ChatGPT bu sıralar nasıl?

Bence GPT hala daha iyi. Spesifik konularda beni daha iyi anlayıp aradığım cevabı verdiğini gözlemledim. Gemini'ın ücretsizinde dahi geniş bir bağlam penceresi vermesi uzun metinlerde kullanılabilir olmasını sağlayabilir. ChatGPT'nin konuşma tarzınıza ayak uydurması benim çok sevdiğim bir şey, mesela laubali konuşursanız aynı ağızla size karşılık veriyor ki daha doğal hissettiriyor.

İyi yanıtlar veriyor ama sürekli bizi övüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kod yazmıyorum ama arkadaşlarımdan duyduğum kadarıyla Gemini kod yazmada daha iyiymiş. Denediğim kadarıyla ChatGPT'den bir diğer iyi tarafı daha az hayal görmesi. Aslında ChatGPT'de soruyu doğru şekilde sorunca eski o1 ve şimdiki o3 modellerinde bu sorun pek yok ama diğer versiyonlarda eski chat geçmişleri nedeniyle sorun yaşama ihtimali yüksek oluyor.

ChatGPT o3 modeliyse yorumlamada daha iyi, derin araştırma konusunda daha iyi ama 10+ dakika beklemek gerekebiliyor cevap için. Derin araştırma özelliğinde kaynaklardan mevzuat araştırma, özetleme ve hesaplamada şu ana kadar hiç yanlışına denk gelmedim, işimde bana çok yardımcı oluyor. Görsel üretme kısmında da çok memnunum, özellikle gerçekçi görsellerde son 2-3 aydır müthiş ve doğal ama elbette iyileştirilecek tarafları var. Sıralı ve karmaşık talimatlarda sorun yaşatabiliyor.

o1 modelinden önce ChatGPT'yi pek beğenmiyordum ama o1 ve şimdiki o3 modelleri nedeniyle hâlâ biraz daha ChatGPT tarafındayım. o3 modeli bariz yavaş, basit sorularda bile biraz araştırma yapması gerektiğinde 2 dakikaya kadar cevap verme süresine sahip ama doğruluk oranı açısından memnunum.

ChatGPT’yi resmen Google gibi kullanır oldum. Bir şey soracağım zaman ilk başvurduğum yer orası oluyor. Üstelik aylardır yazıştığımız için benim tarzımı anlayıp benim anlayabileceğim şekilde açıklamalı yanıtlar veriyor. En sevdiğim kısmı burası.

Çok memnunum ve günümüz için epey olumlu bir teknoloji olarak görüyorum.

Bu arada benim için önemli bir konu da şu, konuşma tarzının bir insan gibi değil de bir bilgisayar gibi hissettirmesine özen gösteriyorum.

Son zamanlarda GPT-4o modelini sıkça kullanıyorum ve oldukça memnunum. Hem açıklayıcı, hem de doğal konuşuyor. Üstelik hafıza kişiselleştirme özelliği sayesinde istediğim gibi özelleştirebiliyorum.

Şu kısımda şikayetçiyim ben 'yapma' denilen şeyi yapıyor. Örnek veriyorum 'GPT, kedi demeyeceksin.' bakıyorum yine kedi diyor. 'Neden kedi dedin diyorum? Demeyeceksin diye anlaşmıştık.'
Gelen cevap: Evet çok haklısın, özür diliyorum bir daha kedi demeyeceğim.

Sonuç: 5 dakika sonra bir daha dedi.

Veya basit tablo hesaplamaları yapmak için kullanıyorum sürekli hatalı sonuç veriyor. Hatalı yapmışsın diyorum, kabul ediyor düzeltip gönderiyor yine hatalı. Zaten bunu hatalı yapması beni çok soğuttu. Birkaç nokta daha var bunun gibi.
Dediğim olaylar ücretli versiyonunda oluyor bu arada.

Son zamanlarda varsayılan olarak gelen, tabiri caizse "yardakçılık modu", beni en çok rahatsız eden güncelleme oldu. Eğer söylediğiniz şey kurallar dahilindeyse, kesinlikle sizin hoşunuza gidecek şeyi söylüyor. Mesafeli ve robotik hali, deneyimlerime göre daha kararlıydı.

Ücretli versiyondaki O3 derin aramada çok kullanışlı mı? Çok fazla halüsinasyon.
Gordüğünü okumuştum.

GPT 5 ile belki giderilir benim de en sevmediğim yanlarından.

PC gibi derken?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…