Karbonhidrat diyerek tabir ettiğimiz; ekmek, poğaça ve börek gibi ürünleri az tüketip protein ve kalsiyum ağırlıklı beslenmelisin, hepsini dengeli ve kararınca tüketmelisin. Geceleri mutlaka erken uyumalısın. Beslenme ve uyku olayını çözdükten sonra fiziksel aktivite olarak yüzme kursu, basketbol ya da voleybol gibi boy uzatma da aktif rol oynayan spor dallarından birine yönelmen gerekli, hepsini bir adada yapacağım diye kendine baskı yapma.
En önemlisi bildiğiniz bir dr varsa ondan yüz yüze tavsiye alın derim.

Hocam öyle diyorsunuz evet ama ben o zamanlar saatlerce oyun oynardım, güneş görmezdim, spor yapmazdım. Sabah 6'da yatardım yani potansiyeli çöp ettim.

Ben de. Annem derdi de dinlemezdim :)

Hocam öyle diyorsunuz evet ama ben o zamanlar saatlerce oyun oynardım, güneş görmezdim, spor yapmazdım. Sabah 6'da yatardım yani potansiyeli çöp ettim.

Ben de. Annem derdi de dinlemezdim :)

Boy uzamasını tetikleyen şey hgh (büyüme hormonu ) olabilir ama kemiklerdeki igf-1 reseptörleri bu hormona yeterince duyarlı değilse istersen hgh seviyen tavan gezsin yine çok uzun olmazsın burada iş yine genetiğe geliyor yani kendinizi şunu yapmadım bunu yapmadım diye üzmeyin.

Bende de tam tersi. Gece yatardım spor olurdu hep gezerdim. 17 Yaşındayım boyum 1.71 kendimi kısa hissediyorum. Son 1.5 yılda uyku düzeni kalmadı zaten. Yemek olarak gene iyiyim ama uzamıyorum nedensizce.

Ben de 15 yaşındayım boyum 1.84 falan ama baksan bana gece geç saatlere kadar dururum beslenmeme dikkat etmem sadece uzun süredir düzenli fitness yapıyorum o kadar. Fitness dışında dışarı bile çıkmıyorum o kadar yani. Demek istediğim ne yaparsan yap istersen yat istersen uğraş işin sonu genetikte bitiyor. Genetik dışında çok minimal düzeyde etkilersin o kadar büyük etkiler beklemeyin.