Kastamonu içerisinde bulabilirsem bakınacağım hocam. Gerçi sanayide bulunur ama orijinal mi o sıkıntı. Dediğiniz gibi ülkemizde sahte ürün çok neredeyse hiç bir yere güvenemiyoruz.

Cevap veren herkese teşekkür ederim.❤️

@yweld @Yener K @totra_proska @Chef

Motosikletin yakıt tüketimi bir değişik hocam. 100KM’ye geldiğinde 2 kez yakıt değiştirdim. İlk yakıt Shell’den almıştım. 2. yakıtı ise petrol ofisinden almıştım. Petrol ofisinden aldığım benzin motoru biraz hantallaştırdı. Sonradan Shell’den depoyu fulledim şimdi 200KM’ye yanaştı ancak tek bir diş bile azalmamış benzin.
Tam sentetik yağ tercih et, motul veya lm iyidir bu konuda. Benzin konusunda soyle bir durum var ulkemizde sozde 95 oktan yakit kullaniliyor ama kalitesi 90-93 arasinda onu gectim her marka belirli miktari gecmeyecek sekilde benzine katki koyabiliyor ama lpg'de boyle bi durum yok mesela. Ben de benzin alirken shell, opet ve bp tercih ediyorum ki bp artik yok belki total olabilir yedek tercih.

Yakıtta markadan ziyade bayii önemli. Tanklar temiz mi? Filtreleri nasıl? Tankın dibindeki yakıtı satıyor mu? Normalde dibini satmak yasak ama uyan var mı? Bu soruların cevabını sadece bayii verebilir. İşin %70'lik kısmı bayii'de bitiyor yoksa marka çok bilinmedik tuhaf markalar olmadığı sürece fark etmez.

Kastamonu içerisinde bulabilirsem bakınacağım hocam. Gerçi sanayide bulunur ama orijinal mi o sıkıntı. Dediğiniz gibi ülkemizde sahte ürün çok neredeyse hiç bir yere güvenemiyoruz.

Cevap veren herkese teşekkür ederim.❤️

@yweld @Yener K @totra_proska @Chef

Motosikletin yakıt tüketimi bir değişik hocam. 100KM’ye geldiğinde 2 kez yakıt değiştirdim. İlk yakıt Shell’den almıştım. 2. yakıtı ise petrol ofisinden almıştım. Petrol ofisinden aldığım benzin motoru biraz hantallaştırdı. Sonradan Shell’den depoyu fulledim şimdi 200KM’ye yanaştı ancak tek bir diş bile azalmamış benzin.
Ben çoğu zaman PO ve Shell'den alıyorum, arada BP'den öyle çok bir fark görmedim ama bir dahaki aldığımda dikkat edeceğim.

Bilinen yağlar hariç alma makinen kaliteli değilse tam sentetik koymanın pek anlamı yok, Çinli falansa Castrol ya da 5100 gibi yarı sentetik yağları tercih etmen motorun için daha iyi olacaktır.

Bana reklam çalışması gibi geliyor Brava yağ almam da çünkü çöpe atacak motorum yok, yağın kaliteli olduğunu düşünmüyorum saçma reklam verip saçma şeyler söylüyorlar, işte Çin motorları 25k giderken Brava ile 60k gitti falan.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bulabilirsem 5100 alacağım, sağ olasın abi.
@792 bizim tipte motorlar için mineral de olması iyidir. 5100 ise bildiğim kadarıyla %75 sentetik, %25 mineral içeriyor.

Ben çoğu zaman PO ve Shell'den alıyorum, arada BP'den öyle çok bir fark görmedim ama bir dahaki aldığımda dikkat edeceğim.

Bilinen yağlar hariç alma makinen kaliteli değilse tam sentetik koymanın pek anlamı yok, Çinli falansa Castrol ya da 5100 gibi yarı sentetik yağları tercih etmen motorun için daha iyi olacaktır.

Bana reklam çalışması gibi geliyor Brava yağ almam da çünkü çöpe atacak motorum yok, yağın kaliteli olduğunu düşünmüyorum saçma reklam verip saçma şeyler söylüyorlar, işte Çin motorları 25k giderken Brava ile 60k gitti falan.
Teşekkürler hocam, çin malı motosiklet kullanıyorum. Pek iyi bir şey olduğu söylenemez. 5100’ı bulabilirsem alacağım. Bulması sorun değil her türlü bulurum onda sorun yok ancak orjinal mi sorun orda. Yağı alacağım yeri bilmiyorum ama bir daha petrol ofisi gibi yerlerden benzin alacağımı sanmıyorum. Aklımdaki bir diğer soru ise şu motosikletin yağını değiştirdikten sonra acaba ilk günkü halinden daha mı seri olacak yoksa normal halinde mi devam edecek? O 25-60KM olayı bana da mantıklı gelmiyor. Motoru bitik veya motoru ölmeye yaklaşmış bir motosikleti yağ ile canlanabileceğini düşünmüyorum.

Tam sentetik yağ tercih et, Motul veya lm iyidir bu konuda. Benzin konusunda soyle bir durum var ulkemizde sozde 95 oktan yakit kullaniliyor ama kalitesi 90-93 arasinda onu gectim her marka belirli miktari gecmeyecek sekilde benzine katki koyabiliyor ama LPG'de boyle bir durum yok mesela. Ben de benzin alirken Shell, opet ve bp tercih ediyorum ki bp artik yok belki Total olabilir yedek tercih.

Genelde tercihim Shell'den yöne. Shell'in satmış olduğu benzinin daha kaliteli olduğu kanaatindeyim. Motul'u çok duydum, gördüm. Lm'yi hiç duymadım hayatım boyunca. Shell'in benzini ile depomu fullediğimde motorumun daha seri bir biçimde hareket ettiğini gördüm.

Bulabilirsem 5100 alacağım, sağ olasın abi.

Teşekkürler hocam, Çin malı motosiklet kullanıyorum. Pek iyi bir şey olduğu söylenemez. 5100'ı bulabilirsem alacağım. Bulması sorun değil her türlü bulurum onda sorun yok ancak orijinal mi sorun orada. Yağı alacağım yeri bilmiyorum ama bir daha petrol ofisi gibi yerlerden benzin alacağımı sanmıyorum. Aklımdaki bir diğer soru ise şu motosikletin yağını değiştirdikten sonra acaba ilk günkü halinden daha mı seri olacak yoksa normal halinde mi devam edecek? O 25-60km olayı bana da mantıklı gelmiyor. Motoru bitik veya motoru ölmeye yaklaşmış bir motosikleti yağ ile canlanabileceğini düşünmüyorum.

Genelde tercihim Shell'den yöne. Shell'in satmış olduğu benzinin daha kaliteli olduğu kanaatindeyim. Motul'u çok duydum, gördüm. Lm'yi hiç duymadım hayatım boyunca. Shell'in benzini ile depomu fullediğimde motorumun daha seri bir biçimde hareket ettiğini gördüm.

Liqui Moly çoğu durumda aslında Motul'dan daha avantajlı özellikle orijinal mi ikilemine çok bırakmıyor, çünkü direkt distribütör alabiliyorsun.

Liqui Moly çoğu durumda aslında Motul'dan daha avantajlı özellikle orijinal mi ikilemine çok bırakmıyor, çünkü direkt distribütör alabiliyorsun.
Güzel bilgi, biz de kurstaki tüm motorlarda Liqui Moly kullanıyoruz sahte olayı yok temiz iş.

Konuyu hortlatıyor gibi olacağım kusura bakmayın. Shell'den almış olduğum benzin bitti ve PO'dan depoyu doldurdum. 70 km gibi bir yol yaptım ve bir farka rastlamadım eğer bir fark varsa bile hissedilebilecek boyutta olduğunu düşünmüyorum.