xLeomessi

Becerikli
Merhaba arkadaşlar.
Son dönemlerde şiddetli ağrılarımdan ve bu ağrıların hayat kaliteme etkisinden kaynaklı doktora gitmiştim. MR sonucuma göre 3 ufak 1 büyük olmak kaydıyla fıtık ve boyun düzleşmesine sahip olduğum ortaya çıktı. 30 seanslık bir fizik tedavi süreci geçirdim lakin bu tedavi hiçbir etki etmedi. Şimdi düzenli olarak evde egzersizler yapmak istiyorum.
Lakin 5 aydır fitness ile uğraşıyorum. Evde kendi çapımda fit kalmak ve hareketsiz kalmamak amaçlı yapıyorum. Haftada 3 gün fullbody olarak çalışıyorum.
Boyun fıtığım olduğu için ağırlık kaldırmam iyileşmeme ciddi bir engel mi? Sorduğum bazı doktorlar riskli, bazıları ise sırt kaslarımı güçlendirmemin iyileşmeye katkı sağlayacağını söylemişti.
Nasıl bir yol izlemeliyim bu süreçte? Daha önce boyun fıtığı sorunu yaşayıp ve iyileşen var ise dinlemek isterim. Cidden hayat kalitesini feci düşürüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Boyun fıtığına sahibim. Eskiden ben de ağırlık çalışırdım, bıraktım. Yastığın çok önemli. Ve stres, boyun fıtığına asıl bu sebep oluyor. Egzersiz bile şiddetli yapmaman lazım. Ameliyatı da sıkıntılı. Yatış şeklin bile önemli. Kendini çok zorlamadığın sürece, sıkıntı yaşatmaz sana

Geçmiş olsun.

Son düzenleme:
Hocam bence doktorunuzu dinleyin. Allah korusun patlar bir şey olur hele de boyun bel hayati noktalar dikkat edin. Kendinizi fazla zorlamayın.
Boyun kaslarini guclendirmek fitiga iyi geliyor ancak gidip de aşırı derecede yuk kaldirmaman lazim.
Boyun fıtığına sahibim. Eskiden ben de ağırlık çalışırdım, bıraktım. Yastığın çok önemli. Ve stres, boyun fıtığına asıl bu sebep oluyor. Egzersiz bile şiddetli yapmaman lazım. Ameliyatı da sıkıntılı. Yatış şeklin bile önemli. Kendini çok zorlamadığın sürece, sıkıntı yaşatmaz sana.

Geçmiş olsun.
Teşekkür ederim arkadaşlar.
Hafif egzersizler ile uğraşacağız o zaman iyileşene kadar

Geçmiş olsun, bendede mevcut. Fıtıklar iyileşebilen rahatsızlıklar değil maalesef, bende geçen sene öğrendiğimde dünyam biraz başıma yıkılmıştı. Ama gün içinde yaptıklarına dikkat ederek ilerlemesini engelleyebilirsin. 1 senedir egzersizlerimi aksatmadan her gün yapıyorum, günlük çalışma, ev hayatı ve yatma ortopedimi ona göre düzenledim.

Spor konusunda doktorum bana yüzme, pilates ya da eliptik bisikletin en iyi yapabileceğim sporlar olduğunu söyledi. Bunun dışında salon antremanı yapacaksam da sırt üzerine çalışmam gerektiğini.

Geçmiş olsun, bendede mevcut. Fıtıklar iyileşebilen rahatsızlıklar değil maalesef, bende geçen sene öğrendiğimde dünyam biraz başıma yıkılmıştı. Ama gün içinde yaptıklarına dikkat ederek ilerlemesini engelleyebilirsin. 1 senedir egzersizlerimi aksatmadan her gün yapıyorum, günlük çalışma, ev hayatı ve yatma ortopedimi ona göre düzenledim.

Spor konusunda doktorum bana yüzme, pilates ya da eliptik bisikletin en iyi yapabileceğim sporlar olduğunu söyledi. Bunun dışında salon antremanı yapacaksam da sırt üzerine çalışmam gerektiğini.
Çevremde iyilşenler vardı hocam. Özellikle genç yaşlarda, iyileşme daha mümkün oluyormuş.

Çevremde iyilşenler vardı hocam. Özellikle genç yaşlarda, iyileşme daha mümkün oluyormuş.
Gelir geri ileri yaşlarda merak etme. Ben lisede belimi kaydırdım ağrısını 10 sene çektim. Bu sıralar bisiklet falan, açma germe hareketlerini bol yaptığımdan sanırım hiç ağrımıyor. Ancak bu iyileşti demek değil. O bölgenin etrafındaki kasları aktif - güçlü tutmak gerek.