Lafım size değildi kusura bakmayın, çok fazla "ERkOlar ÖlSün" diyen bir kesim var onlara atıfta bulundum.
Yok yahu. Ben kendim erkeğim zaten. Ben sadece objektif olarak baktığımda kadınların daha zor bir hayat sürdüğünü gözlemliyorum.

Sosyal medya ve basının algı ve kitle yönetimi sağ olsun. 🤷🏿
Yani bu sadece post ile alakası yok. Yanlış anladıysanız siz de kusura bakmayın.

Kendi aileme, çevremdekilere, çevremdeki kızlara kadınlara baktığımda da aynı şeyi gözlemliyorum. Kadınlar genel olarak hayatta daha fazla zorlanıyor insanların onlardan beklentileri daha fazla oluyor. Genellikle karşılaştırılan şeyler (heteronormatif olarak bakarsak) erkeklerin işe gidip çalışması, kadının da çamaşır, bulaşık, ev temizliği, çocuk bakımı vb. uğraşması oluyor. Erkek tarafının 6 ay askere gitmesi, kadın tarafının doğum acılarını ve sancılarını çekmesi oluyor. Olaya sosyolojik / toplumsal açıdan da baktığımızda şiddet faktörünü es geçersek kadın ya evlenmek durumunda bırakılıyor ya iş bulmak. Kadının devamlı bir verilmesi, aileden gönderilmesi norm olmuş durumda. İzmir'de ülkenin en güzel yerinde yaşamama rağmen burada ve ülkenin çoğu yerindeki tanıdıklarımdan gördüğüm durum bu. Bilemiyorum herkesin kendi fikri diyip geçebilirsiniz de tabii :) Ben böyle düşünüyorum.

Instagram'da bu sıralar 18-19 yaşındaki çocukların "evlendik" reelslarına maruz kalıyorum. 35'ten önce evlenmeyi tamamen mantıksız buluyorum, insan hayatının tadını çıkarmalı, gezmeli, farklı hayatları, farklı insanları öğrenmeli.
Tek bir kişiye karsi erken yaşta hayatını sekillendirirsen, sen ne kadar çok gördüm desen de gormedigin hayatin özlemini duyuyorsun.
Sonra gözler dışarıda oluyor, farklı kişilere meraklar saliniyor... Çünkü yasayamamissin, kafesten çıkmak istiyorsun.

Erken yaşta evlenenlerin çoğu ya aldatmistir, ya bosanmistir, ya da öldürülmüştür. Mutlu bir evlilik sürebilen az, hele günümüz şartlarında.
Git gide evli kalma yaşı da düşüyor.
Kızların keko erkek sevdası da var, belalı barzo tiplere birçoğu kendi yanaşıyor.

Ozgecan gibi örnekler içinde alınabilecek en iyi önlem cezaların sıkılaşmasi ve hadım edilmesi olur.