lazarusX

Uzman
Arkadaşlar merhaba, dün oyun oynarken Discord üzerinde birisiyle tartıştım. Tartıştıktan 10 dakika sonra beni arayıp ekran açıp "microsıp" diye bir araçla beni tehdit etti. Dedi ki, "eğer özür dilemezsen evine ihbar basarım." gibisinden şeyler söyledi.

Benim mailimde anlamadığım bir şekilde Discord ID ile bir şey yaptıktan sonra mailim görünüyor. Şu an korkuyorum, aileme söylemeyeceğim; ailem bu konularda aşırı sert. Ne yapacağımı bilmiyorum, engellesem de bir şey yapar diye korkuyorum. Ne yapmalıyım? Yaşım 18'den küçük.

Zamanında benim de başıma geldi dava edeceğimi söyledikten 1 dakika sonra mesajı sildiler.
Yani bunlar sizi direkt tehdit ediyorsa büyük ihtimal dava felan anlamazlar o yüzden yapacağınız şeyler sırası ile şudur:

1. Şikayet edin. (Önce mesajları arayüzden şikayet edin daha sonra şikayet ticketi açın.)
2. Engelleyin.
3. DM ve Arkadaşlık isteklerini 3-5 günlüğüne kapatın.
4. Bir daha şüpheli gördüğünüz kişiler ile konuşmayın.
5. Unutun gitsin.

Bu sürede canınızın sıkılmaması için oyunlara felan sarın Discord'da bir süre çok takılmayın.
Ben aileme söylemiştim onlar biraz daha anlayışlıydı sizi bilemem. Eğer bu işlerden anlayan arkadaş abi abla felan varsa (Kesinlikle güveniyorsanız.) söyleyin içiniz rahatlasın. Discord'un gerçekten de hükümete bilgi vermesi gerekiyor artık. Evet iyi bir şey değil ama böylelerinin başka türlü yok olması azalması imkansız. Eline paneli alan hacker oluyormuş.
Bu arada en basiti mail üzerinden ihbar felan yollayamazlar. Mailin içinde ad-soyad varsa başka durum ama.

Arkadaşlar merhaba, dün oyun oynarken Discord üzerinde birisiyle tartıştım. Tartıştıktan 10 dakika sonra beni arayıp ekran açıp "microsıp" diye bir araçla beni tehdit etti. Dedi ki, "eğer özür dilemezsen evine ihbar basarım." gibisinden şeyler söyledi.

Benim mailimde anlamadığım bir şekilde Discord ID ile bir şey yaptıktan sonra mailim görünüyor. Şu an korkuyorum, aileme söylemeyeceğim; ailem bu konularda aşırı sert. Ne yapacağımı bilmiyorum, engellesem de bir şey yapar diye korkuyorum. Ne yapmalıyım? Yaşım 18'den küçük.
Hocam hiçbir şey yapamazlar onlar klavye delikanlıları. Engelle. Korkutmaktan başka bir şey yapamazlar.

Aynı şekilde bana da oyun oynarken salağın biri bomba ihbarı vb. göndereceğim diye tehdit ediyordu. Adamla dalga geçmek için ismimi, yaşımı verdim. Tabii yaşımı yanlış verdim. Adam da evini buldum, işte annenin telefon numaranı biliyorum onu arayacağım tehdit edeceğim, telefon numaranı yayacağım gibi gibi... Yaklaşık 3-4 ay oldu ses seda yok. Tabii benim yaptığım biraz abartı ancak bu tarz konularda endişelenmene hiç gerek yok. Hiçbir şey yapamazlar. Discord üzerinden ekran görüntüsü alıp desteğe yazabilirsin. ;) ancak adam ihbar attı mı atmadı mı bilmiyorum. En önemli tavsiyem doğum tarihini kimseyle paylaşma.

Son düzenleyen: Moderatör: