S24 FE'ye overrated diyip de yerine Honor 200 ve NP 1 öneren birisi liste yapmasın, çok net söylüyorum. Honor 200'ü az önce mağazada da inceledim, S24 FE çok daha iyi cihaz. "Arkadaşım akşam fotoğraf çekti çok sarımtırak ya" mantıklı bir argüman değil. Ayrıca benim bildiğim sokak lambası sarı olur ama neyse.

@The Man From Earth, elinize sağlık, güzel yazı yazmışsınız. Bu listenin genel eksiği mesela;
Günlük kullanım(çok telefonla işi olmayan veya anne babaya alınabilinecek telefon)
Kamerası iyi olan telefon(kamerayı önemseyenler için)
Oyuncu telefonu(burada red magic gibi oyuncu telefonları değil de, oyun performansı iyi olan telefonlar)
Bataryası iyi olan telefonlar(uzun süre telefonu kullanmak isteyenler için.)
Vs gibi gibi böyle eksiklikleri var. Daha detaylı liste olsaydı hem herkes katılırdı, hem telefon kavgaları çıkmazdı. @Simon hocanın eline sağlık ama rehber daha detaylı ve daha fazla uğraşılmalıydı.

Önerilen telefonlarla alakalı da biraz daha detay verilebilirdi genel özellikleriyle alakalı, evet bakan zaten internetten özellikleri bulabilir mantığıyla hareket ediyoruz genelde ama inanın insanlar bir Epey açmayı bile yapmıyorlar.

Bu tarafta rehberden çok öneri babında kalmış, şahsen öyle gibi okudum ben. Mesela alıntı yaptığım cümle çok muallakta, dayanağı yeterince açıklanmamış, Exynos ile ISOCELL bence verimli değil diye bırakılmış. Kamera biraz fazla öncelenmiş hissi var konuda, hep sensörden bahsedilmiş.

Ha bir de şunu belirtmezsem olmaz, 24FE overrated falan denilmiş ama fiyatında ona en yakın olan telefonla bile arasında %25-30'a yakın işlemci gücü farkı var :) Mesela bunu biliyor olmam da konuyu biraz sorgulatmıyor değil yalan yok.

Yazılım ve servis tarafına da yeterince atıf yapılmadığını düşünüyorum, Türkiye'den çekileceğini açıklamış marka var öneri listesinde mesela, aynı şekilde servisi bir cacık etmeyen marka var. Çıkalı 2 yıl olan model var, yazılım desteği muallakta olan model var. İşlemci istediği kadar güçlü olsun bu telefon 1-2 yıla güncelleme almayı bırakacaksa almanın ne manası var?

Son olarak öznel tarafa gelecek olursam da Samsung-Exynos ikilisine karşı fazlasıyla önyargılı bir yaklaşım sergilenmiş bence. Aynı bütçe içerisinde alternatifli modeller olarak belirtilip artıları ve eksileri model altlarına Berkay'ın monitör konuları gibi mini tablolar olarak eklenebilirdi.

Daha bir cevap bile yazılmamışken bazı kişilerin hemen fanboy ayağına girmesi de hoş değil, aynı fikri paylaşmayana şak diye fanboy yapıştırıp geçmek de farklı bir fanboyluk göstergesidir :) Buranın ana konu ile ilgisi yok yalnız, yanlış anlaşılmasın.

Mesela benim uzun uzadıya yazdığımı hocam burada kısa ve öz şekilde nitelendirmiş aslında.

Halen sunduğu güç ve yazılım desteğinden dolayı en F/P telefonlardan. Isınma sorunu yok, evde bizzat 24, 24+ ve 24 FE var, istediğiniz testi yaparım :D
Eksiği var mı var orası doğru, mesela 25W şarj artık pek hızlı değil, RAM'i 12 olabilirdi, 128'in UFS 3.1 olması genel Samsung modellerinde artık biraz dikkat çeken bir eksi falan. Ama mesela konuda övülen Honor 200 Pro hala USB 2.0'da kalmış, bu telefon 3.2'yi sunuyor. İnsanların %80'inin alırken farkına bile varmayacağı ama bir o kadar da fark oluşturan bir özellik. Tri-band 6e var, Victus+ var, IP68 var, 7 yıl (1'i gitti) desteği var, kıyas almayan bir işlemci üstünlüğü var. Bunlar bu kadar kolay bir şekilde göz ardı edilmemeli.
S24 FE'de biraz takılıp kaldık :D en bariz örnek o olduğu için. Diğer modeller üstüne de teknik olarak yorumlar yapılır ama akşama kadar burada kalırız, her telefonun kendine has bir artısı mevcut.

Uzun lafın kısası geliştirilebilecek çok fazla yönü var rehberin, bu haliyle bireysel bir öneri olarak kalmış.
Eleştiriniz için teşekkür ederim. Güzel açıklamışsınız. Ben daha çok telefonda RAM ve kamera sensörlerine odaklanıyorum. O yüzden kendimce böyle bir liste oluşturup, başada bence ibaresini ekledim.

S24 FE'ye overrated diyip de yerine Honor 200 ve NP 1 öneren birisi liste yapmasın, çok net söylüyorum. Honor 200'ü az önce mağazada da inceledim, S24 FE çok daha iyi cihaz. "Arkadaşım akşam fotoğraf çekti çok sarımtırak ya" mantıklı bir argüman değil. Ayrıca benim bildiğim sokak lambası sarı olur ama neyse.
Bu teste bakacak olursak aradaki RAM farkından da ötürü Honor 200 daha mantıklı olacaktır. Fikrim bu şekilde. Yurt dışında zaten 14T ve Honor önerilen telefonlar. Fakat testi yapan kadın Honor'a boş yere sallamış. Yorumlarda da bundan bahsedip Honor'u savunmuşlar.

Ben abartılmadığı sürece kişi bazında kimseye fanboy ibaresi yapıştırmam.

Listenin nasıl olacağını düşünmekten telef olduk. Bugün kesinlikle gelmeli. Etiketlerseniz sevinirim hocam.

Listenin nasıl olacağını düşünmekten telef olduk. Bugün kesinlikle gelmeli. Etiketlerseniz sevinirim hocam.

Siz yapmayın bari hocam 😆. Siz zaten listenin nasıl olacağını benden iyi biliyorsunuz. Ama bu sefer kimsenin hakkını yemeyeceğim; gerçekten yere gömeceğim. Önceki listelerime göre çok daha iyi olacak. Fark ettiyseniz artık tüm yazılarımı telefonun yapay zekâsıyla birlikte revize ediyorum. Daha okunaklı ve akıcı olduğunu düşünüyorum.

Ya hadi 7G3 çöp Honor göz boyuyor diyelim. Peki Samsung Ultra serisi için niye sadece 8 GB koyuyor ve 7 yıl güncelleme ömrü sunuyor? Çöp olduğu için mi acaba?

Ya hadi 7G3 çöp Honor göz boyuyor diyelim. Peki Samsung Ultra serisi için niye sadece 8 GB koyuyor ve 7 yıl güncelleme ömrü sunuyor? Çöp olduğu için mi acaba?
Bence de o seviye bir cihazda 12 artık standart olmalı, hatta düz S24 de 12 olmalıydı. Düzgün cümlelerle geldiğiniz zaman sağlıklı iletişim kurabiliriz, buna herhangi birinin itiraz ettiğini mi gördünüz?

Ayrıca 7 sene güncelleme alacak 8 GB RAM'li bir Ultra modeli yok.

Onu da geçtim, büyük büyük bataryalar ve şarj hızları da mı göz boyamak için? GM ile karıştırıyorsunuz sanırım tüm markaları. Geçen başka bir konuda gelip "45W gayet yeterli" diyorsunuz utanmadan. Ben bir telefona 80K para vereceğim ve sadece 45W olacak? Yok öyle dünya.

"8 Gen Elite" deyip duruyorsunuz. Firmaya mesaj atıp sadece işlemciyi satın alabilirsiniz o zaman! Utanma yok, firma koyuyor ama bu sefer de "Niye koyuyor?" diye yine eleştiriliyor. 8 GB RAM ve 5000 mAh batarya yapıştır, sat — bunlar 5 yıl boyunca yine alınır.

Rehber gayet iyi olmuş, @Simon elinize sağlık.

Nothing Phone, telefonların ekranlarında amoled yanığı ve birkaç sorun daha ortaya çıkabiliyor. Ama çok nadir. 100 cihaz içerisinde 3-5 modelde anca çıkar. Bunu bilmenizi isterim.