YunaUK

Becerikli
Merhaba yeni gaming laptop almayı düşünüyorum. Model olarak muhtemelen Casper Excalibur G870 alacağım. Casper Excalibur G870 alınır mı? Aşağıya tam modelin linkini ekledim. Yardımcı olabilecek birisi varsa şimdiden teşekkür ederim.

1.model:

Merhaba yeni gaming laptop almayı düşünüyorum. Model olarak muhtemelen Casper Excalibur G870 alacağım. Casper Excalibur G870 alınır mı? Aşağıya tam modelin linkini ekledim. Yardımcı olabilecek birisi varsa şimdiden teşekkür ederim.

1.model:

Casper işi çok karışık, Casper'ın anakartı aşırı kötü deyip Lenovo LOQ önerenleri biliyorum şu anda da LOQ serisinin anakartında sorun çıktı. Casper'ın laptoplarında kullanılan mobil ekran kartı muadili laptoplara göre daha zayıf bunu kullanan biri olarak söylüyorum sadece ve sadece kasım indirimlerinde RTX 4050 laptopların fiyatına düştüğü zamanlar belki önerebilirim onun harici tavsiye etmem. Muadili mobil RTX 4060'lar daha fazla skor alıyor ama RTX 4050 mobil kadar zayıf değil performansı.

İşlemci tarafında da Intel yerine AMD seçmeni öneririm hem daha az ısınır hem batarya performansları daha iyi hem de o linkini attığın Casper gereksiz pahalı fiyatını hak etmiyor. Casper'ın ayrıca işlemcisinin fiyatına oranla iyi olmasına takılma, throttle yiyip tam performans vermezler hemen hemen i7-12700H'ın AMD tarafındaki modellerinden 1 2 model daha düşüğü ile yakın olur performansı.

Son düzenleme:
@Kobra Ahmet Çakar, Game Garaj bilgisayarları kendi üretmiyor, üretici firma olan Clevo'ya bilgisayar yaptırıp üzerine logo basıyorlar. Ayrıca 50.000TL'yi hakeden bir bilgisayar değil. Kaliteleri ise Casper ile aynı neredeyse. Yukarıda atılan Victus varken Game Garaj tercih etmek mantıklı bir seçenek değil.

@Kobra Ahmet Çakar, Game Garaj bilgisayarları kendi üretmiyor, üretici firma olan Clevo'ya bilgisayar yaptırıp üzerine logo basıyorlar. Ayrıca 50.000TL'yi hakeden bir bilgisayar değil. Kaliteleri ise Casper ile aynı neredeyse. Yukarıda atılan Victus varken Game Garaj tercih etmek mantıklı bir seçenek değil.
Lütfen bilip öyle konuşun. Bu bilgisayarın kasalari MSI Sword ve Msi Aircross kasaları. Clevo üretimi olsa dahi güzel kasalar. Monster kötü diye buda kötü olmuyor. Youtube'da bir sürü test var izleyebilirsiniz. Üstelik bu fiyata 2K ekran ve %100 DCI-P3 ekran var mı? İşlemci de 14700HX, daha ne olsun?

@Kobra Ahmet Çakar, Victus'un yazılım desteği, servis ağı ve birçok avantajı var bu konuda. Game Garaj daha yeni çıkmış bir firma. Sadece özelliklere değil biraz da markaya ve modele göre hareket etmek en iyisi olur.

Kasa MSI'ya ait biraz bilgisizce bir yorum. Casper'da Monster'da GameGaraj'da fason markalar kasalarından tut klavyelerini falan bile kendi üretmiyor hepsi dışarıdan ithal hatta Casper ve Monster daha gelişmiş bir şirkettir muhtemelen ama GameGaraj'In ürünü daha kaliteli toplama masaüstü nasıl varsa laptoplarda da öyle aslında.

Yazılıma da takılma çok zor değil.

Kasa MSI'ya ait biraz bilgisizce bir yorum. Casper'da Monster'da GameGaraj'da fason markalar kasaları bile kendi üretmiyor hatta Casper ve Monster daha gelişmiş bir şirkettir muhtemelen ama GameGaraj'in ürünü daha kaliteli toplama masaüstü nasıl varsa laptoplarda da öyle aslında.

Konu marka kendisi üretmiyor değil zaten. Mevzu kasa kalitesi. Bu kasa Sword kasası mı yoksa değil mi? Siz söyleyin? Eğer ilk cevabınız değil ise lütfen araştırma yapın. Üstelik kalitelide bir kasa.