Araştırırsam bile filistinin haklı olmadığını göreceğim. İsrail'in zamanında çoğu Arap devletini yendiğini biliyorum. Filistinlilerin toprak sattığını biliyorum. Filistinlilerin türklerin yanında durmadıklarını biliyorum. Bu savaşı Filistin'in başlattığını biliyorum. Bunları bilmemin yeterli olacağını düşünüyorum bu konu için.

Bu video ile savaşı Filistinin başlattığının alakası ne ? 1947 yılında gayet adil bir paylaşım ile iki devletli çözümü istemeyen Araplar dayak yedi. Sonra ikinci şansı reddedip yine dayak yediler sonra üçüncü dayağı yediler. Sonra akılları başlarına gelip politik anlamda doğru haraketler yapmaya başladıkları zaman ise HAMAS denen laneti çıkartıp başlarına taç ettiler ve bütün dünyanın desteğini kaybettiler.

Sizin attığınız video ise klasik islamcı propagandası örneğin arkadaşın gösterdiği videolarda sadece nöbet yerinde duran askere yaklaşıp onu bıçaklamaya başlayan 2 Filistinli "çocuk" "sivili" neden göstermemişler ? Ya da havadan kızaklarla festivale inip sivillerin eğlendiği bir festivali basan HAMAS'ı ya da İsraile rastgele füze yağmuruna tutan, sivil asker ayırt etmeyen HAMAS'ı çok merak ediyorum. Ellerine taşlar verilip askerler üstüne sırf askerler arasında tecrübesiz vardır da oğlumuzu öldürür bundan prim yaparız diye çocuklarını ölüme yollayan aileleri niye göstermemiş ? Yolda yürüyen çocuğun bile aniden sana bıçakla saldırabildiği ortamda askerlerin neden "silahsız" kişilere silahla yaklaştığını veya gecenin köründe hemde sanki hiçbir sebep yokmuş gibi insanların telefonla çektiği bir kişinin askerlere yaklaşırken vurulduğunu gösterip bunları propaganda yapmaya çalışmak büyük saçmalık.

Bu video ile savaşı filistinin başlattığının alakası ne? 1947 yılında gayet adil bir paylaşım ile iki devletli çözümü istemeyen araplar dayak yedi. Sonra ikinci şansı reddedip yine dayak yediler sonra üçüncü dayağı yediler. Sonra akılları başlarına gelip politik anlamda doğru hareketler yapmaya başladıkları zaman ise hamas denen laneti çıkartıp başlarına taç ettiler ve bütün dünyanın desteğini kaybettiler.

Sizin attığınız video ise klasik İslam'cı propagandası örneğin arkadaşın gösterdiği videolarda sadece nöbet yerinde duran askere yaklaşıp onu bıçaklamaya başlayan 2 filistinli "çocuk" "sivili" neden göstermemişler? Ya da havadan kızaklarla festivale inip sivillerin eğlendiği bir festivali basan Hamas'ı ya da İsrail'e rastgele füze yağmuruna tutan, sivil asker ayırt etmeyen Hamas'ı çok merak ediyorum. Ellerine taşlar verilip askerler üstüne sırf askerler arasında tecrübesiz vardır da oğlumuzu öldürür bundan prim yaparız diye çocuklarını ölüme yollayan aileleri niye göstermemiş? Yolda yürüyen çocuğun bile aniden sana bıçakla saldırabildiği ortamda askerlerin neden "silahsız" kişilere silahla yaklaştığını veya gecenin köründe hem de sanki hiçbir sebep yokmuş gibi insanların telefonla çektiği bir kişinin askerlere yaklaşırken vurulduğunu gösterip bunları propaganda yapmaya çalışmak büyük saçmalık.

İsrail'i bu kadar masum gösterileceğini 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi. Sana verecek argümanım çok ama kaç sayfadır bir yere varamadık daha uzatmaya gerek yok.

Itilaf devletlerinin faaliyetlerindeki duraklama Türklere yedek güçlerini buraya göndermek için zaman kazandırdı. Mustafa Kemal'in 19. Tümenini güçlendirmek için 72. ve 77. alaylar bölgeye ulaştı. Ama bunlar onun beklediği askerler değildi. "Aman Reis Bey Kumandan Paşadan rica edelim, bana verilen 72. ve 77. numaralı alaylar Araptır," diye Kolordu Komutanının kurmayına şikâyet etti. "Bir kısmı... savaşa karşı insanlardır. Eğitimleri de azdır. Bunları geri alsınlar, halis Türk delikanlılar olan ve eğitimleri ilerlemiş bulunan benim eski iki depo alayımı göndersinler. Kolordu karargâhı bu istemi reddetti.
Kaynak: Andrew Mango Modern Türkiyenin Kurucusu Atatürk Sayfa: 177

Son düzenleme:
İsrail'i bu kadar masum gösterileceğini 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi. Sana verecek argümanım çok ama kaç sayfadır bir yere varamadık daha uzatmaya gerek yok.
Ben İsrail'i masum falan göstermiyorum bu dediklerimden bunu anladıysanız zaten paylaştığınız tarzdaki siyasal islamcıların zehri kanınıza karışmış demektir. O videodaki siyasal islamcı kimse aynı şekilde İsrailde de aşırı sağcı yahudiler kendi taraftarlarını tersine zehirliyor üstüne HAMAS gibi Mossad tarafından kurulmuş, Filistin mücadelesini darbelemek adına organize edilmiş örgütte terörist saldırılar yaparak hem Filistin halkını hemde İsrail tarafındaki aslında silahlı mücadeleye karşı muhalif kitleyi istemeden de olsa Siyonist emellere yaklaştırıyor.

Şöyle düşün sen İsrailde kendi halinde yaşayan bir yahudisin, senin büyük deden göç etmiş senin arsa çalımıyla oyla buyla hiçbir alakan yok, silahlı mücadeleye de karşısın Filistinlilerin kendi ülkelerinde yaşamasını ve silahlı çatışma olmasını istemiyorsun ama bir bakıyorsun karşında HAMAS diye bir örgüt ve yüzbinlerce "nehirden denize Filistin" sloganıyla Yahudilere soykırım yapacağını söyleyen bir kitle var sen bu durumda ne yaparsın ? İstemeden de olsa Siyonist azınlığa yanaşmak, göz yummak zorunda kalırsın.

Boykot baştan mantıksız zaten. Hadi Starbucks'a kimse gitmese belki bir şey olur ama A101 gibi zincir marketlere boykot sadece yerel marketlere zarar veriyor. Bu ürünlere zaten toptan fiyatını ödemişler, satılmasını bekliyorlar o kadar. İsrail vs. kazanacağı parayı almış zaten.

Boykot baştan mantıksız zaten. Hadi Starbucks'a kimse gitmese belki bir şey olur ama A101 gibi zincir marketlere boykot sadece yerel marketlere zarar veriyor. Bu ürünlere zaten toptan fiyatını ödemişler, satılmasını bekliyorlar o kadar. İsrail vs. kazanacağı parayı almış zaten.
A101'in satış oranları düştü mü?