Samsung Z Flip 8 ile katlanabilir incecik bir telefonun arkasında ekran konulduğu zaman kimsenin umurunda olmuyor. Ama Xiaomi takoz gibi kocaman, ağır ve kalın bir gövdeye arka ekran koyunca aylarca konuşuldu.

İnternette bu Xiaomi 17 Pro'yu öven tayfanın yarısı parayı bulunca Apple Samsung alacak.

Yazılımına reklam gömdüğünü bile bile Redmi ve Xiaomi alanlar yüzünden teknoloji gelişmiyor. Sizin yüzünüzden adamlar teknolojiyi tüketici yararına geliştirmek yerine reklam pazarlama aracına dönüştürüp üzerinizden veri alıp para kasmayi hedefliyorlar.

Mesela dosya yöneticisinde de bu tanışma sitelerinin reklamları çok geliyordu.

Hatta Samsung aldığım için Xiaomi telefonumu kardeşime verdim ve kardeşim bana bugün aynen bunları dedi;
"Abi bu GetApps denen şeyi siler misin Binance diye uygulamayı ben sildikçe geri yüklüyor telefonun hafızası saçma sapan uygulamalarla dolup duruyor ben silsem de otomatik geri yükleniyor".

Siz güçlü donanımı görünce "ooo ne güzelmiş" diyorsunuz ancak o güçlü donanımın içinde reklamlar veren, olmadık zamanda borsa uygulamalarını cihaza indirmeye başlayan, animasyonlarda takılan dandik, tüm verinizi toplayan bir yazılım var.

Tasarım desen çalıntı. Yazılım desen optimize değil. Donanım desen güvenilir de değil. Redmi Note 12'nin pil koruma modu 68 derecede devreye giriyor ki piller için kritik sıcaklık 45 derecede başlıyor. Güvenlik düzeyi rezalet.

Xiaomi, Honor, Huawei, Tecno, Infinix gibi tasarımını, özelliklerini ve fikirlerini diğer büyük markalardan çalan markaları kullanmayın kullandırtmayın.

Vallahi öylesine yazasım geldi. İyi geceler.

Bloatware dolu yazılım kullanmaktansa telefon kullanmam. Çin malı almayalı uzun zaman oluyor. 16E aldıktan sonra yüzlerine bakmadım. 60 Hz tek kamera olması umurumda değil; Xiaomi 120 Hz ekran koymuş, kamera kocaman. Abi, bana ne? Yazılım rezalet, bana savunmayın o cihazları. Adamakıllı işinizi gören cihaz alın, geçin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazılım konusunda en iyisi Apple'dır zaten. İkincisi Google, Üçüncüsü de Samsung'tur.

Ama Sony benim gözümde bir numaradır :D

Harbiden 2020 yılına gitsek bu markaların yarısı olmayacak. Çoğu ucuza üretim yapabilmek için türetilen markalar. Hiçbir Çinli marka telefon yapalım kaliteli olsun derdinde değil. Ucuza üretip kar edelim de gerisinj boşver mantığında cihaz üretiyorlar.
Valla hocam benim eski çin telefonlar açıkken yarısı kokuyordu. Patlamalarından korkup evden çıkardım hepsini. Çin resmen dünyayı elektronik çöplüğüne çevirdi.

Samsung Z Flip 8 ile katlanabilir incecik bir telefonun arkasında ekran konulduğu zaman kimsenin umrunda olmuyor. Ama Xiaomi takoz gibi kocaman, ağır ve kalın bir gövdeye arka ekran koyunca aylarca konuşuldu.

İnternette bu Xiaomi 17 Pro'yu öven tayfanın yarısı parayı bulunca Apple Samsung alacak.

Yazılımına reklam gömdüğünü bile bile Redmi ve Xiaomi alanlar yüzünden teknoloji gelişmiyor. Sizin yüzünüzden adamlar teknolojiyi tüketici yararına geliştirmek yerine reklam pazarlama aracına dönüştürüp üzerinizden veri alıp para kasmayi hedefliyorlar.

Mesela dosya yöneticisinde de bu tanışma sitelerinin reklamları çok geliyordu.

Hatta Samsung aldığım için Xiaomi telefonumu kardeşime verdim ve kardeşim bana bugün aynen bunları dedi;
"Abi bu GetApps denen şeyi siler misin Binance diye uygulamayı ben sildikçe geri yüklüyor telefonun hafızası saçma sapan uygulamalarla dolup duruyor ben silsem de otomatik geri yükleniyor".

Siz güçlü donanımı görünce "ooo ne güzelmiş" diyorsunuz ancak o güçlü donanımın içinde reklamlar veren, olmadık zamanda borsa uygulamalarını cihaza indirmeye başlayan, animasyonlarda takılan dandik, tüm verinizi toplayan bir yazılım var.

Tasarım desen çalıntı. Yazılım desen optimize değil. Donanım desen güvenilir de değil. Redmi Note 12'nin pil koruma modu 68 derecede devreye giriyor ki piller için kritik sıcaklık 45 derecede başlıyor. Güvenlik düzeyi rezalet.

Xiaomi, HONOR, Huawei, Tecno, Infinix gibi tasarımını, özelliklerini ve fikirlerini diğer büyük markalardan çalan markaları kullanmayın kullandırtmayın.

Valla öylesine yazasım geldi. İyi geceler.
Ne demek gelişmiyor? Xiaomi ve BBK sayesinde çağ atladı dünya. Xiaomi ve BBK şimdi LOFIC kamera ve Rec.2020'li panele geçti (ayrıca Xiaomi Xring O3, dünyanın ilk LPDDR6 destekli ürünü oldu ve çok kaliteli bir NPU ile geliyor) ama sizin şu malum Apple ve Samsung millete sahte HDR deneyimi (8 bit panel, düşük DCI-P3 oranı ve yüksek Delta değeri), düşük hızlı şarj, düşük batarya, eski nesil batarya teknolojisi dayatmakla kafayı bozmuş. Milleti kazıklayan ikisi, BBK'da kazıklıyor genel olarak ama Xiaomi en iyisi. Ucuza amiral gemisi TV paneli kalitesinde panel koyuyor Redmi Note'ların Pro'suna vs. ayrıca RAW (DNG) de standart. Xiaomi gibi bir marka olduğu için sevinmesi lazım bilgisayardan anlayan herkesin. Ha birde, neresi Samsung ve Apple'la aynı BBK ve Xiaomi'nin? Bir gram alakası yok tasarımlarının.

Son düzenleme:
Gidip 17 Pro Max alabilirim, almıyorum neden? Çünkü o parayı hak edecek özellikler sunmuyor benim için. Benim ihtiyacım yok. Parayı bulunca şunu alırlar kafasından bir çıkın önce.
Ayrıca bir kişi daha eklensin; Tecno/İnfinix Samsung S ve Z flipler dışında diğer tüm telefonlarından iyidir en azından şarjda anakartları yanmıyor, amoledleri 1 senede renk değiştirmiyor vb. vb.
Tecno ve Infinix'e ilk kez iyi diyen bir insan görüyorum. Tecno bir telefon aldıktan 1 ay sonra telefon sürekli kendini boot ekranına sokmaya başladı, 3 kez servise gönderdim ve düzeltmediler. Teknik ekipleri zaten yardımcı olmuyor bile. 1 yıl kullanımdan sonra attım gitti. Tecno alan da yok zaten. Neyini savundunuz anlamıyorum şunların.

Ayrıca ben "bunu söyleyen herkes alıyor" demedim. Konu bu markaları abartan insanlar için açılmış bir konu, ben çevremde bu telefonları insanlara "kanka şunu al ya başkasına niye para vercen" diye diye kazıklayıp sonra eline en yeni telefonları çeken çok insan gördüm. Her sözü kendi üstünüze alınmayın.

Elimden 3 tane A serisi geçti, hepsi orjinal adaptörüyle şarjda anakartını yaktı. Bilin bakalım kim garanti kapsamında tamir etmeyi reddedip uğraştırdı?
Araştırırsanız bulursunuz A serisinin ne kadar antin kuntin sorunlarının olduğunu ve Samsung'un bu kronikleri kabul etmediğini. Zamanında patlayan telefon satan firmayı bu kadar sevmeyin, yine bir hata yapar hadi o zaman 400-500 mAh idi, bu sefer kol bacak bırakmaz güncel bataryalar.
E bunu söyleyip neden Tecno öneriyorsunuz o zaman? Tecno'nun servisleri çok mu düzgün iş yapıyor? Kronik sorunlu telefonları değiştirmiyorlar bile, internette kaç tane örneği vardır.

Kızımın mezuniyet töreninde yaptığı gösteriyi Xiaomi Redmi Note 15 Pro 5G ile kameraya çektiğim sırada, daha henüz 2-3. dakikada, havanın gayet serin tören mekanının da kapalı bir alanda olduğu yerde "Telefon aşırı ısındığı için kamera devrre dışı bırakılacak" demesi üzerine o telefonu 100 kişinin içerisinde duvara çarpmamak için kendimi zor tuttum. Rezil bir hal. Asla bu markanın yanından geçmem, tavsiye de etmem.

Dili olan konuşuyor zaten. Geçen bizim arkadaşa bir arkadaş dedi: "Benim Redmi bile 256 GB, senin PC nasıl 128 GB?" diye dalga geçti.
Arkadaş denilmez hemen engellenir mesela. Artık insanlara tahammülüm kalmadı, her şeye bir laf söylüyorlar.

Kızımın mezuniyet töreninde yaptığı gösteriyi Xiaomi Redmi Note 15 Pro 5G ile kameraya çektiğim sırada, daha henüz 2-3. dakikada, havanın gayet serin tören mekanının da kapalı bir alanda olduğu yerde "Telefon aşırı ısındığı için kamera devrre dışı bırakılacak" demesi üzerine o telefonu 100 kişinin içerisinde duvara çarpmamak için kendimi zor tuttum. Rezil bir hal. Asla bu markanın yanından geçmem, tavsiye de etmem.
İşte bunu söylediğiniz zaman kabul etmiyorlar. Özellikle Poco ısınma konusunda daha da beter.

Şimdi Honor X8C kullanıyorum, çok fazla değil ama memnunum.
Onceleri Redmi note serilerinin düz modellerini kullanıyordum. 8-9-10 gibi.
Yazılımı illallah dedirtti bir daha Redmi alırsam namerd olayım dedim.

Alırsanızda ucuz Modelller yani Redmi almayın Mi modellere bakın.

Zamanında Redmi telefon kullandım, 2021-2025 Redmi Note 9 kullandım, beni idare etmişti. Yerlere düştü, en ufak çizik bile oluşmadı. En önemlisi, şarjı çok iyi gidiyor olmasıydı. Şu anki güncel telefonum yoğun kullanımda günü çıkartmıyor.