Makaleler
5
Yer
Winterfell
"Çarpanlara Ayırma" konusu biraz kafamı yordu. 2019'dan beri de sormamislar, o yüzden üstüne durmak istemiyorum pek. Ama ileriki konuları etkiliyor mu çok fazla, onu merak ediyorum.
Birkaç özellik kafamda oturdu ama bazı sorularını çözebilmek için çok iyi görmek gerekiyor.
Sonuç olarak problemleri vesaire etkiler mi çok fazla?

Son düzenleyen: Moderatör:
Etkiliyor. Özellikle AYT'de. Fonksiyonlar, polinom, türev, limit, integral. AYT'de neredeyse kullanılmayan konu yok. Sağlam öğrenilmeli.

Son düzenleme:
Belki TYT sınavında emin değilim, bilemem ama üniversite bittikten sonra kurum sınavlarına hazırlanırken gayet de önemli bir konu olduğunu düşünüyorum.

O konudan benim de çok kafam yorulmuştu ama öğrenmek gerekiyor bir şekilde. Çünkü saf olarak çarpanlara ayırma sorulmasa bile
problemlerde veya kareköklü, üslü sayılarda illaki çıkıyor. Geometride de her sene 1 soru çarpanlara ayırma geliyordu diye hatırlıyorum.

Direkt konudan gelmese de matematiğin yapı taşı konularından birisidir. Soru çeşidi görmeye bağlı tamamen bir süre sonra seçenek kalmıyor ve otomatiğe bağlıyorsunuz.

Matematiğin temellerinden biri her yerde kullanılıyor. Bilmekte fayda var, pek zor değildir başka kaynaktan göz atın bir de.