Makaleler
1
Düşünceleriniz nedir? Bugün birkaç kişiyle bir tartışma yaptık. İmamoğlu ve benzeri isimlerin mültecileri göndermeyeceklerini, hatta onları savunduklarını söylediler. Bu arada, bu kişiler AK Partili değil. Neyse, o konuları geçelim. Ben bazı illerde Suriyelilere yapılan su zamlarından bahsettim, ama ikna olmadılar. Zafer Partisi gibi dik bir duruş göstermediklerini ve net bir cevaplarının olmadığını söylediler. Ne düşünüyorsunuz?

Hocam, lütfen şu zihniyetten çıkın. Her CHP'yi eleştireni AKP'li, her AKP'yi eleştireni CHP'li ilan etmeyin artık.
Bir zihniyete girdiğim çıktığım yok. Gören gözler için her şey ortada. Konuştuğunuz kişiler ya AKP'li, ya da ağır propagandaya maruz kalmış kişiler. İkisi de yanlış bir şey değil bu arada, yanlış anlaşılmasın. Sadece insanın kendisini bilmesi gerekiyor.

İmamoğlu'nun bu konuda net bir tavrı var mı sizce?
Suriyeli mültecilerin bu ülkeden kolayca gidebileceğine inanmıyorum. Bu konuda gerçekçi olmak gerekiyor. İmamoğlu bu konuda en iyi duruş sergileyen siyasetçilerden.

Suyu 10 kat pahalıya satmak, nikahı bilmem kaç TL yapmak tamamen şov hareketler. Kültürel olarak uyumsuzuz, toplumsal olarak bir bağımız yok, bunlara katılıyorum. Ben de mültecilerin olmadığı bir Türkiye istiyorum ancak, günün sonunda insana asgari de olsa bir saygı göstermemiz gerekiyor. Bu insanlar gelirken zorla getirilmedi, giderken de zorla götürülemezler.