim ki uzamayacaksın, bu sana ne kaybettirir? İnan ki hiçbir şey kaybettirmez. Açıkçası 170 cm’ye ulaştığın ve yüksek ihtimalle daha da uzayacağın için boyunu dert etmene hiç gerek yok. Bir de dışarıda ayakkabı giyerken ulaştığımız boyu baz almalıyız diye düşünüyorum, sonuçta 2-3 cm de olsa etki ediyor ve gün boyu vücudumuzun bir parçası oluyor. Kışın giydiğimiz botların boy uzunluğumuza 4-5 cm kadar etkisi olabiliyor mesela.

Sözün kısası değiştiremeyeceğin şeyler üzerine fazla düşünmemeli, kafaya takmamalı ve takıntı hâline getirmemelisin. Örneğin kilondan yakınabilir ve spor yaparak vücudunu geliştirebilirsin çünkü senin elinde olan bir şey. Boy uzunluğu yaklaşık %80 oranında genetiktir ama çevresel faktörlerin de önemi vardır. Bu süreçte sağlıklı beslenmeye, düzenli egzersiz yapmaya, kaliteli uykuya ve D vitamini içeren yiyecekleri tüketmeye dikkat edersen boyunun uzunluğuna katkısı olabilir.

Öyle dertler var ki boy meselesi devede kulak gibi kalır. Boy uzunluğunla ilgili olumsuz yorum yapan olursa aldırış etmemeni, gülüp geçmeni rica ediyorum. Hedefin varsa hedefine odaklanmalı, kişisel gelişimini önemsemeli ve bu anlayışla hayatını idame ettirmelisin.

Öncelikle hepinize iyi akşamlar diliyorum. Bu konu biraz uzun olacak sonuna kadar okuyup cevap vereceklere şimdiden çok teşekkür ediyorum. Önce kendimden başlamak istiyorum. Ben 16 yaşında 30.07.2008 tarihinde doğmuş yani 4-5 ay sonra 17 yaşına girecek bir çocuğum. Benim boyum 1, 69-1, 70 kilom da 69-70. bundan yaklaşık 2 yıl öncesine kadar boy, kilo gram umurumda olmazdı ve hayatı tamamen kendim için yaşardım. Fakat şu sosyal medya yüzünden gerçekten ister istemez aşağılık kompleksi oluşuyor insanda. Çünkü nereye bakarsanız bakın her yerde neredeyse her kız-kadın boya gereksiz fazla önem veriyor. Daha şu yaşımda ileride bunlarla nasıl uğraşacağımı düşünüyorum öyle söyleyeyim size. Geçen gün bir video gördüm ve videoda kadınla erkek tanışma oyunu gibi bir şey oynuyorlardı. Kadın erkeğe biraz konuştuktan sonra ‘üzgünüm seni reddediyorum çünkü uzun erkeklerden hoşlanıyorum' diyordu. Ulan beyinsiz uzun erkeklerden hoşlanmak nasıl bir mantık? Sağda solda o kadar serseri, vatana millete üç kuruş hayrı olmayan kişi var ve sen sırf bunların boyu uzun olduğu için mi seveceksin? Yani uzun lafın kısası bunlar bana çok ergence geliyor kaç yaşında kadınsın artık çocuk değilsin ve bir insanı boyu, tipi, kasları için seveceksen zaten sevme. Neyse konumuza dönelim. Benim şu an hayatımdaki en büyük sorunum boyum diyebilirim. Ben merdiven olmak istemiyorum ve boyumdan gayet memnunum Allah'a şükürler olsun ki. Fakat şu sosyal medyadaki başıboş TikTok ergenlerinin boy konulu attıkları videolar ve neredeyse tüm Türkiye'deki kızların o videonun yorumlarına o videoyu destekleyecek şeyler yazması insanı gelecek için tedirgin ediyor. Aklımda her gece şu sorular;
Ya hep böyle kalırsam? Ya daha hiç uzamazsam?
Bu arada merak edenler için annemin boyu 1,62 babamın boyu 1,78 tabii gençliklerinde 1,65 ve 1,81 oldukları zamanlar da var mış. Bu konuyu açma sebebim de sizlerden biraz olsun yardım ve akıl almaktı. Kendimi bu kompleksin içinden nasıl çıkarabilirim? Ve ya boyumu nasıl uzatabilirim? Gece yazdığım için biraz uzatmış olabilirim sizleri sıktıysam kusuruma bakmayın sonuçta biz de yazar değiliz :D
Boyunu maalesef uzatamazsın, Türkiye standartlarına göre 1.70 boy iyidir. Sen bakma forumlarda orda burda ben 90'ım diye gezen tiplemelere kendim 81'im 70 75 arası TR erkeklerinin boy ortalaması.

Sosyal medya koca bir çöplükten ibaret. Şimdi insanlara 185 bile kısa geliyor. 10 sene sonra 2 metre bile kısa gelir bunlara.