Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

573

Uzman
Bilgisayarı aldığımdan beri bir kere bile yapmadım. BIOS bilgilerini ekledim. En sonki BIOS güncellemesini nereden indirip yapabilirim? Ya da BIOS'um şu an en güncel sürümde mi?

1721318074400.webp

Windows 11 IoT Enterprise LTSC 24h2.

Son düzenleme:
Çözüm
Seninki gibi direk Casper'in masaüstü bilgisayarı olduğu için yardım alamıyorum. Yardım türüne direk anakartı koymamışlar.

BIOS'u sonunda alabildim Gmail'den bu dosyadan Update yapıyorum herhalde değil mi?
Eki Görüntüle 68871

Evet güncellemeyi direkt exe dosyasına çift tıklayarak yapıyorsunuz. Bu arada ilk başta bir hata verebilir. Sizden BIOS'taki "ME Configurition" ayarını "disable" yapmanızı isteyecek. BIOS'a girip o ayarı yaptıktan sonra 1 dk gibi kısa bir sürede güncelleme işlemi tamamlanıyor.
@573 isterseniz bana mail adresinizi iletin, size son güncel BIOS dosyasını göndereyim. Sonuç olarak anakartlarımız aynı (H81h3 M7 v1.0) yani müşteri hizmetlerinin size göndereceği dosya da bu olacak ve bir not daha düşeyim. Normalde Casper anakartlarda BIOS güncelleme yapınca Windows başlangıcında Casper yerine "ECS elitegroup" logosu gelir, fakat sanıyorum Casper müşteri Hizmetleri'nin gönderdiği bu güncel BIOS dosyası kendilerinin oluşturdukları dosya olduğu için eskisi gibi Casper logosu gelmeye devam ediyor. Bu açıdan da hoşuma gitti.

Dosyayi alabildim hocam onda problem yok. Bu exeye basarakmı BIOS güncellemesini yapacağım. Ya da update.bata basarak mı?

1721993747802.webp

Seninki gibi direk Casper'in masaüstü bilgisayarı olduğu için yardım alamıyorum. Yardım türüne direk anakartı koymamışlar.

BIOS'u sonunda alabildim Gmail'den bu dosyadan Update yapıyorum herhalde değil mi?
Eki Görüntüle 68871

Evet güncellemeyi direkt exe dosyasına çift tıklayarak yapıyorsunuz. Bu arada ilk başta bir hata verebilir. Sizden BIOS'taki "ME Configurition" ayarını "disable" yapmanızı isteyecek. BIOS'a girip o ayarı yaptıktan sonra 1 dk gibi kısa bir sürede güncelleme işlemi tamamlanıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Evet güncellemeyi direkt exe dosyasına çift tıklayarak yapıyorsunuz. Bu arada ilk başta bir hata verebilir. Sizden BIOS'taki "me configurition" ayarını "disable" yapmanızı isteyecek. BIOS'a girip o ayarı yaptıktan sonra 1 dk gibi kısa bir sürede güncelleme işlemi tamamlanıyor.

Yapabildim şimdilik bir sıkıntı çıkmadı. Galiba pek fayda etmedi PC için sadece açılış ekranındaki Casper logosu büyüdü her neyse yine de güncel kalmak iyidir. Yardımın için teşekkür ederim hocam.

Yapabildim şimdilik bir sıkıntı çıkmadı. Galiba pek fayda etmedi PC için sadece açılış ekranındaki Casper logosu büyüdü her neyse yine de güncel kalmak iyidir. Yardımın için teşekkür ederim hocam.
Rica ederim hocam. Hallolduğuna sevindim. Aslında benim gözlemlediğim ve düzelen bir sorun var. Windowsda "Hızlı başlat" özelliğini kapattığımızda bazen bilgisayarı kapattıktan sonra sistem kapanıyor ama fanlar çalışmaya ve kasanın ışığı yanmaya devam ediyordu. Belki sizde hızlı başlat özelliği default olarak aktif olduğu için denk gelmemişsinizdir ama bios güncellemesinden sonra bu sorun düzeldi. Onun dışında ben de pek bir değişiklik hissetmedim.

Bilgisayarı aldığımdan beri bir kere bile yapmadım. BIOS bilgilerini ekledim. En sonki BIOS güncellemesini nereden indirip yapabilirim? Ya da BIOS'um şu an en güncel sürümde mi?

Eki Görüntüle 66774

Windows 11 IoT Enterprise LTSC 24h2.
merhaba erdem hocam casper h81 h3 m7 v 1 0 ful dump biosa ihtiyacım var casper seri nosunu soruyor fakat sr etiketi kaybolmus sizdeki ful dumpsa rica etsem [email protected] adresine gönderebilirmisiniz anakartan görüntü alamıyorum