Ya ne alakası var? TOGG içinde dedim işte. CHP araba yapacağım dedi mi? Demedi demek ki CHP bu kadarını bile yapabilecek kapasitede değil. Paragrafı anlamadan yorum yazma.
Peki savunduğun hükümet tek bir tane fabrika yaptı mı? Yoksa olanları da mı sattı?
Peki tarım? Savunduğun hükümet tarımı ileri taşıdı mı? Yoksa daha da mı azalttı?

Peki savunduğun hükumet tek bir tane fabrika yaptı mı? Yoksa olanları da mı sattı?

Ben kimseyi savunmuyorum bir taraf kötü ama diğer taraftan da bir cacık olmaz diyorum. Sen neden söylediklerimi yalanlamak yerine başka bir konuya geçtin? Demek ki dediklerime sende katılıyorsun ve kendi tarafını savunmak için karşı tarafın aksi yönünü öne çıkartıyorsun.

Ben kimseyi savunmuyorum bir taraf kötü ama diğer taraftan da bir cacık olmaz diyorum. Sen neden söylediklerimi yalanlamak yerine başka bir konuya geçtin? Demek ki dediklerime sende katılıyorsun ve kendi tarafını savunmak için karşı tarafın aksi yönünü öne çıkartıyorsun.
Sen de çok iyi tartışıyorsun sanki. Adam TOGG diyor, sen onu boşver şuna bak diyorsun. İşine gelmeyeni konuşmuyorsun. Tıpkı fabrika ve tarım sorularıma cevap vermediğin gibi.
TOGG için değil de daha çok bayraktar gibi üretimlerden bahsedebiliriz.

Sen de çok iyi tartışıyorsun sanki. Adam TOGG diyor, sen onu boşver şuna bak diyorsun. İşine gelmeyeni konuşmuyorsun. Tıpkı fabrika ve tarım sorularıma cevap vermediğin gibi.
Şuraya ek geçeyim; Bahsedilen fabrikaların bir çoğu AKP'nin fikir babaları tarafından başta satıldı, devamında kendileri de sattı. Hatta kendileri birçok iyi yeri rant uğruna parçaladıkları için şu anda cennet vatanda cennet olan yer yok.

Ben kimseyi savunmuyorum bir taraf kötü ama diğer taraftan da bir cacık olmaz diyorum
Şu yazdığınızı bir türlü idrak edemiyorum bu yazdığım sadece sana değil bu arada. CHP'nin her zaman ideolojisi buydu, şu an %100 olmasa da %75'e yakın bir oranla bu ideolojide ilerledi. CHP sanki ülkeyi yönetebilecek kafasından çıkılmalı, en son CHP iktidarı üzerinden neredeyse 40 yıl geçmiş. Bu dediğini söyleyen forumda başka birisi ile yaşının toplamı yine 40 etmez ama o kadar eminsiniz ki anlamak çok güç. Babalarımız bile muhafazakar ve sağcı yönetim ile hayatını geçirdi durdu. Bu sol-merkezin nesini beğenmiyorsunuz anlamıyorum. Atatürk'ü en baştan anlamayarak biz Türkçüyüz diye geçinenler de dahası. Nutuk okumamış eliyle bozkurt yapıp geziyorlar. Bu ülkenin vatandaşı olan Kürtleri ayrıştırıyorlar sonra da Atatürkçüyüz, Türkçüyüz diyorlar onlar da utangaç MHP'li mesela. Emin olmadığınız ve görmeden bilemeyeceğiniz 2-3 sosyal medya fenomenine kanıp muhtemelen bu fikirlere giriyorsunuz. Sizlere de kızmak elde değil, sizleri birilerinin fikrine bağlı kalmaya zorlayan ve yalnız bırakanda bu iktidardır.

Bayraktardan da örnek vermişsin diyecek söz yok. Sonra sizden olmayanı AKP'li ilan ediyorsunuza getiriyorsunuz lafı ama seviyorsanız seviyorum deyin geçin. İki metal parçasına, iki asfalta bu kadar tav olan başka bir millet yoktur.

Şuraya ek geçeyim; Bahsedilen fabrikaların bir çoğu AKP'nin fikir babaları tarafından başta satıldı, devamında kendileri de sattı. Hatta kendileri birçok iyi yeri rant uğruna parçaladıkları için şu anda cennet vatanda cennet olan yer yok.
Şu konuya da değinmek istiyorum, milli projeler evet çok değerli projeleri devletin yapması güzel gibi görünebilir ama olay firmaların devlette olması olunca bunların hepsi halka vergi olarak dönüyor ve tekelleşmeyi arttırıyor. AKP kendi ceplerine atmak için sattı onda hem fikiriz ama devletin fabrikaları satması kötü bir şey değil. Piyasayı tekelleştiren ve serbest rekabeti en çok engelleyen şeyler devletin üretim yapması. Devlet teşvik primleri ile proje yaptırır. Milli savunmada, sağlıkta, eğitimde yenilikler yapar ama AKP dönemi satılan fabrikalar ve firmaların çoğunluğu bunlar değil. Şu an refah içerisinde yaşayan bir çok milletin kendi projeleri dışında bin bir tane fabrikası/firması yoktur, araştırabilirsiniz. Patentler vardır ama mal onların değildir. Bunu da eklemek istiyorum, fikrin zaten bu yöndeyse ben yanlış anlamışımdır. Amacım ek bir bilgi eklemek.

Son düzenleme: