tayfurevsen
Uzman
50-100 arası bir PDF dosyası açtığım zaman CGPDFService arka planda 5-8 GB arası RAM tüketiyor hızlıca. Bazen tek işlem gibi görünürken bazen birden fazla işlem olarak görünüp yine yüksek miktarda RAM tüketiyor. Acrobat ile aynı dosyayı açtığım zaman RAM tüketimi 300 MB bile olmuyor.
İndeksleme özelliğini kapadım ama durum değişmedi. Servisin ön belleğini temizledim ama durum devam ediyor. Normalde PDF açınca ortaya çıkıyordu ama artık PDF açmasam bile (Bilgisayarı yeniden başlatmama rağmen) CGPDFService çalışmaya devam ediyor.
Güncelleme | Apple Destek ile yaptığım işlemler sonrası aynı sorunu yaşayabilecek olanlar için bilgilendirmede bulunuyorum:
İndeksleme özelliğini kapadım ama durum değişmedi. Servisin ön belleğini temizledim ama durum devam ediyor. Normalde PDF açınca ortaya çıkıyordu ama artık PDF açmasam bile (Bilgisayarı yeniden başlatmama rağmen) CGPDFService çalışmaya devam ediyor.
Güncelleme | Apple Destek ile yaptığım işlemler sonrası aynı sorunu yaşayabilecek olanlar için bilgilendirmede bulunuyorum:
- Bu sorun, dizinlemeden kaynaklı bir sorun gibi görünüyor. Spotlight dizinleme yaptığı için aşırı RAM tüketiyor.
- Uzun bir süre beklemenize rağmen hâlâ dizinleme devam ediyorsa sonraki adımları uygulayın.
- Dizinleme için Ayarlar > Spotlight > Arama Gizliliği kısmına girip buraya dizinlemeye dahil edilmesini istemediğiniz dosyaları ekleyin.
- Ekstradan herhangi bir klasörü daha ekleyip ''Bitti'' butonuna tıklayın.
- Tekrardan ''Arama Gizliliği''ne tıklayıp ''Herhangi bir klasörü daha ekle'' dedimiz klasörü çıkarın ve tekrardan ''Bitti'' butonuna tıklayın. (Bu, indeksleme özelliğini sıfırdan başlatacaktır.)
- Bu süreçte yapmanız gereken en önemli şey, bilgisayarınızı şarja takılı bırakmak ve ekranın otomatik kilitlenme süresini ''Asla'' olarak değiştirmek. Çünkü herhangi bir uyku durumunda işlemin kesintiye uğramasına izin veremeyiz. Dosyalarınızın boyutuna göre bu süre uzayabilir.
- Bundan sonra Spotlight'a herhangi bir şey yazarak Spotlight'ın hemen altında yer alan ''Dizinleniyor'' ilerleme çubuğundan dizinleme işleminin geldiği aşamayı takip edebilirsiniz.
Son düzenleyen: Moderatör: