ornitorenk

Uzman
Boyun düzleşmem var. Zaman zaman boyun tutulması, sırt ve boyun ağrıları çektim. Bir süredir spor yapıyorum, ağırlık antrenmanı yani.

Geçen makinede fly hareketini yaparken sırtımdan boynuma doğru bir ağrı oluştu. Zaten bu fly hareketinde patlayacağım belliydi, sonlara doğru kontrolü bayağı kaybedip boynu falan salıyorum bu harekette. Neyse, tabii ben bırakmadım, devam ettim spora. Sabah fena boyun tutulması ve biraz da ağrı ile uyandım. Sağ tarafıma hareket ettirdiğim an ağrıyordu boynum. 4 gün oldu, hala geçmedi tam. Uyandıktan sonra hafif ağrı oluyor yine. Spora ara verdim 4 gündür. 3-4 gün daha ara vereceğim geçene kadar yani.

Şimdi tekrar döndüğümde bir yerden patlayacağım gibi yine. Boyun düzleşmesi olan biri yapmamalı mı bu sporu? Bayağı da alıştım, gelişme falan da oldu, hiç bırakasım yok. Tek yaptığım şey şu an, bırakırsam boşluğa düşeceğim. Fly hareketini ya düşük kiloda yapacağım ya da tamamen bırakacağım. Onun dışında omuz press falan bile yapmıyorum zaten boynuma yük bindiriyor diye. Genel olarak dikkat etmeye çalıştım ama yine de patladık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ortopediste gidin. Bence hiçbir şey olmamıştır ama uzman yorumu alın.

Bir şey olduğundan değil zaten ya. Geçer 3-5 güne orası ayrı da. Tekrar başlayınca yine aynı şeyler mi olacak diye düşünüyorum. Fıtığa falan çevirmesin sonra. Ağırlık kaldırdığım zaman ne kadar boynu sabit tutmaya çalışsam da tükenişe doğru yamuluyorsun. O kısım da boynuma yük biniyor belli.