20-25 ms olması lazım yanlış hatırlamıyorsam fakat ms o kadar önemli bir şey değil.

Amaç oyunsa o cihaz yerine bunu alın 7535HS ile 7435HS arasında oyun performansında fark yok ve 7535HS'nin pil performansı çok daha iyi.

Ekran özellikleri ne acaba baktım da göremedim srgb 100 mu ntc 45 mi srgb 100 olsa tadından yenmez çünkü iş için okul içinde kullanacağım

Doğru quanta üretiyor. Önerilmeyen G770'i de quanta üretiyordu ama G770 daha düşük donanımlar için üretilmiş bir kasa G870 ile pek alakası yok. Kasa zaten metalik alışım.

Şansı vs. bilmem ama G870'i yargılamak için cihazı uygun fiyattan alıp deneyimlemek lazım. Global marka cihazlarla hiç alakası yok toplama PC gibi. Yazılımı çok sade kimi beğeniyor kimi beğenmiyor bu yüzden. BIOS'u hiç güzel değil. Performansı iyi olsa bile fanların otomatiği hassas. Kütüphane ortamında bilen kullanıcı susturabilir ama bilmeyen hayatta dizginleyemez. Ondan sonra GameGaraj'a göre sessiz bir cihazdır çünkü maksimum RPM değeri bana düşük geliyor 5500 bile görmüyor. O yüzden hani 47k için denenebilir ama diğer fiyatlara olmaz.

Taşınabilirlik konusunda diğer oyuncu laptopları gibi hemen hemen ve yapısı ince. Adaptörü hafif, ekran çerçeveleri GameGaraj'a göre kalındır. Oyun için önerebilirim ama sadece oyun, dizi izlemek için vs. de olabilir. Ama render ve edit gibi işlemci gerektiren kalan işlerin çoğunda GameGaraj Slayer kesin alır.

Hocam dedikleriniz doğru da bu dedikleriniz hep maliyeti etkileyen faktörler. 47K₺'ye 5060 satan başka marka bilmiyorum. GameGaraj'da güzel ama onda 5050 var ve daha pahalı Casper'a nazaran...

Attığım ASUS modelin ekranı 144HZ 250 Nit %100 sRGB. 250 nit parlaklık ortam ışık alıyorsa üzebilir.
Game garaj olan için söyledim

Attığım ASUS modelin ekranı 144HZ 250 Nit %100 sRGB. 250 nit parlaklık ortam ışık alıyorsa üzebilir.
https://www.gaming.gen.tr/urun/5895...-140w-16-inc-fhd-144hz-freedos-gaming-laptop/ Hocam şu nasıldır sizce

Hocam dedikleriniz doğru da bu dedikleriniz hep maliyeti etkileyen faktörler. 47K₺'ye 5060 satan başka marka bilmiyorum. GameGaraj'da güzel ama onda 5050 var ve daha pahalı Casper'a nazaran...
Yani özetle uygun fiyatlı diye 4 5 yıllık kasayı satıyor adamlar. İçime sinen bir durum değil eleştirmek istedim bu yüzden. Şimdi ben G870'i 2 yıl oldu alalı. 3. yılda artık laptop bozulsa kötü veya dandik demem 3 4+ yıl benim için yeterli bir cihazın dayanması için. Ama Gamegaraj'ın kasasına bakıyorum adamlar incecik ekran kullanmış vs. her şeyde ekran kartı değil oyun oynamıyorsan sadece kasası zaten MSI'ya ait bir kasa. G770'te öyle bir kere sevilmemiş insan hiç olmasa imaj değişikliğe gider o kadar tembel bir firma. Sırf fiyatı için değil kalitesi içinde önermek istedim şahsen. 47K piyasa için iyi fiyat şu an ama belki ileri de 47K'ya daha iyi modeller göreceğiz belli olmaz.

Bu kadar kalın çerçeve kullanan laptop kalmadı neredeyse oyuncu laptopu tarafında. Global markalara biraz ayak uydurmaları şart. Control centerda 10 yıllık uygulama vibe var. Yazılım arkadaşlar bu şu laptopa fan ayarı koymak çok mu zor ? Ya da yazılım güncellemesi getirmek ? Çok bir şey istemiyoruz Casper'dan. Fiyat politikaları iyi eyvallahta forumlarda imajları sıfır.

Son düzenleme:
Yani özetle uygun fiyatlı diye 4 5 yıllık kasayı satıyor adamlar. İçime sinen bir durum değil eleştirmek istedim bu yüzden. Şimdi ben G870'i 2 yıl oldu alalı. 3. yılda artık laptop bozulsa kötü veya dandik demem 3 4+ yıl benim için yeterli bir cihazın dayanması için. Ama Gamegaraj'ın kasasına bakıyorum adamlar incecik ekran kullanmış vs. her şeyde ekran kartı değil oyun oynamıyorsan sadece kasası zaten MSI'ya ait bir kasa. G770'te öyle bir kere sevilmemiş insan hiç olmasa imaj değişikliğe gider o kadar tembel bir firma. Sırf fiyatı için değil kalitesi içinde önermek istedim şahsen. 47K piyasa için iyi fiyat şu an ama belki ileri de 47K'ya daha iyi modeller göreceğiz belli olmaz.
Benim için ekran srgb olması çok önemli sadece oyun oynamam pil olarak ta önerir misiniz game garajin

Ben 4060 modelini kullandım ben aldığımda bile 2000 serisi kartlar ile satıldığını gördüm yani kendi kendime biraz eski bir kasa dedim control center'ı da bu yüzden kabullendim. Ama 5000 serisi kasa diyoruz ya sadece ddr5 ramı yenilik diye duyurmak ne kadar mantıklı ? Lenovo olsun, HP olsun, MSI olsun, Asus olsun yazılımlarına önem veriyorlardı ve kasada ufak değişikliklere gidiyorlardı her sene. Adamlar aynı seriyi satıyorlarsa bile alt veya üst modelini çıkarıyorlardı benzer donanımlarda. Sırf fiyatı uygun diye bunları kabul edip aldım, oyun oynarken de üzmedi lakin bir Asus, HP, Gamegaraj değil. Fiyatı muadili ürün maalesef. İnsanın 47K verip güncel bir şey almak istemesi kadar normal bir şey olamaz.

Ha bir de klavye ayarı güzeldi de şu control center yazılımını da güncellerler sonra bedava güncelleme gibi G880 G890'a özel deyip yeni modele özgün yaparlar, G870'e 1 adet control center güncellemesi gelmez Casper klasik. Sonra da Casper önerilmiyor. :hehehe:
Önermeyenler çok dikkatli kullanıcılar. Yine de G870 serisine karşı haterlık bir sorun görmedim ben. Gereksiz linçlemeye gerek yok. Marka kendini geliştirmeli.

Sanırım G920 serisi G9xx serisi daha iyi, yazılımı daha iyi olabilir. Böyleyse durum daha düşük seviye modellere önem vermeli diyebilirim. Forumda kullanıcısı pek olan bir model değil, o yüzden uzun uzun objektif bir şekilde model eleştirisi neredeyse 1 tek ben yapıyorum. Genelde "alınır, alınmaz" şeklinde kısa cevap verenler oluyor yetersiz buluyorum.

Son düzenleme:
Ben 4060 modelini kullandım ben aldığımda bile 2000 serisi kartlar ile satıldığını gördüm yani kendi kendime biraz eski bir kasa dedim control center'ı da bu yüzden kabullendim. Ama 5000 serisi kasa diyoruz ya sadece ddr5 ramı yenilik diye duyurmak ne kadar mantıklı ? Lenovo olsun, HP olsun, MSI olsun, Asus olsun yazılımlarına önem veriyorlardı ve kasada ufak değişikliklere gidiyorlardı her sene. Adamlar aynı seriyi satıyorlarsa bile alt veya üst modelini çıkarıyorlardı benzer donanımlarda. Sırf fiyatı uygun diye bunları kabul edip aldım, oyun oynarken de üzmedi lakin bir Asus, HP, Gamegaraj değil. Fiyatı muadili ürün maalesef. İnsanın 47K verip güncel bir şey almak istemesi kadar normal bir şey olamaz.

Ha bir de klavye ayarı güzeldi de şu control center yazılımını da güncellerler sonra bedava güncelleme gibi G880 G890'a özel deyip yeni modele özgün yaparlar, G870'e 1 adet control center güncellemesi gelmez Casper klasik. Sonra da Casper önerilmiyor. :hehehe:
Önermeyenler çok dikkatli kullanıcılar. Yine de G870 serisine karşı haterlık bir sorun görmedim ben. Gereksiz linçlemeye gerek yok. Marka kendini geliştirmeli.

Sanırım G920 serisi G9xx serisi daha iyi, yazılımı daha iyi olabilir. Böyleyse durum daha düşük seviye modellere önem vermeli diyebilirim.
Casper için çok hater var normal mi

Casper için çok hater var normal mi
Marka için değil tüketici açısından normal zira eksik çok örneğin aynı kasayı ddr5 koyduk deyip 5000 serisi diye satıyorlar, G770'te öyle. Haliyle bazısı satın alıyor donanımlar daha uyumlu oluyor sorun yaşamıyor bazı donanımlar ise daha çok yoruyor cihazı sorun yaşatıyor o yüzden hater çok. Dediğim gibi yazılımda kötü. Güncellik aradığınızda yok yani. 47K olması da bunu haklı yapmıyor maalesef. 47K az para değil, 1 2 yazılımcı ile maliyet artacaksa Casper yapmasın bu işi daha iyi. Aslında bu saydığım şeylere önem verse bence imajı düzeltir. Başka markalarda böyle hater göremezsiniz. Monster'da böyle biraz ama 2 yerli marka var zaten sektörde. Haliyle eleştiriyoruz ama gel de sen yap deseler yapmam herhalde. :oops:

Son düzenleme: