Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Destek Ekibi

Resmî Hesap
Makaleler
1
Windows açıldığında böyle bir hata aldım, ne yapabilirim?

Program Uyumluluk Yardımcısı

Bu cihaza bir sürücü yüklenemiyor
Sürücü: AsIO.sys
AsIO.sys

Bir güvenlik ayarı, bu sürücüyü savunmasız olarak algıladı ve yüklenmesini engelliyor.
Bu sürücüyü yüklemek için ayarlarınızı düzenlemeniz gerekir.

1710409270304.webp

Çözüm
Bu hata genellikle ASUS veya Gigabyte anakartlı aygıtlarda, anakartın veya bilgisayarın kendi yazılımında oluşan bir hata sebebiyle meydana geliyor. Bilgisayarınızı güvenli modda başlatıp, Aygıt Yöneticisinde, Sistem Aygıtlarının altında AsusTek Computer veya Gigabyte Technology seçeneğine sağ tıklayıp Kaldır diyerek sürücüyü kaldırabilirsiniz. Bilgisayarı yeniden başlattığınızda sürücü yeniden yüklenmiş olacak.

Olmayacak zira Microsoft'un blok listesinde var bu sürücü:

Çözüm?​

Windows Güvenlik > Cihaz Güvenliği > Çekirdek Yalıtım Ayrıntıları > Microsoft Güvenlik Açığı Olan Sürücü Engelleme Listesi

Microsoft, cihazınızdaki güvenlik açıkları olan sürücülerin çalışmasını
engeller.

Bu ayarı kapatacaksınız:

1710409821699.webp

Bir daha kolay yöntem ise Anakartın kendi sitesindeki güncel yazılımı indirmek. Armoury Crate vb.
Bu da bir çözüm değil zira ASUS, eski anakartları için güncelleme vermeyi bırakıyor. Sorun yaşanan X99 Deluxe için artık sürücü yok.
Bu hata genellikle ASUS veya Gigabyte anakartlı aygıtlarda, anakartın veya bilgisayarın kendi yazılımında oluşan bir hata sebebiyle meydana geliyor. Bilgisayarınızı güvenli modda başlatıp, Aygıt Yöneticisinde, Sistem Aygıtlarının altında AsusTek Computer veya Gigabyte Technology seçeneğine sağ tıklayıp Kaldır diyerek sürücüyü kaldırabilirsiniz. Bilgisayarı yeniden başlattığınızda sürücü yeniden yüklenmiş olacak.

Bir daha kolay yöntem ise Anakartın kendi sitesindeki güncel yazılımı indirmek. Armoury Crate vb.

Olmayacak zira Microsoft'un blok listesinde var bu sürücü:

Çözüm?​

Windows Güvenlik > Cihaz Güvenliği > Çekirdek Yalıtım Ayrıntıları > Microsoft Güvenlik Açığı Olan Sürücü Engelleme Listesi

Microsoft, cihazınızdaki güvenlik açıkları olan sürücülerin çalışmasını
engeller.

Bu ayarı kapatacaksınız:

1710409821699.webp

Bu da bir çözüm değil zira ASUS, eski anakartları için güncelleme vermeyi bırakıyor. Sorun yaşanan X99 Deluxe için artık sürücü yok.

Çözüm

Çözüldüyü Recep hocadan önce alsan ne gülerdim. :rofl:

Çözüldüyü Recep hocadan önce alsan ne gülerdim. :rofl:

Bir de sorun çözdüğümü sandım kendi kendime :D Recep de yapıştırdı iki kere alıntıyı "hayır öyle değel böyle yapacan" diye yerin dibine girdim sdkjfnsfapr

Muhtemelen cevap hazırdı Moderasyon Ekibi ile bundan dolayı soruldu soru.