Makaleler
20
Chery Türkiye başkanı yaptığı açıklamada Türkiye'de üretim yapmakta kararlı olduklarını ve Türkiye'nin pazarlama açısından stratejik bir nokta olduğunu dile getirdi.

images.webp

Chery Türkiye Başkanı Si Fenghuo tarafından yapılan açıklamanın tamamı:

Türkiye, bizim en stratejik pazarlarımızdan bir tanesi ve ayrıca Chery’nin Avrupa stratejisinin de önemli bir parçası. Bu nedenle Chery markası olarak müşterilerimize daha iyi hizmet verebilmek adına Eylül 2022’de tamamen kendi öz sermayemiz ile iştirak şirketimiz olan Chery Türkiye’yi kurduk.

Hükümetin vergi düzenlemesi kararına saygı duyuyoruz. Mevcut durumu göz önüne aldığımızda; bir taraftan yapılan değişikliklere uyum sağlamak için çalışırken, diğer taraftan da ilgili Bakanlıklarla beraber Türkiye’de fabrika inşasının ve Türkiye’de üretimin fizibilite analizine yoğun bir şekilde çalışıyoruz.

En kısa sürede Türkiye’de üretim gerçekleştirebilmek için çaba içerisindeyiz. Türkiye geneline yayılan yetkili satıcı ağımız ile satış ve servis hizmetlerimizle müşterilerimizin yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz.

Kaynak

Son düzenleyen: Moderatör:
Cherry gelirse TOGG yalan olur. Gelmezse ise milyar dolarlık yatırımı kaçırmış oluruz. Bakalım ne olacak.

Sanırım haklısınız hocam çinliler Türkiye'de iyi pazarlıyor mesela telefon sektöründe yerli marka telefonları neredeyse piğyasada silen çinlilerdi iyi pazarlama ve F/P yapıyorlar.

Ek vergi sonrası cazibesini koruyabilir mi bilemedim. Şimdi segmentine göre ucuz olduğu için peynir ekmek gibi satıyor, hatta liste başı falan çekiyor. Ek vergi sonrası 2.000.000 ortalamayla satılacak, dolu modeller bu rakamı da geçecek gibi görünüyor internetteki hesaplamalar doğruysa.

Teşviki alması, fabrika temeli, bürokratik işlemler, fabrika bitti, deneme üretimi vs derken en az 3 yıl.

Fiat'a devam arkadaşlar :rolleyes:

Niye ki? Almanya'da Audi, Volkswagen, BMW gibi bir sürü rakip varken hangisi yalan oldu? Ne olacak sanki, bir anda herkes Chery mi binecek?
Bunu biraz Fiat Egea gibi düşünün, ucuz parça, ucuz malzeme, ucuz işçilik, çok satış, çok kâr. Nasıl Egea şu an yeni Tofaş gibi olduysa Chery de öyle olabilir.

Aman TOGG'un önü kesilmesin diye Çinlilere ek vergi getirmediler mi? Yiyorsa Avrupa temelli araçlara da ek vergi getirin, yemez tabii ;).