seeraddar

Yetkin
Öncelikle “yapamıyor” demeyeyim. Aslında yapabiliyorum ama çıkmış sorulardan çok daha az yapabiliyorum. Örnek olarak Mert Hoca’dan vereyim: Mert Hoca’da mor sorular, çıkmış sorular ve temel sorular var. Çıkmış soruları yapabiliyorum. Mor sorular, çıkmış soruların bir iki tık üstü; onları da yapabiliyorum, 10 sorudan 8-9’unu doğru yapıyorum. Ama temel sorularda 10 sorudan 6-7 tanesini yapabiliyorum. Şu an problemlerdeyim, bu söylediğim ilk 12 konu için geçerli, özellikle temel kavramlar için. Temel kavramlar dışında pek bu sorunu yaşamıyorum. Aşağıdaki fotoğrafta temel kavramlar sorusu var, bunu ilk gördüğümde yapamamışım ve işaretlemişim.

20250810_153654.webp

Öncelikle “yapamıyor” demeyeyim. Aslında yapabiliyorum ama çıkmış sorulardan çok daha az yapabiliyorum. Örnek olarak Mert Hoca’dan vereyim: Mert Hoca’da mor sorular, çıkmış sorular ve temel sorular var. Çıkmış soruları yapabiliyorum. Mor sorular, çıkmış soruların bir iki tık üstü; onları da yapabiliyorum, 10 sorudan 8-9’unu doğru yapıyorum. Ama temel sorularda 10 sorudan 6-7 tanesini yapabiliyorum. Şu an problemlerdeyim, bu söylediğim ilk 12 konu için geçerli, özellikle temel kavramlar için. Temel kavramlar dışında pek bu sorunu yaşamıyorum. Aşağıdaki fotoğrafta temel kavramlar sorusu var, bunu ilk gördüğümde yapamamışım ve işaretlemişim.

Eki Görüntüle 171841
Temel kavramlarda yaşadığın zorlukları aşmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

1. Konuyu Gözden Geçir​

- Temel Kavramları Yeniden İncele: Temel kavramlarla ilgili notlarını ve ders kaynaklarını tekrar gözden geçir. Temel kavramları anlamak için kavram haritaları oluşturabilirsin.

2. Ek Kaynaklar​

- Farklı Kaynaklardan Çalış: Farklı kitaplar veya online kaynaklardan temel kavramlarla ilgili ek sorular çöz. Bu, konuyu pekiştirmene yardımcı olabilir.

3. Çalışma Düzeni​

- Günlük Pratik: Her gün belirli bir süre temel kavramlar üzerinde çalış. Günlük hedefler belirle ve bu hedeflere ulaşmaya odaklan.

4. Grup Çalışmaları​

- Arkadaşlarınla Tartış: Temel kavramları anlamakta zorlandığın arkadaşlarınla birlikte çalışarak konuları tartışabilirsiniz. Farklı bakış açıları daha iyi anlamana yardımcı olabilir.

5. Hata Analizi​

- Yanlış Yapılan Soruları İncele: Soruları çözdükten sonra doğru ve yanlışlarını kontrol et. Yanlış yaptığın soruları not al ve neden hata yaptığını anlamaya çalış.

6. Pratik Testler​

- Deneme Sınavları: Gerçek sınav koşullarında denemeler yaparak zaman yönetimi becerini geliştirebilirsin. Bu, sınav stresini azaltmaya da yardımcı olacaktır.

7. Öğrenme Stili​

- Farklı Öğrenme Yöntemleri Deneme: Görsel, işitsel veya kinestetik yöntemlerle öğrenmeyi deneyebilirsin. Hangi yöntemin senin için en etkili olduğunu bul.

8. Sabırlı Ol​

- Zamanla Gelişecektir: Temel kavramları anlamak zaman alabilir. Sabırlı ol ve çalışmaya devam et.

Bu adımları izleyerek temel kavramlarda daha iyi bir anlayış geliştirebilir ve bu konudaki güvenini artırabilirsin. Bol şans!