Samsung Z Flip 8 ile katlanabilir incecik bir telefonun arkasında ekran konulduğu zaman kimsenin umurunda olmuyor. Ama Xiaomi takoz gibi kocaman, ağır ve kalın bir gövdeye arka ekran koyunca aylarca konuşuldu.

İnternette bu Xiaomi 17 Pro'yu öven tayfanın yarısı parayı bulunca Apple Samsung alacak.

Yazılımına reklam gömdüğünü bile bile Redmi ve Xiaomi alanlar yüzünden teknoloji gelişmiyor. Sizin yüzünüzden adamlar teknolojiyi tüketici yararına geliştirmek yerine reklam pazarlama aracına dönüştürüp üzerinizden veri alıp para kasmayi hedefliyorlar.

Mesela dosya yöneticisinde de bu tanışma sitelerinin reklamları çok geliyordu.

Hatta Samsung aldığım için Xiaomi telefonumu kardeşime verdim ve kardeşim bana bugün aynen bunları dedi;
"Abi bu GetApps denen şeyi siler misin Binance diye uygulamayı ben sildikçe geri yüklüyor telefonun hafızası saçma sapan uygulamalarla dolup duruyor ben silsem de otomatik geri yükleniyor".

Siz güçlü donanımı görünce "ooo ne güzelmiş" diyorsunuz ancak o güçlü donanımın içinde reklamlar veren, olmadık zamanda borsa uygulamalarını cihaza indirmeye başlayan, animasyonlarda takılan dandik, tüm verinizi toplayan bir yazılım var.

Tasarım desen çalıntı. Yazılım desen optimize değil. Donanım desen güvenilir de değil. Redmi Note 12'nin pil koruma modu 68 derecede devreye giriyor ki piller için kritik sıcaklık 45 derecede başlıyor. Güvenlik düzeyi rezalet.

Xiaomi, Honor, Huawei, Tecno, Infinix gibi tasarımını, özelliklerini ve fikirlerini diğer büyük markalardan çalan markaları kullanmayın kullandırtmayın.

Vallahi öylesine yazasım geldi. İyi geceler.

Bloatware dolu yazılım kullanmaktansa telefon kullanmam Çin malı almayalı uzun zaman oluyor 16e aldıktan sonra yüzlerine bakmadım 60Hz tek kamera olması umurumda değil Xiaomi 120 Hz Ekran koymuş kamera kocaman abi bana ne yazılım rezalet bana savunmayın o cihazları adamakıllı işinizi gören cihaz alın geçin

Yazılım konusunda en iyisi Apple'dır zaten. İkincisi Google, Üçüncüsü de Samsung'tur.

Ama Sony benim gözümde bir numaradır :D

Harbiden 2020 yılına gitsek bu markaların yarısı olmayacak. Çoğu ucuza üretim yapabilmek için türetilen markalar. Hiçbir Çinli marka telefon yapalım kaliteli olsun derdinde değil. Ucuza üretip kar edelim de gerisinj boşver mantığında cihaz üretiyorlar.
Valla hocam benim eski çin telefonlar açıkken yarısı kokuyordu. Patlamalarından korkup evden çıkardım hepsini. Çin resmen dünyayı elektronik çöplüğüne çevirdi.