iSynx

Uzman
3 hafta önce RAM'lerimi garantiye gönderdim kendi RAM'lerimin değişmesi için Tayvan'a gönderildi, bana da idarelik RAM gönderdiler. Yeni RAM'ler 5 gün önce geldi taktım ve bir şey yoktu. Fakat dün bir anda sistem de tuhaflıklar oldu. Kararsızlıklar başladı. Format atmak istiyorum, atamıyorum mavi ekran veriyor. Gönderilen RAM'ler sıfır RAM'di.

RAM'leri tek tek denediğim zaman format atma ekranını görebiliyorum fakat Dual kit takınca 0x00021a hatası veriyordu. İşin tuhaf yanı bazı format dosyalarında daha format ekranını görmeden mavi ekran verirken bazılarında dosya sonlara gelince dosya hatalı veya bozuk uyarısı veriyor.

Şimdi gelelim asıl konuya. Daha 5 gün önce gelen RAM'ler de bu sorun olması normal mi? Yani ilk taktığımda bir şey yokken sonradan sorun olması. Bu soruna sebep olan şey ne olabilir? PSU? Anakart? İşlemci?

Şu anda Memtest ile RAM'leri kontrol ediyorum. Tek tek teste sokuyorum. 1 RAM'de 10000 error var. Diğer RAM'de de kim bilir ne kadar çıkacak.

Test esnasında düşündüğüm şey acaba sorun RAM mi işlemci mi? Çünkü Memtest de CPU yazıları var ve kendi sitelerinde de buna benzer bir kısım var.

PassMark MemTest86 - Memory Diagnostic Tool - Troublingshooting Memory Errors

İşlemcinin bacaklarında sorun yok gibi duruyor fakat bir keresinde ufak bir eğilme fark etmiştim onu da düzelttim. Anakart deseniz yeni alında 3 ay falan olmuştur.

RAM'ler hangi durumlarda bozulur? Sorun işlemci ayakların da mı? Anakartın RAM slotları mı yoksa işlemci soketi mi sorunlu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sen daha önce de konu açmıştın diye hatırlıyorum fakat o konunun içeriğini hatırlamadığımdan dolayı sıfırdan cevap vermeye çalışacağım. Yeni gelenler arızalı olabilir. Yeni gelen RAM illa sorunsuz olacak diye bir kayde yok. Senin sistemin devemlı hata veriyorsa bu RAM'in ya da işlemcinin sıkıntılı olduğunu gösterir. İşlemcinin pininin daha önce eğilmiş olması ve pinleri senin düzeltmiş olman beni işkillendiriyor açıkçası. Mümkünse bir başka bilgisayara takıp öyle dene RAM'i. Başka bilgisayarda da Memttest programında kırmızı hatalar çıkarsa RAM arızalıdır.

Sen daha önce de konu açmıştın diye hatırlıyorum fakat o konunun içeriğini hatırlamadığımdan dolayı sıfırdan cevap vermeye çalışacağım. Yeni gelenler arızalı olabilir. Yeni gelen RAM illa sorunsuz olacak diye bir kayde yok. Senin sistemin devemlı hata veriyorsa bu RAM'in ya da işlemcinin sıkıntılı olduğunu gösterir. İşlemcinin pininin daha önce eğilmiş olması ve pinleri senin düzeltmiş olman beni işkillendiriyor açıkçası. Mümkünse bir başka bilgisayara takıp öyle dene RAM'i. Başka bilgisayarda da Memttest programında kırmızı hatalar çıkarsa RAM arızalıdır.

Peki Recep bey sorun işlemci kaynaklıysa bu anakartın slotuna etki etmiş midir? Yani öyle bir sorun olsa sistem yine de açılır mı yoksa güç gelir ama açılmaz mı? Ona göre anakartı da garantiye gönderebilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki Recep bey sorun işlemci kaynaklıysa bu anakartın slotuna etki etmiş midir? Yani öyle bir sorun olsa sistem yine de açılır mı yoksa güç gelir ama açılmaz mı? Ona göre anakartı da garantiye gönderebilirim.
Acilabilir de acilmayabilir de, egrilen pinin gorevine gore degisir. Zarar gorme ihtimali olabilir de olmayabilir de.

Ya da RAM'leri başka bilgisayarda test etmen.
İlk ramde tam 10k hata verdi. 2. Ram testin 2/4 kısmında 7100 error verdi ve test daha devam ediyor.

Peki sorun ramlerde değilse o zaman en büyük sorun anakartın işlemci soket kısmında mı var demektir ?

Ya da RAM'leri başka bilgisayarda test etmen.
2 Ram 'de tam 10k hata verdi. Bunun olması mümkün mü ? Bios defult da xmp vs kapalı

Son düzenleme: