Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

KKubilay

Uzman
Evde bir su sızıntısı vardı, ev sahibini çağırdım. Ev sahibi evdeki küçük yıpranmaları görünce evi 300 bin TL'lik hasarlı göstermeye çalıştı. Oysa ben 3 yıldır aynı evde oturuyorum ve evi sıfır teslim almıştım. Bazı prizler çalışmıyor, duvarlar kirli gibi küçük sorunları bile büyüterek bana bağırdı. Su sızıntısını bulup duvarımı kırdı, sonra sıva ile kapattı ama işi düzgün tamamlamadı. Şimdi beni telefonla tehdit ediyor, evden çıkmazsam vuracağını söylüyor. Ben 15 bin TL'ye kiradayım, çıkarsam evi daha yüksek fiyata kiralayacak gibi. Çocuklarım var, korkuyorum. Ne yapmalıyım?

Ayrıca evi sattığını iddia ediyor ama tapuyu göstermiyor, güvenemiyorum. Ben yeni ev sahibiyle görüşmek istiyorum, olmaz diyor.

Son düzenleme:
Çözüm
Merhaba,

Öncelikle sakin olun. Söz konusu su sızıntısı sizin kusurlu bir eyleminizden kaynaklanmıyorsa bunun onarım ücretini size yükleyemez. Genel olarak evdeki yıpranmalardan kiracı sorumludur ancak buradaki nüans, uzun süre normal bir kullanım sebebiyle gerçekleşen yıpranmalardan kiracı sorumlu değildir.

Tehdit meselesini gelirsek. Yine sakin olun ve hemen size en yakın adliyede Cumhuriyet Başsavcılığına veya tehlike konusunda acil müdahale edilmesi gerektiğini hissediyorsanız hemen en yakın karakola giderek kendisinden şikayetçi olun.

Ev gerçekten satılmış olsa bile sizin kira ilişkinizi sona erdirmiyor merak etmeyin.
Tavsiyeleriniz için teşekkürler. Yarın başsavcılığa gideceğim, umarım bir sorun çıkmaz. Ev sahibi ve sözde 7 kardeşi, mahkemeye başvurursam beni ve ailemi vurmakla tehdit ediyor. Yine de şikayetimi yapacağım.

Kira sözleşmesi ne durumda? Kontrat bitti mi?
Sözleşmeyi 1 yıllık yapmıştık, ama şu an 3 yıl oldu. Bildiğim kadarıyla sözleşme otomatik olarak devam ediyor.

Polisi arayın önce, daha sonra akrabalarınıza bildirin bu durumu gerekirse aracı olup sizin yerinize tatlı dille konuşsunlar. Bazen insanları sessiz sakin diye ne desem kabul ederler diye bu tarz durumlar yaşatabiliyorlar. Sizi de sözleşmeniz bitmeden çıkaramaz hele ki dava ederseniz en az 3 yıl mahkeme günü beklersiniz. Onunla bunları konuşacak akrabalarınız olursa daha iyi olur sizi yalnız sanmasınlar.

Hiçbir şey olmaz klasik sizi korkutmaya çalışıyor. Tabii ki siz bu durumu affetmeyip yasal yollara başvurun. Haddini bilsin.

Tavsiyeleriniz için teşekkürler. Yarın başsavcılığa gideceğim, umarım bir sorun çıkmaz. Ev sahibi ve sözde 7 kardeşi, mahkemeye başvurursam beni ve ailemi vurmakla tehdit ediyor. Yine de şikayetimi yapacağım.

Sözleşmeyi 1 yıllık yapmıştık ama şu an 3 yıl oldu. Bildiğim kadarıyla sözleşme otomatik olarak devam ediyor.

Sözleşme devam otomatik eder. Size ancak birkaç ay önce süresi var ihtar çektirmek ve nedenini belirtip geçerli bir neden kendi oturması eşi çocuğu vs gibi bunu size ihtar olarak yollaması lazım ve evi boşaltmanızı istemesi lazım. Öyle kafadan olmuyor. Sizde 6 ay içinde o evi boşaltıyorsunuz. Eğer 6 ay içinde çıkmazsanız bu sefer sizi mahkeyeme verebiliyor ve süreç uzayıp gidiyor. Ayrıca size söylediği o kağıdı atmıyorsunuz asla. Siz çıktıktan sonra başkasına kiraya verirse 1 yıllık kira parası tazminat alma durumunuz da var. O yüzden yalan söyleyemez. Dediği kişinin oturması lazım 3 yıl kimseye kiraya veremez.

Son düzenleme: