Bence diğer temel calisthenics hareketlerini de ekleyin. Onun dışında evet illa spor salonuna gerek yok.
Bence diğer temel calisthenics hareketlerini de ekleyin. Onun dışında evet illa spor salonuna gerek yok.
3 ogunun içeriğine bagli tabii ki kalori sayaç uygulamasi kullanmanı oneririmGünlük 3 öğün yeterli mi günlük kalori açığını tamamlamak için?
Günlük 3 öğün yeterli mi günlük kalori açığını tamamlamak için?
Anladım hocam yani hiç spor yapmayıp kalori yakmazsam kilo alırım ama yağlanırım, biraz spor yapıp yaktığım kaloriden fazla kalori alırsam doğal görünümlü kilo alırım.Kilo konusunun çok basit bir denklemi var.
- Beslenme diyetiniz, günde harcadığınız kaloriden daha fazla kalori almayı içeriyorsa, kilo alırsınız.
- Eğer günde harcadığınız kaloriyle eşit düzeyde kalori alırsanız, mevcut kilonuzu korursunuz.
- Harcadığınızdan daha az kalori alırsanız ise kilo verirsiniz.
Kısmen dediğiniz gibi evet. Ama 2 tane açılması gereken nokta var.Anladım hocam yani hiç spor yapmayıp kalori yakmazsam kilo alırım ama yağlanırım, biraz spor yapıp yaktığım kaloriden fazla kalori alırsam doğal görünümlü kilo alırım.
Evde mekik şınav çalışmayı düşünüyorum hocam mesela günlük 40 mekik 10 şınav gibi.Kısmen dediğiniz gibi evet. Ama 2 tane açılması gereken nokta var.
1."Biraz spor yapmak" dediğiniz şey nasıl ve ne sıklıkta bilemem ama yetersiz kalabilir. Vücuda "kas yapmam gerekiyor" dedirtecek kadar spor yapmanız gerekir. Bu sayede vücut aldığı fazladan enerjiyi yağ olarak depolamaz, kas yapmaya kullanır. O yüzden dengeli bir şekilde spor yapmak önemli.
2."Doğal görünüm" her zaman sadece spor yapmakla kazanılamayabilir. Genetik, hormonlar, uyku, gün içinde ne kadar protein aldığınız, stres gibi faktörler de burada önemli bir rol oynuyor.