Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

KKubilay

Uzman
Evde bir su sızıntısı vardı, ev sahibini çağırdım. Ev sahibi evdeki küçük yıpranmaları görünce evi 300 bin TL'lik hasarlı göstermeye çalıştı. Oysa ben 3 yıldır aynı evde oturuyorum ve evi sıfır teslim almıştım. Bazı prizler çalışmıyor, duvarlar kirli gibi küçük sorunları bile büyüterek bana bağırdı. Su sızıntısını bulup duvarımı kırdı, sonra sıva ile kapattı ama işi düzgün tamamlamadı. Şimdi beni telefonla tehdit ediyor, evden çıkmazsam vuracağını söylüyor. Ben 15 bin TL'ye kiradayım, çıkarsam evi daha yüksek fiyata kiralayacak gibi. Çocuklarım var, korkuyorum. Ne yapmalıyım?

Ayrıca evi sattığını iddia ediyor ama tapuyu göstermiyor, güvenemiyorum. Ben yeni ev sahibiyle görüşmek istiyorum, olmaz diyor.

Son düzenleme:
Çözüm
Merhaba,

Öncelikle sakin olun. Söz konusu su sızıntısı sizin kusurlu bir eyleminizden kaynaklanmıyorsa bunun onarım ücretini size yükleyemez. Genel olarak evdeki yıpranmalardan kiracı sorumludur ancak buradaki nüans, uzun süre normal bir kullanım sebebiyle gerçekleşen yıpranmalardan kiracı sorumlu değildir.

Tehdit meselesini gelirsek. Yine sakin olun ve hemen size en yakın adliyede Cumhuriyet Başsavcılığına veya tehlike konusunda acil müdahale edilmesi gerektiğini hissediyorsanız hemen en yakın karakola giderek kendisinden şikayetçi olun.

Ev gerçekten satılmış olsa bile sizin kira ilişkinizi sona erdirmiyor merak etmeyin.
Seriden bir avukat bul, sana en doğru bilgiyi o verecektir.
Ayrıca evi sattığını iddia ediyor ama tapuyu göstermiyor, güvenemiyorum. Ben yeni ev sahibiyle görüşmek istiyorum, olmaz diyor.
1. veya 2. derece akrabası olmayan bir tanıdığına devredip satmış olabilir.

Hocam hemen avukat bulun ve polise başvurun. Bu devirde bunların önüne geçmek çok zor ama denemeye değer. Diğer türlü size olacak şeyle kalırsınız. Zamanında ben de ev sahibinden tehditler yedim annene falan dikkat et tarzında söylemleri vardı bir şekil emlakçı aracı falan tuttuk bir sorun çıkmasın diye sonra da çıktık. Bu devirde ev bulmak da zor ev sahibiyle uğraşmak da zor. Telefondan tehdit edildiğinizi ve eve hasar verip size fatura çıkartmasıyla ilgili avukatınıza ve polise başvurun tutanak tutun. Erkenden yapın ki başınıza iş açılmasın.

Merhaba,

Öncelikle sakin olun. Söz konusu su sızıntısı sizin kusurlu bir eyleminizden kaynaklanmıyorsa bunun onarım ücretini size yükleyemez. Genel olarak evdeki yıpranmalardan kiracı sorumludur ancak buradaki nüans, uzun süre normal bir kullanım sebebiyle gerçekleşen yıpranmalardan kiracı sorumlu değildir.

Tehdit meselesini gelirsek. Yine sakin olun ve hemen size en yakın adliyede Cumhuriyet Başsavcılığına veya tehlike konusunda acil müdahale edilmesi gerektiğini hissediyorsanız hemen en yakın karakola giderek kendisinden şikayetçi olun.

Ev gerçekten satılmış olsa bile sizin kira ilişkinizi sona erdirmiyor merak etmeyin.

Çözüm
Merhaba,

Kaşe imza. Özellikle tehdit konusunda direkt başsavcılığa gitmek en mantıklısı. Karakola da gidilip en azından komiser ile "tanışmak" fayda sağlayabilir. Ben aynı duruma düştüğüm zaman komiser abimiz sağ olsun ev sahibimi arayıp beni rahat bırakmasını sağlamıştı.

Son düzenleyen: Moderatör: