Daha uzarsınız muhtemelen panik yapmayın. Boy = %80 genetik + %20 yaşam tarzı. Denklem basit; D vitamini, kalsiyum dikkat et. Abur cubur ve yağlı yiyeceklerin fazlasından uzak dur. Mutlaka bir spor yap, vakitli uyu.

Eğer boy uzaması dışında ergenlikle alakalı başka eksiklikler de varsa mutlaka endokrinolojiye görünün derim.

Benim de öyleydi şimdi boyum 190 uzayası varsa uzuyor.

Senin 192-3 olma ihtimalin de var mış o zaman. Uzayacaksa uzuyor değil konu zaten. Tam potansiyelin kadar uzayabilmek.

Yoksa derbederberk'e bak sağlıklı birisine benziyor mu? Oda uzun o zaman sağlıklı yaşamanın hiçbir önemi yok demek gibi bir şey senin dediğin.

Ben de 15 yaşındayım boyum 1.84 falan ama baksan bana gece geç saatlere kadar dururum beslenmeme dikkat etmem sadece uzun süredir düzenli fitness yapıyorum o kadar. Fitness dışında dışarı bile çıkmıyorum o kadar yani. Demek istediğim ne yaparsan yap istersen yat istersen uğraş işin sonu genetikte bitiyor. Genetik dışında çok minimal düzeyde etkilersin o kadar büyük etkiler beklemeyin.

Hocam siz yine de dikkat etmeye çalışın genetiğiniz müsait rahat 190 bandını geçersiniz daha en az 2 3 sene daha uzayacaksınız.