2 ayrı kişi yazmış sanki Tweet'i. Başta Mermerler'e suç atılıyor sonda Mermerler konuşuyor. Yada ben anlamadım. Her neyse her konuya Chery de Chery diyen arkadaşlar ne düşünüyor acaba? Ben zaten isminde "Pro", "Ultra" gibi ekler olan arabayı almam. Büyük konuşmayayım ama Audi olsun yine almam. Telefonda bile garipsiyor insan.
Düzenleme: Haber gerçek değilmiş sanırım ama fikrim değişmedi hala Chery almam.

Son düzenleme:
Detaylı bir araştırma yaptığımda, belirttiğiniz kaynağın Chery'in resmi Türkiye hesabı olmadığını görüyorum. Bu açıklama gerçeği yansıtmamakla birlikte, kaynak doğrulaması yapmadan konu açmanız beni üzdü Görkem hocam.

Ayrıca tweet'i paylaşan hesabın önceki gönderilerine baktığınız zaman, "acaba bu araç kaç tl?" gibisinden bazı absürt gönderilerle karşılaşıyorsunuz. Bu tarzda bir gönderi, resmi bir kuruluşun kurumsal kimliğine aykırı. Resmi ve gerçek Chery Twitter hesabını CheryTurkiye1 olarak aratabilirsiniz. İyi günler dilerim.

Hocam işin garibi başta atılan hesap daha eski. Bende ufak bir araştırma yaptım ve o hesap aslında eski distribütör olan "Mermerler" in hesabı imiş.

Fake hesap bildiğiniz... Kurumsal bir firma böyle konulara böyle yanıtlar verir mi? Veriyorsa sorun var :D

Olay buymuş herhalde;

Dosya Ekleri

• IMG_20231229_090224.webp
    IMG_20231229_090224.webp
    90,6 KB · Görüntüleme: 72
Son düzenleme:
Anladığım kadarıyla Chery Global ile Türkiye distribütör arasında anlaşmazlık var. Muhtemelen sözleşme maddeleri yerine getirilmedi ve Chery yeni distribütör bulana kadar çekilmiş gibi gözükecek. Satışları fena gitmiyordu. Türkiyeden vazgeçmezler.

Ortada bir uyuşmazlık var gibi çıkar kokusu...

Otomobil firmalarındaki bu geri çekilmeler acaba yeni katılan rakipler yüzünden mi 😄
Pek sanmıyorum. Yeni rakipler için TSE belgeli servis şartı var ve bunu karşılayan firma sayısı 4 falan 😏 4 tane servisle Çinli markalar bir şey başaramaz. En azından orta vade için....

Detaylı bir araştırma yaptığımda, belirttiğiniz kaynağın Cherry'in resmi Türkiye hesabı olmadığını görüyorum. Bu tweet gerçeği yansıtmamakla birlikte, kaynak doğrulaması yapmadan konu açmanız beni üzdü görkem hocam.

Ayrıca Tweet'i paylaşan hesabın önceki gönderilerine baktığınız zaman, "acaba bu araç kaç TL?" gibisinden bazı absürt gönderilerle karşılaşıyorsunuz. Bu tarzda bir gönderi, resmi bir kuruluşun kurumsal kimliğine aykırı. Resmi ve gerçek Cherry Twitter hesabını cheryturkiye1 olarak aratabilirsiniz. İyi günler dilerim.

Kaynak Serkan Tanyıldızı idi ama tweetini kaldırmış. Kendisi bir haberci olduğu için araştırma gereği duymadım.