Çözüm sürecine Türk takımlarını entegre etme çabası. Fanatik futbol tayfanın aklı, onuru, gururu veya herhangi bir ulusal değeri yoktur. Yani rahatça manipule edilebilecek bir kitle, bu adamlara onların takımına yanladığınız sürece her şeyi savundurtabilirsiniz. Maydanoz döneri vb savunan fanatik Galatasaray kitlesi gibi bu sefer de Chobani markasını savunan fanatik Fenerbahçe'li kitlesi çıktı. Türk futbolundan özellikle son 1 yıldır ciddi anlamda iğrenmeye başlamış biri olarak böyle şeyler olmasını gayet normal karşılıyorum, özellikle büyük takımlar siyasiler ile çok yakın temas içerisinde zaten. Haliyle bu takımlardan herhangi bir dik duruş beklemek insan aklına hakaret olur.

Çözüm sürecine Türk takımlarını entegre etme çabası. Fanatik futbol tayfanın aklı, onuru, gururu veya herhangi bir ulusal değeri yoktur. Yani rahatça manipule edilebilecek bir kitle, bu adamlara onların takımına yanladığınız sürece her şeyi savundurtabilirsiniz. Maydanoz döneri vb savunan fanatik Galatasaray kitlesi gibi bu sefer de Chobani markasını savunan fanatik Fenerbahçe'li kitlesi çıktı. Türk futbolundan özellikle son 1 yıldır ciddi anlamda iğrenmeye başlamış biri olarak böyle şeyler olmasını gayet normal karşılıyorum, özellikle büyük takımlar siyasiler ile çok yakın temas içerisinde zaten. Haliyle bu takımlardan herhangi bir dik duruş beklemek insan aklına hakaret olur.

Maydanoz Döner = FETÖ terör örgütü üyesi olduğu için işten çıkartılmış, kamudan ayrılmış kişilere bayilik veren ve bu yolla kazandıkları para ile ülkenin 4 tarafına yayılan kişilerin kurduğu bir firma. Mevcut olarak da tam da bu sebepler ile yani terör örgütüne finansman sağladığı dolayısı ile kayyum atanmış, soruşturma geçiriyor.

Chobani = Hiçbir suç örgütü ile alakası olmayan, sahibinin ülkeye elini kolunu sallayarak geldiği, Türk Konsolosluğunda Cumhuriyet etkinliklerine rahatlıkla katılan, kazandığı para, yaptığı iş, her şeyi kanuni ve nizami olan bir firma. Evet çok benzermiş hacım. Adamın ve firmanın tek suçu Kürt olması ve Fenerbahçeye sponsor olması.

Maydanoz Döner = FETÖ terör örgütü üyesi olduğu için işten çıkartılmış, kamudan ayrılmış kişilere bayilik veren ve bu yolla kazandıkları para ile ülkenin 4 tarafına yayılan kişilerin kurduğu bir firma. Mevcut olarak da tam da bu sebepler ile yani terör örgütüne finansman sağladığı dolayısı ile kayyum atanmış, soruşturma geçiriyor.

Chobani = hiçbir suç örgütü ile alakası olmayan, sahibinin ülkeye elini kolunu sallayarak geldiği, Türk Konsolosluğunda Cumhuriyet etkinliklerine rahatlıkla katılan, kazandığı para, yaptığı iş, her şeyi kanuni ve nizami olan bir firma. Evet çok benzermiş hacım. Adamın ve firmanın tek suçu Kürt olması ve Fenerbahçe'ye sponsor olması.

Açılım sürecinde PKK'nın her zaman yaptığı gibi çocukları kullanıp sınırdan kaçakçılık yapmaya çalışması sonucu bombalanması "köy bombalaması" olarak adlandırılamaz. Sınırları korumak her ülkenin hakkıdır, burada suç çocukları kullanıp askerden kurtulmaya çalışan PKK'dır ancak nedense kimse bundan bahsetmiyor. Bunu da geçtim emri veren asker sonrasında FETÖ'den yargılanıyor yani bu işin arkasında Amerika'nın olduğu oldukça açıkken bu Chobani markasının sahibi olan adam neden Amerika'ya kaçıp "köyler bombalandı" diyor? Fetullahın çok rahat, huzurlu ve mükemmel bir şekilde yaşayıp üzerine bir de korunduğu Amerika'ya gitmek yerine gidebileceği başka bir sürü ülke vardı ama ne hikmetse yolu Amerika'ya düşmüş.

Derdim kişinin Kürt olması değil yani, açık bir şekilde yurt dışına gidip ülkeyi kötülüyor olması.

Son düzenleme:
Açılım sürecinde PKK'nın her zaman yaptığı gibi çocukları kullanıp sınırdan kaçakçılık yapmaya çalışması sonucu bombalanmasını "köy bombalaması" olarak adlandırılmaz. Sınırları korumak her ülkenin hakkıdır, burada suç çocukları kullanıp askerden kurtulmaya çalışan PKK'dır ancak nedense kimse bundan bahsetmiyor. Bunu da geçtim emri veren asker sonrasında FETÖ'den yargılanıyor yani bu işin arkasında Amerika'nın olduğu oldukça açıkken bu Chobani markasının sahibi olan adam neden Amerika'ya kaçıp "köyler bombalandı" diyor? Fetullahın çok rahat, huzurlu ve mükemmel bir şekilde yaşayıp üzerine bir de korunduğu Amerika'ya gitmek yerine gidebileceği başka bir sürü ülke vardı ama ne hikmetse yolu Amerika'ya düşmüş.

Derdim kişinin Kürt olması değil yani, açık bir şekilde yurt dışına gidip ülkeyi kötülüyor olması.

Olayı yapan FETÖ'cü diye olay aklanmıyor hocam. Devletin görevlendirdiği, rütbesini taşıyan adam bunu yapıyorsa o kişi devamında hangi suç ile yargılanırsa yargılansın hata olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Ayrıca ben sadece 1(bir) olayı örnek olarak paylaştım bu tür hatalı müdahale ya da asker baskısı ile zorla boşaltılan yüzlerce, binlerce köy bulabilirsiniz. Sebebi ne olursa olsun oradaki insanların mağdur olduğu gerçeği değişmiyor. Sen ve ben X şehrindeki evinde rahatlıkla "evet terör riski yüzünden o köylerin boşaltılması lazımdı" diyebiliriz ama orada yıllardır yaşayan, orada doğmuş insanlar için kabul edilmesi kolay bir şey değil bu. Adam sebebine bakmaz, sonucuna bakar, kendini nasıl etkilediğine bakar. Ayrıca kaçakçılık yanlış bir olay olsa da bölgede yüz yıldır yapılan bir iş yani çözüm süreci ile alakalı değil. Mevcut gündem 2. ihanet süreci olduğu için her konuyu buna bağlamaya çalışmayın lütfen.

Amerika'ya gitmek yerine Almanya'ya gitseydi bu seferde Almanya PKK'lılara zaten tevazu gösteriyor dicektin, İskandinav ülkelerine gitseydi zaten oralar hep terörist diyecektin, Fransa gitseydi Fransa zaten Türkiye düşmanı diyecektin. Adamı eleştiremeyeceğin tek yer Papu Yeni Gine falan demek isterdim ama onu yapmış olsa bu sefer kesin orada FETÖ okulu var oraya gitmiştir derdiniz. Hani çok ilginç ilk PKK'lı bu adam diye başlayan argümanı şimdi de Fetullah ile bağdaştırıp adamı hem PKK'lı hem de FETÖ'cü yaptınız maşallah.

Ayrıca konuyu bulandırmaya gerek yok. Adamın firması teröre yardımda mı bulunmuş? Hayır. Adamın ya da firmasına açılmış bir dava, suçlama veya cezai yaptırımı var mı? Hayır yok. Adam elini kolunu sallayarak ülkeye gelebiliyor mu? Evet gelebiliyor. Sorun yok devam edebiliriz. Asıl firma sahibinin ülkeye giriş yapamadığı, illegal kumar sitelerinden sponsorluk alanları eleştirin eleştirecekseniz.

Son düzenleme: