ornitorenk

Uzman
Haftada 4 gün spor salonuna gidiyorum. İyi de antrenman yapıp makrolara dikkat ediyorum. Dümenden değil yani.
Fakat bazen arkadaşlarla buluşup 4-5 bira içebiliyorum. Haftada 1 kere oluyor bu tabii maksimum. Çok fazla negatif etkisi olur mu bu durumun?

Olimpiyatlara hazırlamıyorsam çok kafaya takılacak bir durum değil lakin şu da bir gerçek ki alkol, erkeklik hormonu testosteronu baskılar. Stres hormonu kortisolu artırır. Tam antrenmandan sonra içiyorsan, o günkü idmanın verimi yarı yarıya düşer. Off günlerinde takıl derim.

4-5 fazla, tavsiyem 2 birada kalın. Çok ödem yapıyor, şekerli ve kalorisi yüksek oluyor biraların markadan markaya değişmekle birlikte.

Hocam 2 bira demek hiç bira demek benim için. Yani etkisi olmuyor vücutta o zaman da içmenin anlamı olmuyor. Tamamen parçalı bir görüntü hedeflemiyorum zaten kollar ve göğüs tişörtü doldursun yeter. Haftada 1 defalığına içiyorum bazen 2 haftada 1 bile oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam 2 bira demek hiç bira demek benim için. Yani etkisi olmuyor vücutta o zaman da içmenin anlamı olmuyor. Tamamen parçalı bir görüntü hedeflemiyorum zaten kollar ve göğüs tişörtü doldursun yeter. Haftada 1 defalığına içiyorum bazen 2 haftada 1 bile oluyor.
Kafam olsun diyorsanız votka için o zaman. Hem alkolü yüksek hem biraya göre zararı daha az.

Yaklaşık 1000-1200 boş kalori ediyor maalesef. Alkol, kas onarımı için gerekli olan protein sentezini %20 %30 oranda baskılar ayrıca testosteron seviyelerini geçici olarak düşürüp kortizol stres hormonunu arttırır. Bir de vücuttan su atıyor dehidrasyona yol açar. Bildiklerim bu kadar.

Miktarı 1-2 kadehe indirmek ya da kırmızı şarap tüketmek zararı biraz olsun azaltır. Alkol alımı sonrası bol su ve lifli gıdalar tüketin. Mümkünse alkolü hayatınızdan çıkartmanızı öneririm. Yanında kuruyemiş ve meze tüketmek de ekstra kalori demek bu arada göz önünde bulundurarak tüketmenizi öneririm.

Yaklaşık 1000-1200 boş kalori ediyor maalesef. Alkol, kas onarımı için gerekli olan protein sentezini %20 %30 oranda baskılar ayrıca testosteron seviyelerini geçici olarak düşürüp kortizol stres hormonunu arttırır. Bir de vücuttan su atıyor dehidrasyona yol açar. Bildiklerim bu kadar.

Miktarı 1-2 kadehe indirmek ya da kırmızı şarap tüketmek zararı biraz olsun azaltır. Alkol alımı sonrası bol su ve lifli gıdalar tüketin. Mümkünse alkolü hayatınızdan çıkartmanızı öneririm. Yanında kuru yemiş ve meze tüketmek de ekstra kalori demek bu arada göz önünde bulundurarak tüketmenizi öneririm.

Alkolü hayatımdan çıkarırsam geriye bir şey kalmaz. Bazen sırf o anı bekliyorum. Hayatı çok fazla tarifine göre yaşayamam. Bazen geçmişten veya gelecekten uzaklaşma ihtiyacı geliyor. Merak ettiğim spora etkisinin ne olduğuydu. Bira da fazla kalori var mış bunun yerine diğer türleri deneyeceğim.

Alkolü hayatımdan çıkarırsam geriye bir şey kalmaz.
Çok yanlış bir düşünce hocam. Ben de sizin gibiydim, ben de böyle düşünüyordum, inanın ki hayatta alkolden güzel çok daha güzel şeyler var. Ben de alkol kullanıyorum, fakat sizin gibi düşünmüyorum. Yine de sağlığınız için az için, bira yerine farklı alternatif alkollere yönelin.