Bunu ben de biliyorum. Konuda tartışılan olay şu, neden son kullanıcı aldığı telefonun kendi uygulamalarında reklam görmemek için bu ayarı yapmalı?
Bu fiyat karşılığında ödenmesi gereken bedel işte şahsen iPhone'un kısıtlaması yerine Xiaomi alıp custom ROM kurmayı tercih ederim.

Appcloud, Recommended Apps, ConfigAPK... bunları araştırırsanız demek istediğimi anlarsınız. Veri tasarrufu moduna alıyorum yine bana şu şu uygulamayı, anlamsız okey oyunlarını vs. indirin diye bildirim veya zorunlu ekran çıkartıyor. Samsung Free gibi anlamsız uygulamanın devre dışı bırakılamaması bile mantık dışı ve kabul edilemez. Kaldırma konusuna gelirsek belirtmem gerek, ADB yöntemi uygulamayı kökten kaldırmıyor ve güncel sürümlerde bazılarına devre dışına bile izin vermiyor artık. Ek olarak biri bana açıklayabilir mi neden Link to Windows Service devre dışı bırakılmıyor? Ayrıca McAfee içerdiğini de belirtmem gerek.
İlk önce Galaxy A57 kullanıyorum ve bende Samsung Free yok. Direkt telefonda kurulu gelmedi bana.
Screenshot_20260831_021117_Settings.webp

Oyunları indir ekranı bende de hiç gelmedi. Hatta telefonumda Microsoft servisleri bile yoktu. Telefondaki tek Microsoft uygulaması Outlook, onu da ben kendim indirdim.
Screenshot_20260831_021822_Settings.webp

Link to Windows öğesi de kolayca devre dışı bırakılabilir.
Screenshot_20260831_021338_Settings.webp

Yani asıl sorun Samsung'un sadece giriş segmente koyup orra-üst segmente koymadığı öğeler Xiaomi'de amiral gemisi segmentte bile oluyor. Bak bendeki Galaxy A57'de sistem tertemiz hiçbir şey yok. Üst-orta segment bir A serisi cihazda bu tür şeyler olmaz. A25, A16 gibi daha ucuz, daha giriş segment cihazlarda bu durum oluyor. Ama Xiaomi'te üst segment cihazda bile reklam çıkıyor.

Ayrıca McAfee içerdiğini de belirtmem gerek.
McAfee içeriğini bilmiyorum bende yok maalesef. Sadece Samsung Antivirüs veritabanını McAfee veritabanından güncelliyor.

Son düzenleme: