Benim hem performans hem de tasarruf çekirdeklerine sahip yüksek Intel işlemcim yok. DDR5 AMD sistemim var. Windows 11 herkese açılana kadar veya Lite sürümü yapılana kadar Windows 10 kullanacağım. Zaten bana güvenlik güncellemesi yapmak zorundalar ,hadi yapmadılar zaten ihtiyacım yok 😃

Native Linux portları çok berbat çalışıyor ve portlamak gerçekten işkence. Hal böyle olunca Proton'u seçiyoruz. Bloat yığını ile devam etmekten iyidir.

Bloat yığını dediğin işletim sistemi yıllardır benim farklı donanımlarımda farklı bilgisayarlarımda sorunsuz ve hızlı bir şekilde çalışıyor o ne olacak? Bu kadar takmayın böyle şeylere :D

Linux'ta tüm oyunlar oynanamaz, render alınamaz ve bazı işlemler için komut istemini açmak kesinlikle son kullanıcı işi değil.

2015'ten beri kullanıyorum. Windows tarihinin en iyi sürümlerindendi. Çok seviyorum şahsen, Enterprise LTSC ile kullanmaya devam edeceğim mühendislik programları ne kadar daha sürerse. Press F pay to respect.

Windows 11 varken Windows 10 kullananların tamamen şov yaptığını düşünüyorum. Sistemi eski olanlar için konuşmuyorum, yeni sisteme sahip olup da 10 kullananlara sözüm. 11'in yeni sistemlerde daha iyi performans verdiği açıkça ortada. 11, eski 11 değil.
Hocam ne şovu? :D i3-12100F, RTX 3060 sistemde 11 çile çektirdi. 10 gibi bir rahatlık varken 11 kullanmak saçma asıl bence. Tabii kendim adına söylüyorum. 11'de sorun yaşamayan kullanabilir.

O gün geldi. Bu gece 2015'te hayatımıza giren, ilk çıktığında kullanım için can attığım, 2020'de ilk PC'mi aldıktan sonra yüklü gelen ve gayet modern olan o işletim sistemi Windows 10'un desteği kesiliyor.

Düşünceleriniz neler?

Windows 10 lot LTSC kurun bakın nasıl çalışıyor hem de güncelleme alıyor 2032'ye kadar.