Günlük 3 öğün yeterli mi günlük kalori açığını tamamlamak için?

Aldığın kaloriye bağlı. Ben genelde 3-4 öğün yiyorum yaklaşık 3000-4000 kalori civarı(eğer yanlış hesaplamıyorsam). Ama kilo alamıyorum. Hep sabit kalıyor. Sadece aldığın kalori değil ek olarak ne kadar yaktığında önemli.

Kilo konusunun çok basit bir denklemi var.

• Beslenme diyetiniz, günde harcadığınız kaloriden daha fazla kalori almayı içeriyorsa, kilo alırsınız.
  • Eğer günde harcadığınız kaloriyle eşit düzeyde kalori alırsanız, mevcut kilonuzu korursunuz.
  • Harcadığınızdan daha az kalori alırsanız ise kilo verirsiniz.

Kilo konusunun çok basit bir denklemi var.

• Beslenme diyetiniz, günde harcadığınız kaloriden daha fazla kalori almayı içeriyorsa, kilo alırsınız.
  • Eğer günde harcadığınız kaloriyle eşit düzeyde kalori alırsanız, mevcut kilonuzu korursunuz.
  • Harcadığınızdan daha az kalori alırsanız ise kilo verirsiniz.
Anladım hocam yani hiç spor yapmayıp kalori yakmazsam kilo alırım ama yağlanırım, biraz spor yapıp yaktığım kaloriden fazla kalori alırsam doğal görünümlü kilo alırım.

Anladım hocam yani hiç spor yapmayıp kalori yakmazsam kilo alırım ama yağlanırım, biraz spor yapıp yaktığım kaloriden fazla kalori alırsam doğal görünümlü kilo alırım.
Kısmen dediğiniz gibi evet. Ama 2 tane açılması gereken nokta var.

1."Biraz spor yapmak" dediğiniz şey nasıl ve ne sıklıkta bilemem ama yetersiz kalabilir. Vücuda "kas yapmam gerekiyor" dedirtecek kadar spor yapmanız gerekir. Bu sayede vücut aldığı fazladan enerjiyi yağ olarak depolamaz, kas yapmaya kullanır. O yüzden dengeli bir şekilde spor yapmak önemli.

2."Doğal görünüm" her zaman sadece spor yapmakla kazanılamayabilir. Genetik, hormonlar, uyku, gün içinde ne kadar protein aldığınız, stres gibi faktörler de burada önemli bir rol oynuyor.

Bir tane kalori hesaplama uygulamasını indir ve günlük kalori alımını ilk başta 2000-2200 filan yap.
Baktın alamıyorsun 2400-2600 kademeli olarak çık. Herkesin metabolizması farklı.

Günlük 3 öğünün içeriğinin kalorisi bile farklı. İlk öğün yumurta yesen ikinci öğün yoğurt üçüncü öğünde de salata yesen mesela kilo alamazsın. Olay öğünde değil kaloride çünkü.

Kısmen dediğiniz gibi evet. Ama 2 tane açılması gereken nokta var.

1."Biraz spor yapmak" dediğiniz şey nasıl ve ne sıklıkta bilemem ama yetersiz kalabilir. Vücuda "kas yapmam gerekiyor" dedirtecek kadar spor yapmanız gerekir. Bu sayede vücut aldığı fazladan enerjiyi yağ olarak depolamaz, kas yapmaya kullanır. O yüzden dengeli bir şekilde spor yapmak önemli.

2."Doğal görünüm" her zaman sadece spor yapmakla kazanılamayabilir. Genetik, hormonlar, uyku, gün içinde ne kadar protein aldığınız, stres gibi faktörler de burada önemli bir rol oynuyor.
Evde mekik şınav çalışmayı düşünüyorum hocam mesela günlük 40 mekik 10 şınav gibi.