Hasan Merkit

Moderasyon Üyesi
Moderatör
Makaleler
14
Tamamen benim fikrimdir.

Tanrının var olduğunu düşünüyorum. Çünkü bunca düzenin tesadüf olma ihtimalini %0.001'den bile küçük olduğunu düşünüyorum.

Tanrının her şeyi yaratmadan önce kurallar oluşturmak istediğini ve bu yüzden her şeyi bir mantığa göre yarattığını, bu mantıkları da matematik ile oluşturduğunu düşünüyorum.

Kısacası, tanrının önce matematiği sonra da evreni yarattığını düşünüyorum.

Tanrı, kusursuz bir varlık değil mi? Kusursuz olan bu varlık, evreni yaratmak için neden başka şeylere ihtiyaç duysun ki? Zaten kendisi üzerinden kusursuzluğun ne demek olduğunu biliyordur. Bu kusursuzluğu kullanarak evreni yaratmış olması mümkün olmaz mı?

Bana göre evren, Tanrının bir parçası.

Evreni sadece matematikle açıklayamazsınız. Bir elma ve bir armut, nicelik olarak olarak denk olabilir; lakin niteliklerini ayırabilmek için biyoloji de gereklidir.

Evrende duzen yok ki. Mesela devasa galaksiler birbiri ile carpisiyor surekli. Onlarin zamanina gore tabii, biz minnaklar icin milyonlarca yil bu zaman. Dunyada yasam alti defa yok olmanin esigine geldi. Ornegin 200 milyon yil once dev surungenler yasarken var olan atmosferde biz insanlar yasayamiyoruz mesela. Yine bir kac milyar yil sonra gunesin enerji salinimi artinca dunya yasanamaz hale gelecek. Biz saman alevi gibi olan minnacik yasam suremizde duzen oldugunu saniyoruz.

Evrende duzen yok ki. Mesela devasa galaksiler birbiri ile carpisiyor surekli. Onlarin zamanina gore tabii, biz minnaklar icin milyonlarca yil bu zaman. Dunyada yasam alti defa yok olmanin esigine geldi. Ornegin 200 milyon yil once dev surungenler yasarken var olan atmosferde biz insanlar yasayamiyoruz mesela. Yine bir kac milyar yil sonra gunesin enerji salinimi artinca dunya yasanamaz hale gelecek. Biz saman alevi gibi olan minnacik yasam suremizde duzen oldugunu saniyoruz.
Döngüsel Evren Teorisinde anlatıldığı gibi, evren bir yandan yıkılırken bir yandan da tekrar filizleniyordur belki.

Tanrı, kusursuz bir varlık değil mi?
Tanrının kusursuz olduğunu sadece semavi dinler iddia ediyor.

Eğer semavi dinlerdeki tanrı gerçekten varsa, o zaman o kesinlikle kusursuz değildir. Zira ona kusursuz diyebilmemiz için her şeyden üstün olmalı. Hangi kusursuz tanrı, kendi yarattığı aciz ve basit bir varlığın ona tapmasını ister? Ve tapmadığında da öfkelenip onu cezalandırmak ister?

Duygular canlılara ait özelliklerdir. Her şeyin ötesinde kusursuz bir tanrının kendisine tapılmasına ihtiyacı yoktur çünkü zaten kusursuzdur.

Döngüsel Evren Teorisinde anlatıldığı gibi, evren bir yandan yıkılırken bir yandan da tekrar filizleniyordur belki.
Olabilir. Sonucta entropinin onune gecilemez. Belki kutle cekim entropi 1'e cok yaklastiginda evreni tekrar icine cokertebiliyordur. Bu da yeni Bing Bang demek.

Tanrının kusursuz olduğunu sadece semavi dinler iddia ediyor.

Eğer semavi dinlerdeki tanrı gerçekten varsa, o zaman o kesinlikle kusursuz değildir. Zira ona kusursuz diyebilmemiz için her şeyden üstün olmalı. Hangi kusursuz tanrı, kendi yarattığı aciz ve basit bir varlığın ona tapmasını ister? Ve tapmadığında da öfkelenip onu cezalandırmak ister?

Duygular canlılara ait özelliklerdir. Her şeyin ötesinde kusursuz bir tanrının kendisine tapılmasına ihtiyacı yoktur çünkü zaten kusursuzdur.
Semavi dinlerin kitaplarini okursaniz tanri kusursuz degil zaten. Kizan, "dusmanlarina" hakaret eden, lanetleyen, gucu her seye yettigi halde uc bes capulcu ile basedemeyen bir varlik.

Olabilir. Sonucta entropinin onune gecilemez. Belki kutle cekim entropi 1'e cok yaklastiginda evreni tekrar icine cokertebiliyordur. Bu da yeni Bing Bang demek.
En son evrenin sürekli genişlediğini söylüyorlardı. Bu da teoriyi destekliyor kısmen.

Dinlerdeki tanrılarla evreni yaratan tanrının aynı olduğunu bilmiyoruz ki. Belki de tanrı hiçbir zaman ona tapmamızı istememiştir. Sadece neler yapabileceğini görmek için evreni ve içindekileri yaratmıştır.

Dinlerdeki tanrılarla evreni yaratan tanrının aynı olduğunu bilmiyoruz ki. Belki de tanrı hiçbir zaman ona tapmamızı istememiştir. Sadece neler yapabileceğini görmek için evreni ve içindekileri yaratmıştır.
Dinlerdeki tanrılar evreni kendilerinin yarattığını iddia etmiyor mu?