Cehennemin sonsuzluğu tanrının iyiliğiyle çelişmeyebilir

Her toplumda neden Tufan diye bir mitoloji anlatısı var, açıklar mısın üstadım?
Büyük tufan gerçekten olmuş ve bunu sen Kurandan öğrendin çünkü hiç bir zaman aslında bu olayın farklı kitaplarda farklı şekillerde farklı tanrılar tarafından anlatıldığını ve aslında bu hikayelerin kuranda bahseden tufandan daha eski olduğunu kavrayamadın.

gökten bir kitap inmediğini söylüyorum
Kur’an-ı Kerim’in tamamı levh-i mahfûzdan ramazan ayında ve mübarek bir gecede (Kadir Gecesi) dünya semâsındaki beytülizzeye toplu olarak inmiş (inzâl), buradan yirmi üç yıl içinde parça parça gönderilip nüzûlü tamamlanmıştır; hatta bu anlayış üzerinde icmâ vâki olduğu belirtilmiştir (Kurtubî, II, 297; Zerkeşî, I, 321; Süyûtî, I, 129, 131; Taşköprizâde, II, 389).

Kendi kitabından haberin yok

Arapların yazılı bir kaynağı yok, Araplarda zengin bir mitoloji de yok. Dolayısıyla Araplarda tufan da yok. Zaten çöldeler. Muhammed aleyhisselam, çok fazla yurdundan dışarıya da çıkmamış. Bir kere Busra'ya gitmiş, bir iki kere Şam ve Yemen'e. Nuh suresi de Mekke'de indi. Yani Peygamberin başlangıç zamanında. O halde sana soru, Araplarda mitoloji yok, yazılı kaynak yok, peygamber pek fazla dışarıya da çıkmamış. Nuh tufanı diye bir tufan olduğunu, gemi yapıldığını sonra bu geminin bir dağa çöktüğünü nereden biliyor? Yani diğer mitolojiler ile nasıl benzer bir anlatım yakalayabiliyor? Hiçbirini görmemesine üstelik okuma yazma da bilmemesine rağmen?

İfadeler: AHT
Evet. İslam Muhammed as ile gelmedi dostum. Adem'den beri var. Yani her kavme anlatılan bir anlatı var.
Antik Yunan ne senin bir bilgin var mı?

Diğer 30 tane din nereden biliyorsa o’da oradan biliyordur harbi diğer 30 tane din bilebiliyor koskoca peygamber mi bilemeyecek

Kurandan eski ve tufandan bahsediyor bak sen şu işe

Diğer 30 tane din nereden biliyorsa o’da oradan biliyordur harbi diğer 30 tane din bilebiliyor koskoca peygamber mi bilemeyecek
Peygamber hindularla, tengrici Türklerle arkadaşlık mı yaptı güzel kardeşim? Nasıl bilecek? Hadi sana bir iyilik yapayım, Muhammed aleyhisselam tufanı Hristiyanlardan çalmış olsun, onlarla konuşurken öğrendi diyelim. Peygamber Hristiyanlara tebliğ yaparken, Hristiyanlar yahu bu tufanı zamanında biz sana öğretmiştik, şimdi peygamberlik iddia ettiğin kitaba da eklemişsin demezler miydi? Böyle bir tepki görüyor musun?

Kurandan eski ve tufandan bahsediyor bak sen şu işe
Çünkü tufan eski ya güzel kardeşim, Kuran 610 yılında vahyolunmaya başladı ya. Tufan da milattan önce oldu ya. Hani o arada da İncil ve Tevrat peygamberlere gönderildi ya. Bu kadar basit soruları bir insanın sormaması lazım normalde.

şimdi peygamberlik iddia ettiğin kitaba da eklemişsin demezler miydi? Böyle bir tepki görüyor musun?
Demediklerini nereden biliyorsun her gün Muhammed ile yan yanaymış gibi konuşmana patlıyorum, ayrıca Hristiyanlarda Tevrattan çaldı tufanı tek hırsız siz değilsiniz rahat olun o yüzden.

Dostum anlama sorunun var “farklı bir tanrı ve farklı bir hikayeyle anlatılıyor” diyince ne anlıyorsun sen ?

Ben bugün bir kitap yazıyorum ve kimsenin bilmediği şeyleri anlatıp yeni bir bakış açısı getiriyorum.

Daha sonra adamın birisi çıkıyor 100 yıl sonra benim yazdığım kitabı okuyor oradaki bilgileri araklayıp yeni bir kitap yazıyor ve diyorki hayır ben bu kitabı ondan almadım o benden çaldı.

Halbuki adam bunu yaparken ben çoktan ölmüşüm ben bunu yazarken adam daha doğmamıştı bile. Basit mantık

Son düzenleme:
Demediklerini nereden biliyorsun her gün Muhammed ile yan yanaymış gibi konuşmana patlıyorum, ayrıca Hristiyanlarda Tevrattan çaldı tufanı tek hırsız siz değilsiniz rahat olun o yüzden.
Kardeş ihtimallerle tarih de konuşulmaz din de. Böyle konuşacaksan hiç konuşmayalım. İslami anlatım müşriklerin Müslümanlara verdikleri tepkiyi bile yazıyor. Hristiyanların tepkisi daha büyük, onu mu yazamayacak? Hadi Peygamber yazmadı, ona kin tutmuş Yahudiler yazmayacak mı bu adam bu anlatıyı bizden çaldı diye? Müşrikler de bunu kendi lehlerine kullanmayacaklar mı, Muhammed denilen adamın anlattığı şeyler Hristiyanlar ve Yahudilerin anlatıları diye? Şansa bak ki kimse böyle bir şey söylememiş, ne hikmetse kitaplar Peygamberin ve müşriklerin tüm tepkilerini kayda geçirirken bunu kayda geçirmemiş Ve sen de, temelsiz bir iddian üzerinden yargılamaya çalışıyorsun, biraz komik oldu.

Dostum anlama sorunun var “farklı bir tanrı ve farklı bir hikayeyle anlatılıyor” diyince ne anlıyorsun sen ?
Yukarıda yaklaşık 3-4 farklı alıntıda bunun sebebini anlattım.

Yukarıda yaklaşık 3-4 farklı alıntıda bunun sebebini anlattım.
Nolur tekrar anlat;

30 farklı dinde 30 farklı Tanrı ile bahsedilen büyük tufan, nasıl Kurandaki tufan hikayesinin doğru olduğunu kanıtlıyor?

Nolur tekrar anlat;

30 farklı dinde 30 farklı Tanrı ile bahsedilen büyük tufan, nasıl Kurandaki tufan hikayesinin doğru olduğunu kanıtlıyor?
İnanç meselesi güzel kardeşim, bundan binlerce yıl evvel olmuş bir olayı tarihi belgelerle doğrulayamayız ya hani. Müslüman Kur'andaki tufan anlatısına inanır, Hristiyan da İncildekine. Bu kadar farklı anlatıların olmasının sebebi, daha önce gelen peygamberlere küçük sahifeler dışında bir şey verilmedi. Onlar anlattılar anlattılar, öldüler. Anlattıkları şeyleri yazıya geçecek bir şey olmadığından, zamanla toplum değişti, anlatı da bozuldu. Hikaye temelde yine bir tufanı konu alsa da, farklı şeyler eklediler. Hz.İsa ve Hz.Musa'ya kitap verildi, onların kitabı da tahrif edildi. Yine bozuk bir tufan hikayesi. Kuranla beraber düzeliyor bu hikaye.

İnanç meselesi güzel kardeşim
İşte bu kadar basit kabul edeceksin çelişki olduğunu ve kenara çekileceksin. Çünkü bilimsel açıdan bütün dünyayı ya da bütün bir ülkeyi, dağları aşacak seviyede büyük bir sel felaketi altında bırakabilecek bir doğa olayının yaşanması mümkün değildir. Muhtemelen bunlar, 1–2 sel felaketinin abartılarak aktarılmasından dolayı oluşmuş rivayetlerdir. Yine de bütün dünyada bu efsanenin yer aldığı düşünülürse, kesin bir hüküm vermemek en iyisi oluyor.

Çelişki falan yok, böyle bir şey oldu. İnanç meselesinden kastım, Hristiyan birisi Tufan hikayesinden ötürü kalkıp Müslüman olmaz. Her inanç kendi hikayesini kabul eder. Bütün dünyada böyle bir efsanenin yer alması gayet anormal. Demek ki gerçekten böyle bir şey oldu. Orta Doğu'daki sel felaketi Japonya'ya kadar, Hindistan'a kadar nasıl gidecek? Demek ki gitmiş, basit.
Ayrıca mucizeler bilimsel olarak gözlemlenmez, mucizeler olağanüstü olduğu için mucizedir zaten. Yani Nuh Tufanını bilimsel olarak ele almak akıl işi değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…