Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 15 Aralık 2023
Bilmedikleri dilden konuş sıkılıp kaçsınlar, mesela biri bir ilaç içiyor diyelim hemen var içindekileri oku "hmm bu herifler de 60 mg psödoefedrin için 140 mg laktoz yutturuyor bizim villuslar bunları emene kadar canı çıkıyor" gibi kavramların sözlük tanımlarını bilene mantıklı gelen ama gerçekte hiçbir mantığı olmayan cümleler cahilleri acayip uzaklaştırıyor. Kanal 7'de dinlediği "profesör" karşısında konuşuyor falan gibi hissediyor bulaşmıyor bir daha pek. Bu ilaç materyali olayı sadece örnek, kendi bildiğin herhangi bir alanla değiştirebilirsin maddelerin uzayı bükmesinden tut kurşunlu benzinin 100 yıl önce Amerika neslini gerizekalılaştırması konu tamamen kendine kalmış. Yeter ki futbol, siyasi partiler, gelen zamlar gibi herkesin hakkında atıp tutabildiği konulara girme.
Aslında çok mantıklı, özellikle tarihi konularda konuşurken Osmanlıca, Farsça, Arapça, Latince... kelimeler kullanarak anlatacaksın. sözlüğü karıştırıp bulana kadar zaten.Bilmedikleri dilden konuş sıkılıp kaçsınlar, mesela biri bir ilaç içiyor diyelim hemen var içindekileri oku "hmm bu herifler de 60 mg psödoefedrin için 140 mg laktoz yutturuyor bizim villuslar bunları emene kadar canı çıkıyor" gibi kavramların sözlük tanımlarını bilene mantıklı gelen ama gerçekte hiçbir mantığı olmayan cümleler cahilleri acayip uzaklaştırıyor. Kanal 7'de dinlediği "profesör" karşısında konuşuyor falan gibi hissediyor bulaşmıyor bir daha pek. Bu ilaç materyali olayı sadece örnek, kendi bildiğin herhangi bir alanla değiştirebilirsin maddelerin uzayı bükmesinden tut kurşunlu benzinin 100 yıl önce Amerika neslini gerizekalılaştırması konu tamamen kendine kalmış. Yeter ki futbol, siyasi partiler, gelen zamlar gibi herkesin hakkında atıp tutabildiği konulara girme.
Bende kafa TV'deki programdan biliyorum.
Aslında çok mantıklı, özellikle tarihi konularda konuşurken Osmanlıca, Farsça, Arapça, Latince... kelimeler kullanarak anlatacaksın. sözlüğü karıştırıp bulana kadar zaten.
Odak nokta her gün konuşup alıştıkları, verecek cevapları gece uyumadan önce düşünüp hazırladıkları alanın dışına çıkmak. Hangi alanda iyiysen bilgi birikimin çoksa oralardan konuşmaya başladığında doğal seçilim oluyor bir süre sonra hiç muhatap olmamaya başlıyorlar. Cahil insanlar genelde hiçbir bilgi için emek vermek istemez anlamadığı bir şey olursa oradan uzaklaşır hemen.
Henss
Uzman
"Tamam" de ve geç. Ben öyle yapıyorum. İşe yarıyor.
İlber Ortayli cok bomba bir karakter. Cahil deyince su caps geliyor aklima benim de
Eki Görüntüle 57045
Bende kafa TV'deki programdan biliyorum.
İlber Ortayli cok bomba bir karakter. Cahil deyince su caps geliyor aklima benim de
Eki Görüntüle 57047
Benim favori.