Kod yazmıyorum ama arkadaşlarımdan duyduğum kadarıyla Gemini kod yazmada daha iyiymiş. Denediğim kadarıyla ChatGPT'den bir diğer iyi tarafı daha az hayal görmesi. Aslında ChatGPT'de soruyu doğru şekilde sorunca eski O1 ve şimdiki O3 modellerinde bu sorun pek yok ama diğer versiyonlarda eski chat geçmişleri nedeniyle sorun yaşama ihtimali yüksek oluyor.
ChatGPT O3 modeliyse yorumlamada daha iyi, derin araştırma konusunda daha iyi ama 10+ dakika beklemek gerekebiliyor cevap için. Derin araştırma özelliğinde kaynaklardan mevzuat araştırma, özetleme ve hesaplamada şu ana kadar hiç yanlışına denk gelmedim, işimde bana çok yardımcı oluyor. Görsel üretme kısmında da çok memnunum, özellikle gerçekçi görsellerde son 2-3 aydır müthiş ve doğal ama elbette iyileştirilecek tarafları var. Sıralı ve karmaşık talimatlarda sorun yaşatabiliyor.
O1 modelinden önce ChatGPT'yi pek beğenmiyordum ama O1 ve şimdiki O3 modelleri nedeniyle hâlâ biraz daha ChatGPT tarafındayım. O3 modeli bariz yavaş, basit sorularda bile biraz araştırma yapması gerektiğinde 2 dakikaya kadar cevap verme süresine sahip ama doğruluk oranı açısından memnunum.